Skocz do zawartości

[Tarcze hamulcowe]Piszczenie tarcz w Krossie Hex. V6

giercio28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jak już napisałem w kilku innych tematach posiadam Krossa Hexagona V6. Czasem podczas jazdy, kiedy np. zjadę z krawężnika tak jakby przestawiały mi się klocki i kiedy jadę piszczą. (bez wciskania klamki). Zazwyczaj to ustępywało ustępowało lecz wolę to zgłosić bo może to być coś do jest łatwe do zrobienia i już wcale nie bd będę musiał się denerwować tym że mam praktycznie nowy rower a już mi coś w nim piszczy. Kumpel też ma V6 i miał ten sam problem. Zaprowadził go do takiego jakiegoś jego znajomego mechanika i gdzieś mu tam popukał, popukał i już tak nie ma. Czy Wy wiecie może o czymś takim? Mieliście z takim czymś styczność? Jak na to zaradzić ? :)

Tarcze też dzwonią ale to inna sprawa. i w ogóle. mi to nie przeszkadza bo muszę mocno uderzyc zeby zadzwoniła. Moje hamulce to Shimano BR-M41.

Aha i jeszcze jedno... Jak stoję na rowerze i go przechylę podczas jazdy w prawo lub lewo to słychać że klocki zaczynają obcierać o tarczę. Więc to być może jest problem tego żę klocki są luźne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...