mz7wisla Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Witam. Od dłuższego czasu próbuję kupić swoją pierwszą szosę, ale bezskutecznie, ponieważ na aukcjach zawsze ktoś przebija mój budżet. Udało mi się znaleźć dwa rowerki, które pójdą w niższej cenie niż przewidywałem wydać, więc starczy mi również na obuwie kolarskie. Mam tylko problem z wyborem pomiędzy nimi: http://allegro.pl/polecam-super-szosowke-cala-na-campagnolo-warto-i2597140277.html#tabsAnchor http://allegro.pl/rower-szosowy-scott-racing-afd707-i2577474896.html Liczę na szybką i fachową poradę. Pozdrawiam.
micferrari Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Bierz scotta jest po prostu lepszy, jest w lepszym stanie (tak wizualnie oceniając) i ma koła lepsze. Jeśli wybór z tych dwóch to zdecydowanie scott.
mz7wisla Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 Scotta widziałem osobiście, ma troche rys na ramie i manetkach, ale osprzęt wszystko Ultegra. Minus to nieznana waga i widelec aluminiowy. Nie wiem też dlaczego przednie koło mam mniej szprych i czy to jest minus. A koła są prawie nówki. Ale kiedy chciałem sie przejechać tym rowerkiem to wtedy na samym początku przy zmianie przerzutki odpadła tylka przerzutka. powiedzieli, że do wymiany jest część trzymajaca przerzutkę bo sie złamała - czy to ma jakies znaczenie?
micferrari Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 Jeśli przerzutka odpadła to jeśli złamało się to co oni mówią czyli hak to duży wydatek nie jest. A jeśli chodzi ci o koła to po prostu różnią się budową z tyłu jest koło oparte na piaście mavic a przednie jest w całości shimano (inna budowa ). A no i jeśli masz okazję się nim przejechać to najlepiej jakby ten hak był zmieniony żebyś się przejechał jak możesz .
LoveBeer Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 za te kase takie rupcie ? ja bym nic nie bral. za 1500 powinies znalezc w miare wspolczesny rower a nie staroc sprzed 10 czy kilkunastu lat. i tak jest juz po sezonie, poczekaj jeszcze z miesiac, na pewno cos zacznie sie pojawiac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.