razorjack Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 · Ukryte przez durnykot, 18 Września 2012 - Brak powodu Ukryte przez durnykot, 18 Września 2012 - Brak powodu wyniknęło wynikło a co z tym wyrazem było nie tak? czy ktoś próbuje być tu bardziej święty od świętego ?
Tsanasahan Napisano 18 Września 2012 Autor Napisano 18 Września 2012 odpowiadam na tą żałosną próbę usprawiedliwienia !! - Tak ja was o tym poinformowałem ,że nie omieszkam tego opisać na FORUM ! - W rozmowie telefonicznej nie było mowy o tym abym wysłał pod inny adres - PYTAM DLACZEGO ?? bo ktoś ""zazwyczaj" pisze @ ? !!! - wydzwaniałem w poniedziałek i wtorek !! skoro Państwo wiedzieli że wydzwaniałem to w czym był problem aby odebrać ?? - dzwoniąc w środę [ 29.08.2012 lub we wtorek ] Państwo mnie poinformowaliście że będzie to trwało około 10 dni z uwagi na biały kolor , a nie w późniejszym terminie !! " W tym miejscu chciał bym zapytać autora tego tematu w jaki sposób obliczył różnice daty; 31 sierpień(data dostarczenia przesyłki do naszego zakładu) – 15 wrzesień. To jest naprawdę bardzo interesujące ponieważ napisał że jest to 21 dni !! " - WŁAŚNIE O TYM MÓWIĘ ZERO PRAWDY I RZETELNOŚCI Z PAŃSTWA STRONY !!! Napisano 14 wrzesień 2012 - 12:09 [ około 2 tygodnie temu wysłałem ramę [ po wcześniejszym kontakcie z tą firmą ] - W KTÓRYM MIEJSCU MÓWIĘ NIE PRAWDĘ ?????????? tym razem ma być na 18.09.2012 [ pożyjemy zobaczymy ] , 3 tygodnie jak dla mnie przegięcie , o ile się to znowu nie przedłuży - W KTÓRYM MIEJSCU MÓWIĘ NIE PRAWDĘ ?????????? Te wielokrotne telefonu nie przyśpieszały pracy, a tylko spowalniały ponieważ kolega zamiast zajmować się przygotowanie ram, musiał udzielać wielokrotnie tych samych informacji. - BEZ KOMENTARZA PO PROSTU ŻENADA [ chce Pan powiedzieć że moje 3-4 telefony max połączenia 60 sec spowodowały przestój produkcji ??? [ mogę dołączyć wykaz połączeń z PLAY !! ] dziecko w przedszkolu lepiej się tłumaczy !!!!!!!!!!!! - Skoro nigdy nie wysyłacie za pobraniem to czemu dostałem taką informację ?? myśli Pan że specjalnie sam sobie wydłużam termin dostawy ramy na której mi zależy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! dosłownie jakaś PARANOJA PROSZĘ ADMINISTRATORA O NIE USUWANIE TEGO WĄTKU , sporo firm myśli że może sobie igrać z klientami bezkarnie , że co któregoś mają w dupie , a jak się dowiedzą że gdzieś to zostało uwidocznione to nagle próbują się tłumaczyć i wymyślać historyjki. i do "pomalujrowerpl" w przeciwieństwie do Pana jestem osobą uczciwa i jeśli rama zostanie WRESZCIE DOSTARCZONA i pomalowana prawidłowo to to opiszę ba nawet załączę fotki !! i Proszę nie wymyślać bajek o adresach , roku szkolnym , moich telefonach co spowodowały przestój [ przypominam panu że otrzymałem jedna taka od Państwa przez telefon że coś wam się popsuło i czekacie 4 dni za czymś !! ] tylko się przyznać do chamskiego podejścia do klienta ! ps w rozmowie telefonicznej to ja Państwu zaproponowałem że już zapłacę z góry za usługę po czym otrzymałem informację że zaraz do mnie oddzwonicie !! Pytam ile razy Państwo do mnie zadzwoniliście ?? !!!!!!!!!!!! NAWET O PODANIE NR KONTA MUSIAŁEM WYDZWANIAĆ BO PAŃSTWO ZAPOMNIELIŚCIE "O MNIE" !! TZN ZAPOMNIAŁO WAM SIĘ . gdybym nie zadzwonił to kiedy bym dostał tego @ z kontem ??? !!!!! [ kasę mają Państwo na koncie , bo przelew zrobiłem tej samej minuty co dostałem @ ]
pomalujrowerpl Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Komentarz: 3 tygodnie – liczy Pan tygodnie które minęły czy trwają? Tydzień to 7 dni, można go liczyć od dnia przyjęcia – 4 wrzesień 2012. Pierwszy tydzień minął 11 września 2012, drugi dzisiaj 18 września. Gdzie podział się Pana trzeci tydzień ?? Wie Pan co to znaczą dni robocze ? Jeżeli firma pracuje do poniedziałku do piątku to tydzień ma 5 dni roboczych. Dnia 15 września napisał Pan na forum „przecież teoretycznie 21 dni to tak mało.” Proszę się ustosunkować. Informację o tym temacie na forum otrzymaliśmy dzisiaj emailem od naszego klienta. NIE OD PANA !! Gubi się Pan... Wszystko uzgadniamy poprzez email właśnie po to aby nie było „bo Pan nie powiedział albo Pan powiedział co innego” wtedy jest czarno na białym. I przez telefon też Pan uzyskał taką informację. Jeżeli jest Pan w miejscu gdzie nie można odebrać to Pan pewnie odbiera… szkoda że jak dzwoniliśmy z pytaniem o kolor Pan nie odebrał za pierwszym razem. Na stronie ma Pan wyraźna informację ok. 7 dni, dokładny czas wyznaczamy przyjmując zlecenie. Nie biały kolor tylko biała perła proszę Pana! Podaliśmy 10 dni wiedząc iż będziemy mieli 2-3 dniową modernizację urządzenia. Proszę liczyć 10 dni roboczych od przyjęcia zamówienia a nie rozmowy telefonicznej przed przysłaniem ramy. Cała ta Pana wypowiedz mija się z prawdą; Proszę na forum odpowiedzieć jaki termin realizacji Pan otrzymał od dnia przyjęcia zamówienia? PS. Po dzisiejszym telefonie został wysłany do Pana email z numerem konta.
Schwefel Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Proszę o administratora tego forum o zamknięcie tego tematu oraz krótkie sprostowanie Dlaczego mam coś prostować? Nie jestem ani sądem, ani stroną, ani Duchem Bożym żeby oceniać kto mówi prawdę. Temat oczywiście zamknę jak już skończycie tą pasjonującą wymianę argumentów.
pomalujrowerpl Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Szkoda tylko i wyłącznie naszego czasu.. osób pracujących. Malujemy ramy dla frajdy naszych klientów nie dla biznesu na poziomie T-mobile; i call centera jak w t-mobile nie będziemy mieli nigdy, który poinformuje klienta każdego dnia o dowolnej godzinie o statusie jego ramy Nasza strona zabrała głos i odpowiedziała na zarzuty.. po zaksięgowaniu wpłaty kurier zabierze ramę i dostarczy klientowi.
Tsanasahan Napisano 19 Września 2012 Autor Napisano 19 Września 2012 Szkoda tylko i wyłącznie naszego czasu.. osób pracujących. Malujemy ramy dla frajdy naszych klientów nie dla biznesu na poziomie T-mobile; i call centera jak w t-mobile nie będziemy mieli nigdy, który poinformuje klienta każdego dnia o dowolnej godzinie o statusie jego ramy Nasza strona zabrała głos i odpowiedziała na zarzuty.. po zaksięgowaniu wpłaty kurier zabierze ramę i dostarczy klientowi. Do Pana „pomalujrower” : - jest coś takiego jak tydzień roboczy ? i Proszę Pana gdzie ja piszę o „tygodniach dniach roboczych „ ? PISZĘ TYLKO PRAWDĘ - paczkę wysłałem [30.08] Państwo ją otrzymaliście około godziny piętnastej [31.08] W dniu 14.08 minęło od kiedy ją otrzymaliście 15 dni ! w dniu 18.04 minęło 19 dni [ od kiedy ją wysłałem odpowiednio 16 i 20 dni ] Napisałem też „ tym razem ma być na 18.09.2012 [ pożyjemy zobaczymy ] , 3 tygodnie jak dla mnie przegięcie , o ile się to znowu nie przedłuży - W KTÓRYM MIEJSCU MÓWIĘ NIE PRAWDĘ ?????????? „ - CZYLI FAKT bo i daty się zgadzają i dni i to że ramy dalej brak !!! Dzwoniąc do was dnia 18 w nerwach wam powiedziałem że „ OPISAŁEM TO NA NAJWIĘKSZYM FORUM ROWEROWYM W POLSCE PROSZĘ SOBIE SPRAWDZIĆ !!!! „ POWIEDZIAŁEM TEŻ ŻE TO JAKAS PARANOJA DLACZEGO 14-tego GDY DO WAS DZWONIŁEM NIE POWIEDZIANO MI O ZMIANIE SPOSOBU PŁATNOŚCI !!! ŻE TO JAKIŚ SKANDAL JAK PODCHODZICIE DO KLIENTA . Więc proszę nie ŁGAĆ iż od kolegi się Pan dowiedział !!!! [ wątek nie powstał wczoraj ,a wcześniej a nagle odpowiedział Pan po mym telefonie !! ] Dlaczego dopiero teraz się dowiaduję ze przez telefon się tego nie załatwia !! siedzę często przy komputerze więc nie jest dla mnie problemem napisanie @ do was !! – wymigiwanie się od odpowiedzialności !!! O dzwonieniu do siebie to Pan chyba ŻARTUJE !! to ja stworzyłem ten wątek właśnie z powodu braku kontaktu z Państwem !! Bo w piątek odebraliście ramę o dopiero w środę[ lub we wtorek – pewny nie jestem ] się do was dodzwoniłem !! ,,a od was nie było nawet próby kontaktu !!!!! Powiem Panu jedno JEST PAN BARDZO NIE UCZCIWĄ OSOBĄ niech Pan sobie liczy jak chce dni i wymyśla , jakieś dni szkolne , jakieś awarie , to że przeszkadzały wam moje telefony w produkcji , to że niby to Państwo do mnie się nie mogli dodzwonić , że sposoby płatności nie te , i co tam Pan sobie jeszcze wymyśli !!! Wysłałem do was ramę w dobrej wierze bo myślałem że dobrze robię , a teraz TOTALNIE ŻAŁUJĘ . Z takim podejściem i z taką kłamliwą sytuacją nie miałem nigdy do czynienia ! Kupiłem tę ramę tu od osoby z FORUM - Pełna życzliwość zrozumienie i poszanowanie . Dzięki innej osobie z tego FORUM kupiłem amortyzator - też pełen szacunek i życzliwość , a Pan to jakaś inna bajka !! Ramę tą mogłem pomalować u siebie w mieście [ 2 dni by to trwało ] , ale mówię dałem tyle kasy za ramę i na części rowerowe ,że zapłacę trochę więcej i może będzie lepiej [ część kasy na ten cel otrzymałem od swej dziewczyny ] EFEKT tego jest taki jaki widać :/ Proszę Administratora o zamknięcie tego wątku ,ale nie kasowaniu go , może dzięki temu firma ta jak i inne poprawią swe podejście do klienta bo nie życzę nikomu tego co mnie spotkało [ choć wiem że czasami można trafić i gorzej ] Oczywiście jeśli WRESZCIE otrzymam ramę poinformuję o tym na forum ,ale już w innym wątku opisującym sam efekt malowania [ jeśli będzie dobrze nie omieszkam napisać pozytywnie ]. PS . Dziś od Pana „pomalujrower” lub też innego pracownika tej firmy otrzymałem informację przez TELEFON !! [ jaki byłem mile zaskoczony że ktoś do mnie WRESZCIE dzwoni z tej firmy ] „ rama została wysłana „ !! huraaaaaaaaa !!!! Jednak dało się po ludzku zadzwonić ,ale dlaczego dopiero teraz !!! gdyby wcześniej miało to miejsce może nie było by całego tego zamieszania. Mimo tego wszystkiego życzę Państwu aby firma się rozrastała ,ale pod warunkiem zmiany podejścia do klienta , i jeśli rama będzie ładnie pomalowana Pozdrawiam
nieborak Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 · Ukryte przez mrmorty, 20 Września 2012 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 20 Września 2012 - Brak powodu Tak na marginesie, przed znakami interpunkcyjnymi nie stosuję się spacji. A te kwadratowe nawiasy to już wogóle nie wiem po co.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.