Skocz do zawartości

[Hamulce] Avid Juicy 3.5 - czy warte tej kwoty?

yarko2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje szybkiej Waszej porady. Mogę kupić coś takiego za 300 zł hamulce AVID JUICY 3.5+TARCZE+NOWE KLOCKI -komplet (2586462414) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale równolegle zastanawiam się nad shimano M 596 - nówki. Co by nie było to ok 100 zł różnicy, a muszę podjąć decyzję w ciągu godziny..

Proszę - poradźcie..

Chcę podsumować i zamknąć temat. Jeżdżę już na M596 i naprawdę sa ok. Dobry stosunek jakość - cena. Nie mając nigdy styczności skróciłem przewód i zamontowałem hamulec w 30 minut (jeden :)) . Sam hamulec i modulacja super. Klamka - całkiem wygodna. Wygląd - kwestia gustu, na 6pkt daję 5. Dziękuję za pomoc:). Temat do zamknięcia.

Nie wymieniałem całych przewodów, więc nie chciałbym wprowadzić Ciebie w błąd.

Poczekaj z pewnością koledzy zaraz podpowiedzą:)

U siebie obciąłem ostrym nożem przewód, zarobiłem końcówkę, dopiero porem odkręciłem od manetki i przykręciłem skrócony przewód. Ot i cała praca:)

W przypadku wymiany całego przewodu największy problem to odpowietrzenie, wyobrażam sobie że w-wie kosztuje to ok 30-40 zł, więc skąd u Ciebie 200:)?? Nie mam pojęcia..

przewody 120 koncowki 90 zł ;D 210 zł ;) dramatyzuje bo i tak zapewne nie kupie tak drogiego przewodu jak rownie dobrze moge miec kolorowy za 40 zł ;) .

ale kusi mnie ten za 120 ;d

Odpowietrzanie nie wliczaj bo zaleję i odpowietrzę sam - żadna filozofia

ps. czytajac swoja wcześniejszą wypowiedź zauważyłem, że mogłeś źle zinterpretować słowa mówiąc "no i 200 zł za wymiane" chodziło mi o koszty przewodu + końcówki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...