niko3232 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam, jako że zbliża się zima a w moich terenach jazda zimą na kolarce jest raczej nie możliwa jestem zmuszony do odstawienia swojego rowerku do garażu. I oto mam pytanie: czy spuszczać powietrze z opon? i jak ogólnie zabezpieczyć kolarkę na stanie w garażu. Wszystkich zapaleńców pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz ! la vuelta espana 2012 !, alberto contador ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemol14 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 powietrze spuść ale nie do samego kapcia żeby opona się nie odkształciła. Przerzutki ustaw na najmniejszych koronkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 jak masz bardzo wilgotny garaż, to cały napęd posmaruj jakimkolwiek olejem - żeby się nie okazało, że na wiosnę masz wszędzie rudą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 I przykryj sprzęt jakimś starym prześcieradłem. Oby nie folią - bo będzie się gromadzić wilgoć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkaz016 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 też się dołacze do tematu . Kupiłem kolarke w tym roku i prawdopodobnie spędzi zime w ocieplonym garażu . Wpadłem na pomysł że zdejme łańcuch na zime żeby sobie spreżyny się nie rozciągały , zrzuce na najniższe biegi i upuszcze trochę ciśnienia tak do 1.5 bara żeby tylko stał w górze a nie opierał się na rajfach . Jakie dodatkowe czynnosci można poczynić . ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 upuszcze trochę ciśnienia tak do 1.5 bara żeby tylko stał w górze a nie opierał się na rajfach . Jakie dodatkowe czynnosci można poczynić . ? To nie motocykl, tylko lekka szosa, ale myślę że warto co jakiś czas przestawic położenie kół w inną pzocyję, tak żeby nie odgniatały przez cała zimę jednego fragmentu opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkaz016 Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Myslalem jeszcze zeby wziasc go do piwnicy jak bedzie miesce . Wtedy poloze go do gory nogami i bedzie spokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.