Skocz do zawartości

[zabezpieczenie na zime] zima

niko3232

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako że zbliża się zima a w moich terenach jazda zimą na kolarce jest raczej nie możliwa jestem zmuszony do odstawienia swojego rowerku do garażu. I oto mam pytanie: czy spuszczać powietrze z opon? i jak ogólnie zabezpieczyć kolarkę na stanie w garażu. Wszystkich zapaleńców pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz !

la vuelta espana 2012 !, alberto contador !

też się dołacze do tematu . Kupiłem kolarke w tym roku i prawdopodobnie spędzi zime w ocieplonym garażu . Wpadłem na pomysł że zdejme łańcuch na zime żeby sobie spreżyny się nie rozciągały , zrzuce na najniższe biegi i upuszcze trochę ciśnienia tak do 1.5 bara żeby tylko stał w górze a nie opierał się na rajfach . Jakie dodatkowe czynnosci można poczynić . ?

upuszcze trochę ciśnienia tak do 1.5 bara żeby tylko stał w górze a nie opierał się na rajfach . Jakie dodatkowe czynnosci można poczynić . ?

To nie motocykl, tylko lekka szosa, ale myślę że warto co jakiś czas przestawic położenie kół w inną pzocyję, tak żeby nie odgniatały przez cała zimę jednego fragmentu opon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...