Gość Waldek3City Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Witam, Posiadam rowerek jak w specyfikacji: Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów Przejechałem na nim 4500km i napęd dokonał żywota (cierpi od 1000km, ale teraz mnie naprawdę zdenerwował). Planuję zakup: Kaseta: KASETA HG-51 8 RZ. 11-32 - SREBRNA - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery Łańcuch: ŁAŃCUCH 8 RZ.CNHG-50-116 OGNIW - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery Co do korby, to wygląda na to, że: Korba: MECHANIZM KORBOWY SHIMANO ALIVIO / DŁ. RAMIENIA 175mm / TARCZE : 42X 32X 22 Z OSŁONĄ - Sklep internetowy I tu pytania: 1. Czy można wstawić lepszą korbę? MECHANIZM KORBOWT DEORE , 175mm, 44X32X22, BEZ OSŁONY, Kol. CZARNY , OCTALINK & HOLLOWTECH - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery Odpowiedź ze sklepu, że 9-rzędowa do 8-rzędowego napędu nie, ale wolę się upewnić? Co jak co, to w końcu nie kaseta. 2. Czy taki remont ma sens? Planowane przebiegi roczne rzędu 5kkm, w programie dojazdy do pracy (140m w górę) i błądzenie po drogach leśnych z górkami. Planuję jazdę na dwa łańcuchy. Odstawiam do remontu w środę, więc będę wdzięczny za pomoc.
Pytanie
Gość Waldek3City
Witam,
Posiadam rowerek jak w specyfikacji: Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów
Przejechałem na nim 4500km i napęd dokonał żywota (cierpi od 1000km, ale teraz mnie naprawdę zdenerwował).
Planuję zakup:
Kaseta: KASETA HG-51 8 RZ. 11-32 - SREBRNA - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery
Łańcuch: ŁAŃCUCH 8 RZ.CNHG-50-116 OGNIW - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery
Co do korby, to wygląda na to, że:
Korba: MECHANIZM KORBOWY SHIMANO ALIVIO / DŁ. RAMIENIA 175mm / TARCZE : 42X 32X 22 Z OSŁONĄ - Sklep internetowy
I tu pytania:
1. Czy można wstawić lepszą korbę? MECHANIZM KORBOWT DEORE , 175mm, 44X32X22, BEZ OSŁONY, Kol. CZARNY , OCTALINK & HOLLOWTECH - Rowery, sklep rowerowy, hurtownia rowerowa - Sklep internetowy - Rowery Odpowiedź ze sklepu, że 9-rzędowa do 8-rzędowego napędu nie, ale wolę się upewnić? Co jak co, to w końcu nie kaseta.
2. Czy taki remont ma sens? Planowane przebiegi roczne rzędu 5kkm, w programie dojazdy do pracy (140m w górę) i błądzenie po drogach leśnych z górkami.
Planuję jazdę na dwa łańcuchy.
Odstawiam do remontu w środę, więc będę wdzięczny za pomoc.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.