Tadeus Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ktoś zna może tę firmę? Zrobiłem małe śledztwo w necie i widzę, że jest parę firm z DE, UK i USA, które robią rowery pod tą marką i pozornie nie są związane. A czemu pytam? Bo od jakiegoś czasu są w necie ich podejrzanie tanie rowery na naprawdę niezłym osprzęcie. http://allegro.pl/ro...2593638009.html Choć przyznam, że korby nie kojarzę. To jakiś dobry model? Niestety pełnej specyfikacji w necie też nie ma. Ktoś się odważy, kupi i opowie, czy dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Komponenty to chyba jakieś dziecko dobierało... Manetki alivio 8 biegowe tylna przerzutka XT 9 biegów... Cena też jakaś super nie jest, myślę że nie ma sensu interesować się czymś takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 XT to jest wisienka na przeciętnym torcie ... i ma zwrócić uwagę na przeciętny rower. A to ze manetki 8 a przerzutka 9 niczemu nie przeszkadza. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ha, nie zauważyłem tej 8ki na manetce. W sumie dziwnie, skoro alivio może być też 9cio biegowe. Mimo wszystko. Normalnie w tej cenie w trekkingach manetki są altus/tourney, przód tourney, a tył alivio/acera, korba również z niższych grup. A tu jest alivio/deore xt. Deore xt w ogóle działa z grubszym łańcuchem z 3x8? Nawet jeśli działa, to przecież w kasecie do 3x9 są inne odstępy/zęby. Czy deore xt w ogóle mógłby współpracować z kasetą po 3x8 (inne odstępy, zęby pod cieńczy łańcuch). A ta przednia przerzutka to jaka jest? Na początku wydawało mi się, że to altus ale ma taki charakterystyczny X na górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Korba w tym Curtisie to Suntout XTC czyli nic wyszukanego ... przerzutka przednia to max Alivio Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Kiedyś były telewizory Curtis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 I były całkiem dobrze wykonane i do tego świetnie się serwisowały Teraz Curtis na warsztacie trafia mi się sporadycznie ... kiedyś 1 szt na miesiąc, teraz od pół roku ani razu nie miałem okazji ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ha, nie zauważyłem tej 8ki na manetce. W sumie dziwnie, skoro alivio może być też 9cio biegowe. Mimo wszystko. Normalnie w tej cenie w trekkingach manetki są altus/tourney, przód tourney, a tył alivio/acera, korba również z niższych grup. A tu jest alivio/deore xt. Deore xt w ogóle działa z grubszym łańcuchem z 3x8? Nawet jeśli działa, to przecież w kasecie do 3x9 są inne odstępy/zęby. Czy deore xt w ogóle mógłby współpracować z kasetą po 3x8 (inne odstępy, zęby pod cieńczy łańcuch). A ta przednia przerzutka to jaka jest? Na początku wydawało mi się, że to altus ale ma taki charakterystyczny X na górze. Takie "zawirowanie" sprzętowe jest typowym zabiegiem - przerzutka rzuca się w oczy. To xt będzie bez problemu współpracować z resztą napędu 8sp. Producent może zrobić to zupełnie legalnie. Jeśli klient jest "świadomy" rowerowo to tylko na tym zyska. Przód to przerzutka kalibru altus/acera/alivio, dokładnie nie wiem; ten "x" jest na alivio które mam w rowerze a nie pamiętam czy inne przednie tej klasy też tak wyglądają czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 4 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Domyślam się, że nie jest to super-hiper rower z pełnym xt. Zalinkowałem, bo niezależnie od wymieszania komponentów, to co widać jest znacznie lepsze od tego, co oferuje konkurencja. Ja w tej klasie cenowej w trekkingach z pełnym sensownym wyposażeniem nie widziałem nawet full alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.