Skocz do zawartości

[marka] Curtis?

Tadeus

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś zna może tę firmę? Zrobiłem małe śledztwo w necie i widzę, że jest parę firm z DE, UK i USA, które robią rowery pod tą marką i pozornie nie są związane.

A czemu pytam?

Bo od jakiegoś czasu są w necie ich podejrzanie tanie rowery na naprawdę niezłym osprzęcie.

http://allegro.pl/ro...2593638009.html

Choć przyznam, że korby nie kojarzę. To jakiś dobry model?

Niestety pełnej specyfikacji w necie też nie ma. Ktoś się odważy, kupi i opowie, czy dobre? :D

Ha, nie zauważyłem tej 8ki na manetce. W sumie dziwnie, skoro alivio może być też 9cio biegowe.

Mimo wszystko. Normalnie w tej cenie w trekkingach manetki są altus/tourney, przód tourney, a tył alivio/acera, korba również z niższych grup.

A tu jest alivio/deore xt.

Deore xt w ogóle działa z grubszym łańcuchem z 3x8? Nawet jeśli działa, to przecież w kasecie do 3x9 są inne odstępy/zęby. Czy deore xt w ogóle mógłby współpracować z kasetą po 3x8 (inne odstępy, zęby pod cieńczy łańcuch).

A ta przednia przerzutka to jaka jest? Na początku wydawało mi się, że to altus ale ma taki charakterystyczny X na górze.

Ha, nie zauważyłem tej 8ki na manetce. W sumie dziwnie, skoro alivio może być też 9cio biegowe.

Mimo wszystko. Normalnie w tej cenie w trekkingach manetki są altus/tourney, przód tourney, a tył alivio/acera, korba również z niższych grup.

A tu jest alivio/deore xt.

Deore xt w ogóle działa z grubszym łańcuchem z 3x8? Nawet jeśli działa, to przecież w kasecie do 3x9 są inne odstępy/zęby. Czy deore xt w ogóle mógłby współpracować z kasetą po 3x8 (inne odstępy, zęby pod cieńczy łańcuch).

A ta przednia przerzutka to jaka jest? Na początku wydawało mi się, że to altus ale ma taki charakterystyczny X na górze.

Takie "zawirowanie" sprzętowe jest typowym zabiegiem - przerzutka rzuca się w oczy.

To xt będzie bez problemu współpracować z resztą napędu 8sp. Producent może zrobić to zupełnie legalnie. Jeśli klient jest "świadomy" rowerowo to tylko na tym zyska.

Przód to przerzutka kalibru altus/acera/alivio, dokładnie nie wiem; ten "x" jest na alivio które mam w rowerze a nie pamiętam czy inne przednie tej klasy też tak wyglądają czy nie.

Domyślam się, że nie jest to super-hiper rower z pełnym xt.

Zalinkowałem, bo niezależnie od wymieszania komponentów, to co widać jest znacznie lepsze od tego, co oferuje konkurencja.

Ja w tej klasie cenowej w trekkingach z pełnym sensownym wyposażeniem nie widziałem nawet full alivio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...