bajus1997 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Siemanko Na wstepie dodam że zrobiłem to nieumyślnie , i nawet nie zdałem sobie z tego konsekwencji. A mianowicie , kupiłem sobie jakiś tłusty olej do łańcuchów w spreju i psiaĸałem po przerzutkach , kasetach , łancuchu i wszystkim miejsach skrzypiących itd. I podczas smarowania roweru , na moich terczach osiadł sie olej, który nie pozwala na hamowanie - ślizga się . Wydaje mi się ze jest również na klockach ;/ Wycierałem to benzyna , próbowałem rozpuszczalnikiem ale nic z tego , płyne było jedynie pierwsze hamowanie . Prosze o porady jak zwalczyć tą nie miałą "usterke" o ile można to tak nazwać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiz1 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Kasety się nie smaruje Benzyna sama w sobie jest tłusta. Spróbuj ekstrakcyjnej, a później potraktować tarcze papierem ściernym. Klocki można wypalić w piekarniku, ale z tego co mi wiadomo nie sprawdza się to przy klockach żywicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek06 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Papier ścierny a potem cytryną przetrzyj tarcze na początku będzie skrzypieć ale po paru hamowaniach beędzie okey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Jest cały temat o odtłuszczaniu hebli, wystarczy poszukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.