algra7 Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 w salonie mi powiedzieli ze wazy okolo 13 kg... przypuszczam ze moj z calym osprzetem (bidon, stopka itp) dochodzi do 14.
Freeze Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 Przydałoby się troche odświeżyć ten temat Wiec tak... Ostatnio przez te 4 wolne dni testowałem mojego hex'a po lesie. Rower spisywal sie całkiem nieźle tylko pojawiły sie dość duże luzy w sterach. Da się jeździć (i tak niedługo ide na przegląd) tylko się zastanawiam czy wam się też sie zdarzają takie luzy??
qjon777 Napisano 22 Lipca 2006 Napisano 22 Lipca 2006 czesc hex'a v4 kupuje w nastepnym tygodniu a wlasnie sebcior ile kosztowal twoj rower bo masz tam jakies inne przezutki
bestplayer Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Wiecie może czy pedały w hexagon'ie V4 są przyspawane, czy normalnie gwintowane w stosunku do korby?? Ja sie na tym zbytnio nie znam a potrzebuje właśnie to wiedzieć. Jakbyście jeszcze wiedzieli (oczywiście jak pedał jest gwintowany) w którą strone się odkręca patrząc od zewnętrznej strony roweru - w prawo czy w lewo. Jak by ktoś wiedział to prosił bym o jaknajszybszą odpowiedź. Z góry wielkie dzięki
Bartez23 Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Oczywiście, że pedały nie są spawane a odkręcasz prosto tłumacząc w stronę "tyłu" roweru. Pozdrawiam
Sixer Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Bestplayer : na odwrót prawą w lewo, a lewo w prawo oto cała fizjologia
bestplayer Napisano 8 Listopada 2006 Napisano 8 Listopada 2006 czyli lewy pedał w prawo a prawy w lewo. No, to dzięki wielkie! Pozdr.
Miggy Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Witajcie Mój poprzedni rower po 12 latach uległ "biodegradacji" i tym samym nadszedł czas zakupu nowego. Budżet mam raczej skromny tj. max 900zl! W oko wpadły mi dwa modele Kross Hexagon V4 z 2008r oraz Kross Hexagon V3 z 2009r (oba na ramie 19", mam 176cm ) http://www.mudserwis.com/kross-hexagon-v3-2009-p-20.html http://www.mudserwis.com/kross-hexagon-v4-2008-p-176.html Cena jest ta sama i który bardziej opłaca się kupić? Isć w nowy model czy wybrać starszy? Zaznaczam że nie jestem zbytnio wymagający a rowerek ma mi służyć jako transport do pracy i czasem mały wypad w las Pozdrawiam
Seb Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Szczerze mówiąc to te rowerki są bardzo podobne do siebie. Miałem ten sam problem i mój wybór padł na V4 z 2008 ponieważ jest to sprzęt lepszy dla mnie a cena podobna. Porównywał części nie będę ponieważ jak widać różnią się tylko kilkoma częściami. Krótko V4 lepszy amortyzator ale za to V3 ma kasetę Wolnobieg Shimano MF-TZ21 itp itd Ja wybrałem V4 ponieważ jest on bardziej przystosowany według mnie do jazdy poza drogami i ścieżkami rowerowymi (offroad) ale też się tam nadaje. Nie spodziewaj się rewelacji w tej cenie i tak ostatecznie wybór zależy od Ciebie. Pozdrawiam Seb
kakadu Napisano 13 Czerwca 2009 Napisano 13 Czerwca 2009 Definytywnie V4. Lepszy osprzęt, lepszy amorek, tylko korba w sumie jakaś taka nie teges. Może jakieś okazje na Allegro znajdziesz to wyjdzie cię to sporo taniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.