Skocz do zawartości

[rama allmountain/ enduro] FELT virtue four 21,5' dla 186cm?

refiko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, czy jesteście w stanie mi powiedzieć coś o tej ramie?

Interesuje mnie zakup takowej, natomiast mam wątpliwości co do jej wielkości 21,5' (mam 186cm), oraz tego do czego bym chciał ją przeznaczyć.

Rama ta ma być bazą ogólno-pojętego "wszędojazdu". Chcę nią szybko zjechać, sprawnie podjechać, i co ważne móc poruszać się po asfalcie...

Napisano

To nie jest rama do enduro, to jest typowy trail (ścieżkowiec) ewentualnie allmountain, nada się do jazdy po asfalcie .

Jeśli będziesz chciał nim szybko zjechać po większych kamieniach to będzie już nieco nerwowy. Wydaje mi się, że 21,5 będzie trochę za duża.

Napisano

Będzie nie tylko wysoka ale i długa 635 mm horyzontalnie to sporo jak na 186 cm, kupowanie jej "w ciemno" delikatnie pisząc jest nierozsądne ...

Napisano

Wszytko zależy od długości rąk i nóg i ogólnych preferencji, szczerze mówiąc to ja bym wolał mniejszy rozmiar ramy i ewentualnie coś kombinować z komponentami by rower "powiększyć", niż kombinować by rower "zmniejszać".

Na temat Felta się nie wypowiem bo nie jeździłem jedynie widziałem i ogólnie rama (firma) sprawia dobre wrażenie.

Napisano

To musisz mieć krótkie nogi ;) Mnie przy 190cm w Trance brakło sztycy siodła. W XL mam ciągle wystarczająco miejsca na jajka. Dł. nogi 92cm. I pomijając to czułem się na L-ce jak na rowerze po młodszym bracie ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...