kato39 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 witam moje hamulce to tektro draco mam je od nowości i często je przegrzewam i często hamuje dość ostro bez blokowania koła i oto jest moje pytanie czy wymienić olej czy nie ? hamulce mają 4 miesiące. poczytałem sobie na innych forach zamiast oryginalnego Shimano można wlać ten http://allegro.pl/delphi-lhm-plyn-hydrauliczny-zielony-citroen-1l-i2538271834.html kosztuje grosze w porównaniu do Shimano czy ktoś go kiedyś używał?? czy jest dobry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2012 LHM działa gorzej niż oryginalny olej Shimano. Płyn wymieniasz co 2-3 lata, ogólnie jak brudny będzie. Przegrzewanie nie wpływa na jego właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Olej w przeciwieństwie do DOTa nie wchłania a wypiera wodę wiec nie trzeba tak często jak DOT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 a jaki hampel do tyłu do 250zł polecacie do dirt street używane oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Komplet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jak jeden to Deorka 596, nowa w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Komplet? tylko jeden tylni a co myślicie o tym http://allegro.pl/ha...2595090422.html a i ile bym dostał za te tektro draco tarcza 230mm plus adapter troche porysowana klamka zacisk nie klocków jest jeszcze dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venomiz Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Płyn wymieniasz co 2-3 lata, ogólnie jak brudny będzie. Mam Tektro Auriga Comp i jak zmieniałem olej po kilku miesiącach jazdy (ok. 2k km), przypominał bardziej błoto, niż olej. Także to, jak często należy zmieniać olej zależy od warunków, w jakich się jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Tak to jest jak sie ma za przeproszeniem ^$%$#e hamulce ... u mnie mimo że mam psie J3 po 2 latach płyn był czysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2012 a co myślicie o tym http://allegro.pl/ha...2595090422.html Ja bym wolał Deorkę. Je sli chodzi o siłę i modulację na tyle różnicy nie odczujesz, a Shimano łatwiej odpowietrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 słyszałem że w tych droższych hamulcach nie da się zablokować koła tylko hamulec na granicy tego hamuje. czy to prawda? na hamulcach hydaralicznych się nie znam dlatego proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ciekawe skąd by hamulec miał wiedzieć ile waży dane biker czy jedzie po śniegu lodzie czy asfalcie Nie mówimy tu o ABS bo ten system do rowerów także dotarł. A w skrócie: nie hamulce tak nie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 nie hamulce tak nie robią. ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.