kaeres Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Kross stylistykę ma niesamowitą. Rowery wyglądają na tyle za ile są wystawiane. Widzimy ceny Hexagonów więc reszta pójdzie tym samym śladem. Cena do góry, osprzęt w dół.Wszędzie są jeszcze błędy w opisach (np. Evado 2.0 na Deore). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Do relacji osprzęt/cena Cube czy KTM jeszcze im trochę brakuje, ale jeżeli nie polepszą kontroli jakości, to będzie słabo (vide mój Trans Alp 2011). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie podobają mi się fulle z tym przekombinowanym zawieszeniem.Damper w najgorszym możliwym miejscu,kto wsadzi tam łapę podczas jazdy by pobawić się dźwigienkami? Śmieszy mnie też to,że tylny widelec jest przyciasny dla opony 2,1.Do mojego 6-letniego Trance,a bez problemu wchodzi RoRo 2,25.Gdybym miał te 10 tysi do wydania to na bank nie oddałbym ich Krossowi. Fajnie,że będą szosówki.IMHO oferta Krossa nie jest zbyt ciekawa bo cenowo dobijają do potentatów oferując to samo. Za to marketing mają prężny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Co do fulli to ja się tak zastanawiam, jak to jest że Earth 1.0 2012 waży 12,4kg, a wersja 2013 już 14,1kg? Znowu błąd czy aż tak przytył? To samo z earthem 2.0, wersja 2012 11,65kg, wersja 2013 13,5kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cameleon Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ale w większości rowerów specyfikacja jest taka sama jak w wersjach na 2012r. Tylko kolorystycznie się różnią. A szkoda. A co do szosówek to fajnie że je dodali bo będzie większa konkurencja na rynku i może wreszcie stanieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Nie sądzę ,żeby akurat szosówki staniały Zresztą co to jest tanio ? Na przyzwoity rower szosowy z karbonowym widelcem musisz dać w sklepie min. 3 tysiące . Poniżej tej sumy producenci już ostro oszczędzają.Zresztą teraz jest najlepszy moment na kupno roweru.Sam właśnie rozglądam się za szosą.tylko nie jestem pewien czy mój kręgosłup to wytrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 To masz ten sam dylemat co ja Szosa czy hybryda... Ja póki co rozważam Meride Lite 901 i Speeder T2, różnica w cenie po negocjacjach 600 zł na korzyść T2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek993 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Kross się rozwija, powiększa swoją ofertę ale i ceny z kazda kolekcja idą w górę. Szkoda a zaczeli fajne roweryki tworzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja się powoli zaczynam obrażać na Krossa - mogli by zreaktywować Signy Cuda to to nie były ale na podstawy się nadawały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gagarin40i4 Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Nie uważacie ze w tym roku z cenami jednak trochę przesadzili już. Chciałem sprawdzić ile teraz kosztuje Evado 2 bo taki mam tylko z 2011 i katalogowo kosztuje 200zł więcej do mojego a osprzęt ma czasami o dwie klasy niższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Nie ma co porówywac z poprzednimi kolekcjami, wszedzie ceny ida w gore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Miło, że wrócili do koncepcji rowerów miejskich z piastą Alfine, bo od tych pseudo holendrów co nam serwowali przez ostatnie 2 lata niedobrze się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Dziwne trochę, że wszystkie rock shox'i wyglądają tak samo w tych levelach... Chodzi mi oczywiście o naklejki, zwykły napis rockshox, nawet bez nazwy modelu, czy tak wygląda nowa kolekcja rs jeśli chodzi o wygląd? Czy napis modelu jest po prostu z drugiej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Trend jest taki, że za rok, dwa o rowerach za 2500 - 3000 PLN będziemy pisali w wątku o makrokeszach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Trend jest taki, że za rok, dwa o rowerach za 2500 - 3000 PLN będziemy pisali w wątku o makrokeszach Hamulce Wszędzie Made in Malaysia czyli shimanoa w opisie elixir 3/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morin Napisano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Widzę, że już upublicznili ceny rowerów. Wszystko poszło w górę o 100zł. Level A+ poszedł o 2tyś w górę. I już mają dwa modele za 20tyś ;x Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Kross ma wydać coś dla zwolenników łamania kości i ciężkich obić ciała tzn. Do Enduro Zobaczymy jakie ceny będą ram/rowerów.Lepiej by mi odpowiadały same ramy a nie gotowce poskładane przez Kross Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKDeath Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Cholernie drogie rowery. Nie wiem co im odbiło, żeby się liczyć jak jakiś Trek albo inny Scott. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2012 W którym miejscu Trek jest lepszy od Krossa ( mam tu na myśli porównywalne rowery)? Rama Enduro Krossa będzie wykorzystywała system znany z modeli Earth plus kilka innych drobiazgów ( głowka 1,5, mocowanie PM, linki wewnątrz, linka do sztycy vario prowadzona wewnątrz ramy) . Tylko czy tym razem wezmą pod uwagę możliwosć montażu opon o duży rozmiarze ( w Earth zmieści się max. 2.1) Ciekawe kiedy Kross wpadnie na pomysł sprzedaży frame setów z pełnym zawieszeniem? Przy obecnych cenach mało kto kupi gotowy rower . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKDeath Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Absolutnie niczym. Ale firmy typu Trek, czy Scott mają umocnione marki sponsorowanymi teamami. Kross jakoś nie bierze udziału w TdF... Także prestiż marki Kross jest wątpliwy, a ceny dość potężne. A jeśli chodzi o awaryjność to pewnie jeden pies. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Takie ceny były dla mnie do przewidzenia.. W 2011 dałem za A2 na v-brake 1400zł, teraz ten sam rower stoi 1800... Nieźle sobie liczą. Jak na razie dalej jestem zainteresowany B6 ale NA PEWNO sprawdze konkurencje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Absolutnie niczym. Ale firmy typu Trek, czy Scott mają umocnione marki sponsorowanymi teamami. Kross jakoś nie bierze udziału w TdF... Także prestiż marki Kross jest wątpliwy, a ceny dość potężne. A jeśli chodzi o awaryjność to pewnie jeden pies. Tak bo na pewno człowiek kupujący mieszczucha albo MTB będzie się kierował TdF. Nawet wybierając szosę cieżko się kierować bo takie rowery kosztują astronomiczne kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ale firmy typu Trek, czy Scott mają umocnione marki sponsorowanymi teamami. Kross jakoś nie bierze udziału w TdF... Podstawowy argument dla tych, co kupują rower do lansu a nie jazdy. Dla mnie płacenie za znaczek mija się z celem, chyba że posiadanie marki jeżdżącej w TdF jest celem samym w sobie. Także prestiż marki Kross jest wątpliwy, a ceny dość potężne. Wskaż inną polską markę, która posiada równie szeroką ofertę i stylistykę na czasie... Kross jest bezkonkurencyjny w tej kwestii... Unibike? Z designem są jakieś 2-3 lata do tyłu. Kands? Ceny rzeczywiście dobre, ale najwyższy model kończy się na osprzęcie Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Tak bo na pewno człowiek kupujący mieszczucha albo MTB będzie się kierował TdF. Nawet wybierając szosę cieżko się kierować bo takie rowery kosztują astronomiczne kwoty. I lepiej niech się nie kieruje, bo szit kupi. Ja treka muszę tolerować bo go naprawiam Nie kupiłbym wysokiego modelu, nie polecam innym. Niskich modeli też nie polecam, chyba że ktoś lubi lakier zdrapywany paznokciem. Palca u nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Wskaż inną polską markę, która posiada równie szeroką ofertę i stylistykę na czasie... Kross jest bezkonkurencyjny w tej kwestii... Unibike? Z designem są jakieś 2-3 lata do tyłu. Kands? Ceny rzeczywiście dobre, ale najwyższy model kończy się na osprzęcie Alivio. Zapomniałeś o Romecie.Na 2013 rok będzie nowa seria Jolene(fajne ramy),nowe modele 29 er(Jolene,Rambler).Pewnie będą jeszcze inne nowości,ale te dopiero na targach w Kielcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.