Skocz do zawartości

[Rowery] Co myślicie o nowej kolekcji kross?

Rekomendowane odpowiedzi

Kross stylistykę ma niesamowitą.

Rowery wyglądają na tyle za ile są wystawiane.

Widzimy ceny Hexagonów więc reszta pójdzie tym samym śladem.

Cena do góry, osprzęt w dół.Wszędzie są jeszcze błędy w opisach (np. Evado 2.0 na Deore).

Nie podobają mi się fulle z tym przekombinowanym zawieszeniem.Damper w najgorszym możliwym miejscu,kto wsadzi tam łapę podczas jazdy by pobawić się dźwigienkami? :) Śmieszy mnie też to,że tylny widelec jest przyciasny dla opony 2,1.Do mojego 6-letniego Trance,a bez problemu wchodzi RoRo 2,25.Gdybym miał te 10 tysi do wydania to na bank nie oddałbym ich Krossowi.

Fajnie,że będą szosówki.IMHO oferta Krossa nie jest zbyt ciekawa bo cenowo dobijają do potentatów oferując to samo. Za to marketing mają prężny ;)

Nie sądzę ,żeby akurat szosówki staniały :) Zresztą co to jest tanio ? Na przyzwoity rower szosowy z karbonowym widelcem musisz dać w sklepie min. 3 tysiące . Poniżej tej sumy producenci już ostro oszczędzają.Zresztą teraz jest najlepszy moment na kupno roweru.Sam właśnie rozglądam się za szosą.tylko nie jestem pewien czy mój kręgosłup to wytrzyma :)

Dziwne trochę, że wszystkie rock shox'i wyglądają tak samo w tych levelach... Chodzi mi oczywiście o naklejki, zwykły napis rockshox, nawet bez nazwy modelu, czy tak wygląda nowa kolekcja rs jeśli chodzi o wygląd? Czy napis modelu jest po prostu z drugiej strony?

• Mod Team

W którym miejscu Trek jest lepszy od Krossa ( mam tu na myśli porównywalne rowery)?

Rama Enduro Krossa będzie wykorzystywała system znany z modeli Earth plus kilka innych drobiazgów ( głowka 1,5, mocowanie PM, linki wewnątrz, linka do sztycy vario prowadzona wewnątrz ramy) . Tylko czy tym razem wezmą pod uwagę możliwosć montażu opon o duży rozmiarze ( w Earth zmieści się max. 2.1)

Ciekawe kiedy Kross wpadnie na pomysł sprzedaży frame setów z pełnym zawieszeniem? Przy obecnych cenach mało kto kupi gotowy rower .

Absolutnie niczym. Ale firmy typu Trek, czy Scott mają umocnione marki sponsorowanymi teamami. Kross jakoś nie bierze udziału w TdF... Także prestiż marki Kross jest wątpliwy, a ceny dość potężne. A jeśli chodzi o awaryjność to pewnie jeden pies.

Absolutnie niczym. Ale firmy typu Trek, czy Scott mają umocnione marki sponsorowanymi teamami. Kross jakoś nie bierze udziału w TdF... Także prestiż marki Kross jest wątpliwy, a ceny dość potężne. A jeśli chodzi o awaryjność to pewnie jeden pies.

Tak bo na pewno człowiek kupujący mieszczucha albo MTB będzie się kierował TdF. Nawet wybierając szosę cieżko się kierować bo takie rowery kosztują astronomiczne kwoty.

Ale firmy typu Trek, czy Scott mają umocnione marki sponsorowanymi teamami. Kross jakoś nie bierze udziału w TdF...

Podstawowy argument dla tych, co kupują rower do lansu a nie jazdy. Dla mnie płacenie za znaczek mija się z celem, chyba że posiadanie marki jeżdżącej w TdF jest celem samym w sobie.

Także prestiż marki Kross jest wątpliwy, a ceny dość potężne.

Wskaż inną polską markę, która posiada równie szeroką ofertę i stylistykę na czasie... Kross jest bezkonkurencyjny w tej kwestii... Unibike? Z designem są jakieś 2-3 lata do tyłu. Kands? Ceny rzeczywiście dobre, ale najwyższy model kończy się na osprzęcie Alivio.

Tak bo na pewno człowiek kupujący mieszczucha albo MTB będzie się kierował TdF. Nawet wybierając szosę cieżko się kierować bo takie rowery kosztują astronomiczne kwoty.

I lepiej niech się nie kieruje, bo szit kupi. Ja treka muszę tolerować bo go naprawiam :) Nie kupiłbym wysokiego modelu, nie polecam innym. Niskich modeli też nie polecam, chyba że ktoś lubi lakier zdrapywany paznokciem. Palca u nogi :)

Wskaż inną polską markę, która posiada równie szeroką ofertę i stylistykę na czasie... Kross jest bezkonkurencyjny w tej kwestii... Unibike? Z designem są jakieś 2-3 lata do tyłu. Kands? Ceny rzeczywiście dobre, ale najwyższy model kończy się na osprzęcie Alivio.

Zapomniałeś o Romecie.Na 2013 rok będzie nowa seria Jolene(fajne ramy),nowe modele 29 er(Jolene,Rambler).Pewnie będą jeszcze inne nowości,ale te dopiero na targach w Kielcach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...