Morin Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam! Na stronie ukazała się już nowa kolekcja rowerów Kross. Jeszcze nie ma cen na większości z nich. Trzeba przyznać, że Kross się nieźle rozwija. Nowa kolekcja to ponad 30 rowerów, oraz nowy rodzaj rowerów - szosowe. Jestem ciekaw jak im wyszły te rowery. Co ciekawe już wszystkie komponenty nie są od shimano Widzę, ze w levlach zastosowano hamulce hydrauliczne Hayes Dyno Sport. Szczerze powiedziawszy, nie znam tej firmy Link na stronę Krossa: Rowery górskie, turystyczne, miejskie i dla dzieci | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie ( u góry w menu mamcie: górskie, szosowe, turystyczne itd.). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Trochę rowerów doszło, szczególnie 29erów, jeden full, szosa, ciekawe jakie będą ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Zanim wypuści się produkt powinno się go sprawdzić pod kątem ortograficznym, nawet jeśli to rower a nie książka. TRANS PACYFIC I TRANS SYBERIAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Miał być full o skoku 140/160 mm , ale nie ma ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Bez cen to trudno cokolwiek powiedzieć. Level A4 spada jakościowo z roku na rok (takie mam wrażenie). Pojawiły się dwa ciekawe treki (Solar, Global). Ciekawie jakie ceny zaproponują - chyba że odejdą od cen SRP na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morin Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Myślę, że ceny każdego roweru podskoczą do góry. Przynajmniej tak jest w przypadku hexagonów, poszły o 100zł. w górę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max1205 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Ciekawe jak będą się sprawowały rowery szosowe, w poprzednich latach nie produkowali rowerów tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gagarin40i4 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 na pewno szersza oferta, od wcześniejszej chociaż hexagonów trochę spadło. Tak jak poprzednicy bez cen ciężko powiedzieć, ale podobają mi się szosówki i ten miejski inzai. Jeśli znowu bardzo skoczą z cenami to nie wróże im świetlanej przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Czy mi się wydaje czy Level A2 różni się tylko rocznikiem i ceną od 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Wagę podają o 17 gram mniejsza, ale nie wiadomo w jakim to rozmiarze. /wytapatalkowane z x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matajo Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jedyne różnice które znalazłem to: - Inne stery -Chyba inna kierownica -Rozmiary S M L XL - Zamiana piast (tą z przodu wpakowali do tyłu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jakim cudem piasta przednia mogła zostać przeniesiona na tył skoro z tylu powinna być piasta na kasetę... /wytapatalkowane z x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Coś im się chyba w opisie Evado 2.0 pomyliło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matajo Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Jakim cudem piasta przednia mogła zostać przeniesiona na tył skoro z tylu powinna być piasta na kasetę... /wytapatalkowane z x8 Nie wiem Kross czyni cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Albo Kross faktycznie czyni cuda (i zamienia linkę na DOT'a), albo muszą jeszcze poprawić kilka szczegółów w specyfikacjach: Mocny i niezawodny hydrauliczny hamulec tarczowy – Avid BB 5 Opis jednej z dirtówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Wmoim poprzednikm poscie błąd, a2 jest o 170 g lżejszy niż v2012, może zysk na ramie? A może wagę podali w najmniejszym rozmiarze ramy? /wytapatalkowane z x8 Coś im się chyba w opisie Evado 2.0 pomyliło No nieźle dowalili, szczególnie z tym XT z tylu, chociaż... kto by tam zauważył różnice między acerą. Może nikt się nie kapnie. /wytapatalkowane z x8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Czekać na ceny i się okażę. Może jeśli ceny crossów będą atrakcyjne to zawita któryś z Evado w stajni. Bo póki co dla mnie 0.5 wygląd kuszącooo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mnie zaciekawiły szosówki. Z tego co czytałem to ceny mają być od 2 tys. zł za najtańszą, do 10 tys. zł za najdroższą. Przymierzam się do zakupu pierwszej, może akurat na wiosnę uzbieram kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomtomiszcze Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Mnie zaintrygował nowy A5: W opisie stoi, że będzie XCR W specyfikacji, że będzie XCM Na zdjęciu - Rock Shox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ten A5 to jakiś dziwny zlepek ... Kaseta niby powinna być 9rz a wygląda na wolnobieg i w powiększeniu nie potrafię się doliczyć tylu zębatek ... Coś czuję że pracowali pod presją czasu żeby zdążyć z nową ofertą na targi 29 sierpień - 1 wrzesień Przyjadą z imprezy odeśpią kaca i zaczną poprawiać . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomtomiszcze Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Odespali; tekst opisu poprawiony i już zgadza się ze specyfikacją (niestety). Teraz prawdopodobnie trwają gorączkowe poszukiwania właściwego zdjęcia... Pozostaje przejść się do sklepu i kupić tegorocznego A5, póki są dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Kaseta z A5 to pewnie CS-HG20-9, widelec to XCM lub XCR z naklejkami zarówno RS jak i Suntoura (korona), przerzutka SLX, zaciski hamulców wyglądają na BR-M445. A gdyby tak posiedzieć, pewnie jeszcze więcej takich baboli znajdziemy. No ale to Kross, na co tu liczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Nie warto sugerować się zdjęciami. Nie wiem jak oni je robią, ale znalazłem już przypadek, kiedy specyfikacja na stronie nie pokrywała się ze zdjęciem. To chyba był któryś Hexagon z 2011 roku. Na zdjęciu były hamulce hydrauliczne, a w specyfikacji mechaniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morin Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ale przynajmniej takie zdjęcia pokazują, że myśleli nad innymi amortyzatorami lub hamulcami Bo raczej w PhotoShopie sobie ich nie dodali Być może będzie to jakaś wersja limitowana. Ale to nie zmienia faktu, że facet który tworzy tą stronę chyba nie zna się za dobrze na rowerach. Skoro nie wie co pisał chwilę przed tym, a co jest na obrazku to coś musi w tym być. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Trochę rowerów doszło, szczególnie 29erów Szkoda że nie ma choć jednego stalowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.