ProkopPL Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Witam, czy ten amorek nadawałby się do Freeridu i czasem Downhill? Pytam bo mam RST Launch 130mm i one są bardzo twarde a chciałbym coś miększego za nie dużą kwotę ok.500 zł około 130mm. Wiem, że są jeszcze SR SOUNTOUR DURO DJ E 130mm z 2009 roku http://allegro.pl/sr-suntour-duro-dj-e-model-2009-130mm-rura-cr-mo-i2597008157.html I SPINNER AMMO AXLE 130mm http://allegro.pl/nowy-spinner-ammo-axle-130mm-os-20mm-dj-fr-dh-wys0-i2593461726.html. Mając na myśli freeride, downhill mam na myśli taką jazdę . Który amorek by był najlepszy do takiej jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Kup duro za 500zł i do tego lepsze ubezpieczenie, i poszukaj w googlach najlepszego i najtańszego dentyste w okolicy edit. obejrzałem filmik, kupuj wigry, do takiej jazdy wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Przecież takie cos to pojezdzisz na rowerze do XC, więc duro nie będzie miało problemów. :] DJD nie jest tak zlym amorem, @rybciasum, "lekko" przesadzasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Duro jest do dirt jumpu i do freeride'u jest za wolny, mulisty z suntoura do takiej jazdy jest durolux. Ale jest do dość wytrzymały widelec ponioć projektowany do katowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil13342 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Myślę że duro starczy, ale nie oczekuj od niego za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 z mojego doświadczenia wiem że duro łapie szopko luzy i zdziera się anoda lepiej kup space jumpa używanego za 400zł prze serwisuj go i amor nie do zakatowania [wiem z doświadczenia sam go mam] do serwisu potrzebujesz wazelinę techniczną 0,5kg 10zł kosztuje i obojętne jakiego oleju 40ml 20 ml na każdą goleń . serwis nie drogi a amortyzator pracuje jak fox forx talas r mojego brata i trzeba pamiętać żeby taki serwis robić co 2tygodnie żeby chodził jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 jak fox forx talas r mojego brata i trzeba pamiętać żeby taki serwis robić co 2tygodnie żeby chodził jak należy jasne jasne;) i serwis co 2 tygodnie... masakra:| ja do swojej sigmy moglem wcale nie zagladac i chodzila bdb... coś dziwny masz ten amor. duro djd po zdjeciu opaski dziala całkiem, całkiem, to ze schodzi powloka z goleni na nic nie wplywa... ale faktem jest że sam bym wolał też RST Space/Storm(tego bardziej) i zapominasz o problemach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 w space jumpie są słabe uszczelki dlatego trzeba robić serwis co 2tygodnie lub częściej tak samo w duro i w duroluxie syf dostaje się do środka i trzeba serwisować a co foxa mojego brata to space jump dorównuje mu pracą i jest o wiele wytrzymalszy a jeśli chce jeździć w diecie to musi amortyzator być sztywny i mocny a duro do tego nie przemawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 wy serio "gdzies slyszeliscie" "gdzies czytaliscie" ze Duro jest slabe i nie wiadomo co jeszcze? To nie jest amor 1 klasy, ale nie peka jak zapalka, zwlaszcza wersja z kwadratowym boosterem... więc nie ma co siać panikiii, a to co pokazal autor tematu na filmiku to ja zrobie na swoim XC, w którym mam Epicona, a rama wazy 1500g i NIC mu nie bedzie. a co do slabych uszczelek, to gdzie Ty jezdzisz ze co 2 tygodnie musisz rozbierac? moze odawalasz tam kaszane, albo wlewasz olej silnikowy, to sie nie dziwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 olej do space wlewam motorexa 10w space jump lepszy niż duro jest ponieważ twardość możesz regulować powietrzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.