Marix Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Witam Mimo wszystko mówi sie ze z shimanowskimi kasetami shimanowksie lancuchy na nich lepiej pracują niż sramoskie. a wiec np IG 31 by mogl byc, albo Ig 51 ale one są lipne z tego co slyszalem same w sobie (?) jak mi bedzie pracowal pc 48 z tą kasetą alivio? (korba tez alivio) mam ostatni moment na decyzje bo patrze na asfalt czy już smyrnąc do sklepu czy poczekac az to splynie wszystko (snieg) i pojechac jutro. edit: mimo wszystko jednak zdecydowalem sie zmieniac lancuchy i to co 350-400 km (3 lancuchy w rotacji) bo z doswiadczenia wiem ze za mocno cisne i walcze z podjazdami zeby zmieniac co 500 km i wiecej a nawet co 1000 jak to mi radził pewien serwisant :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 U mnie chodzi Pc-48 z kaseta Alivio i chodzi bosko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 ok dzieki wlasnie wychodze jade tam:) tego mi trzeba bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Kaseta Alivio CS-HG50-8I i łańcuch SRAM PC-48 - zero kłopotów. Ale i tak zmienię na Shimanowski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Bo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Bo jak poleżał w szafie przez zimę to teraz niektóre sworznie nie bardzo mają ochotę się zginać. Czyszczony, płukany, smarowany itp. I ciągle ma jakieś "wąty". Więc zlewam go cienkim sikiem i kupuję łańcuch Alivio. Niech żyją homogenne napędy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A zakonserwowales go chociaz na ta zime ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Leżał nowiutki w pudełku, nierozpakowany. Zakonserwowany fabrycznie. Bez przesady, aż tak głupiutki to nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Wcale tak nie uwazam tak sie tylko pytam bo u mnie działa bez zazutów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 to trafiles na bubel mam korbe shimano i lancuchy 3xPC48 i chodzi to bez problemow (korba deore) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathmount Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 zero problemow, bez roznicy czy full shimano czy mix ze sramem. od zawsze uzywam sramowskich lancuchow z roznymi kasetami shimano i srama i zawsze bez najmniejszych problemow i nie wiedac roznicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jim_ha Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 yoyo, ja własnie zamierzam kupic cosik, kaseta bedzie jakas shimanowska prawdopodobnie ale łańcuch to myslalem o PC38 bo budżecik mam okrojony, ale pc48 jest w zamiarze do korby alivio i prze zutek tych samych;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 bedzie dzialac kupuj i idz smigaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.