Skocz do zawartości

[cena] Reba RL 2012 nowka za 1000zl - moze byc taniej?

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli minute to jednak bez milo - ma fajne opcje regulacji z korony. 300 zl wiecej niz za rebe + wysylka do uk - myslisz ze warto?

tylko pro - odpada to juz ponad 500zl

jestem prawie zdecydowany na ta rebe tylko zastanawiam sie czy moze byc jeszcze taniej poza sezonem

dzieki za odpowiedzi

zaplacilem dokladnie 251 eur z wysylka do UK :) wersja 80mm bylaby 10 euro tansza ale srednio mam ochote grzebac w nowym widelcu pozatym moj czas tez kosztuje ;)

zamowilem wczoraj (niedziela 02-09) okolo 22, o 4 rano dostalem maile ze zamowienie - in process, po poludniu drugiego - dispatched:) jutro najpozniej sroda bedzie u mnie. cholera spodenki zamowione tutaj szly dluzej niz widelec z Niemiec.

jak na razie bardzo pozytywne wrazenia z actionsports.de

pewnie dojdzie szybciej niz pompka kupiona na ebay:)

2i regulaminu

podziele sie wrazeniami na 100% :)

dokladnie tak - 10 euro wiecej za ten sam amor w wersji 100mm. Niby prosta robota ale zalezy mi na czasie a z sama regulacja bede mial mase zabawy (w koncu to reba :) - pozatym srednio usmiecha mi sie grzebac w nowym widelcu. Co innego jak przyjdzie czas na serwis - pewnie i skok na 120mm zmienie zeby potestowac jak juz bede mial bebechy na wierzchu

Zostałeś upomniany to teraz dostaniesz nagrodę.

Właśnie chodzi o to jak jest zbudowane zdanie.... "ten sam amor w innej wersji" to może sugerować co innego niż "inaczej ustawiony skok w tym samym amorze" z tego co widzę to Reba może być różnie ustawiona, ale nigdy nie wiadomo... Jeśli to kwestia poświęcenia pół godziny na zmianę skoku, to bym zdecydowanie oszczędził te 10 euro.

dpd trochę przeciagalo sprawę ale widelec dojechał dzisiaj i właśnie skończyłem montaż. Wygląda na to ze rzeczywiście model 2012 nie ma możliwości regulacji floodgate a lockout trochę za słabo blokuje widelec moim skromnym zdaniem. Sama manetka średnio estetyczna ale co tam:) uszczelek zapasowych nie dostałem. Jutro relacja po terenie:)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

maly update i temat do zamkniecia:) reba sprawdza sie rewelacyjnie. Ciagle bawie sie z cisnieniami ale generalnie ok 20%sag i -15 mniej niz w pozytywnej daje mi w terenie 85-90% skoku( korzenie, male i srednie hopki:) i przy tym calkiem niezle radzi sobie z mniejszymi nierownosciami. Probowalem trick z wieksza o 15psi negatywna ale wrazenie dziwne - jeszcze potestuje. Lockout z manetki bardzo wygodny - i poprawka do mojego ostatniego posta - jest bardzo ok. Nie tak sztywny jak w foxie rl ktorego mi ktos pokazywal, ale wystrczajacy aby nie bujalo przy podjazdach. Opcje dopasowania tego widelca do osobistych preferencji sa rewelacyjne - dla kazdego cos milego

Co do actionsports.de - duzy pozytyw. Maile z informacja o zamowieniu na kazdym jego etapie (potwierdzenie, relizacja, gotowe do wyslania, odebrane przez kuriera. Byl gotowy do odebebrania ze sklepu w pn popludniu ale dpd potwierdzilo odebranie dopiero we wtorek i potem standardowe 3 dni na europejska przesylke Wszystko ladnie zapakowane, spodziewalem sie wiecej instrukcji ale wszystko jest na stronie wiec nie ma problemu. Nie wiem dlaczego nie bylo dodatkowych uszelek - podobno rs dodaje do wiekszosci amorkow z 2012 - ale nie bede sie tym przejmowal- w koncu cena jak za uzywke:)

pozdrawiam

"zamulenie" chyba pasuje najbardziej:)

zostaje ok 1cm twardszego niż normalnie skoku i potem"prawie" sztywno. Czujesz ze przy odpowiedniej siłę puści. Akurat testowałem w lesie i przy podjazdach z korzeniami i innymi pierdołami jest to idealny wg mnie lockout. Nie buja ale też nie czujesz jakbyś jechał na sztywniaku:)

Mam nadzieje ze w miarę obrazowo tu opisałem:)

Ci do uszczelek masz rację. Napisałem do sklepu i zobaczymy czy zapunktuja dodatkowo:)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...