Clip Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Budzet 500-800zl Co mozna w tej cenie zlozyc? Najlepiej jakby komplet wazyl w okolicach 1,6-1,7kg Uda sie? Przegladam tez uzywki na allegro. Jak zorientowac sie czy wytrzymaja moja wage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 (edytowane) Spróbuj wyczaić popularny XC717 + revo + XTR. Ten zestaw powinien wytrzymać Twoją wagę. Często da sie złapać okazję na te kółka w cenie ok 700 zł. Edytowane 1 Września 2012 przez Lumperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Revo pod 90kg?Jak dla mnie kiepski pomysł.W ogóle jak dla mnie lajtowanie roweru przy tej masie jest paranoją, ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Revolution+90kg=sadzanie słonia na wykałaczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Z przodu revo jeszcze ujdzie, z tyłu będzie masakra - sam przerabiałem takie kółka. Także szukaj kompletu najlepiej na szprychach 2.0-1.8, piasty i obręcze już wg uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Takie cos da rade? http://allegro.pl/kola-bontrager-race-tubeless-dt-1782g-i2583136574.html Komplet kół: Piasty Bontrager. Obręcze Bontrager Tubeless Szprychy DT Przednie koło zaplecione w słoneczko, 24 szprychy, 744g. Tylne zaplecione na 3 krzyże 28 szprych, 1038g. Jezdze pol na pol ulice/chodniki i las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Nie kupuj kół bontragera BO TO ŚCIERWO JEST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2012 a takie? Koła Novatec 751/ 742/ Mavic XC 717/ CN Spoke 424 (2593344488) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. OBRĘCZE Mavic XC 717 czarne 32 otwory na szrpychy, kapslowane PIASTY Przód: Novatec NT-751SB białe Tył: Novatec NT-742 białe SZPRYCHY CN Spoke 424 2.0-0.9x2.x-2.0 czarne NYPLE Sapim Polyax aluminowe czarne waga 1550g cena 1100zł - trochę powyżej budżetu ale jakbym zamienił korbę slx na Shimano FC-M542 to miałbym 200zł więcej na koła. Piszą że zestaw do 95kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Obręczę znam, ważę także ok 90 kg i wytrzymały kilka sezonów. Z resztą komponentów z tych kół nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteveY Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Jeśli chodzi o firmowe kółka to ja mam crosmax'y ST i przy mojej wadze wahającej się pomiędzy 85 a 80 nie ma z nimi żadnego problemu. Czy 5 kilo więcej by robiło różnicę? Nie wiem. Jeżdzę właściwie tylko po leśnych drogach pożarowych, czyli ubita ziemia, żwir, drobne kamyczki i takie tak, trochę dziur też po drodze im się przytrafiło. Kółka bywają na allegro w okolicach tysiaka, używane oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2012 A co powiecie o crossmax sl? Sa takie na allegro za niecale 9 stow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Za dużo nasłuchałem się o luzach na bębenkach i szprychach po 12zł żeby kupować crossmaxy.za tysiąca można coś fajnego kupić/złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi