kamar59 Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Ma hamulce Avid Juicy 3 w rowerze http://unibike-flite.blogspot.com/2012/08/moj-rower.html którego kupiłem w 2008r. I przejechałem nim około 8tys km,i nic nie robiłem w hamulcach. I muszę przyznać że nic się nie działo do tej pory. Naciskam klamkę hamulca i wraca wolniej od lewego. Co poszło zapowietrzenie , uszczelka chociaż nic nie cieknie lub tłoczek. Klocki są organiczne nie zjechane 2mm do ścierania zostało. Można je też jak się zużyją na metaliczne wymienić powinny poprawić hamowanie?
Michauuu Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Klocki po takim dystansie przydałoby się wymienić Moje metaliki dobrze hamują,a co do problemu to wg mnie zapowietrzenie pozdrower
Greg000 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Wyczysc zaciski, odpowietrz, wymien klocki, obejrzyj tarcze moze przyda im sie maly szlif.
Andrew Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Oczywiście winna jest spuchnięta uszczelka w klamce. Najczęstsza awaria w tych heblach. Hamulec z uszkodzoną uszczelką nie musi cieknąć - jest wręcz odwrotnie bo spuchnięte uszczelki lepiej uszczelniają
kamar59 Napisano 3 Września 2012 Autor Napisano 3 Września 2012 Dobre To najpierw odpowietrzyć i potem tłoczek wymienić ?
tobo Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 A jak zapewnisz odpowiednie odpowietrzenie układu wyjmując tłoczek?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.