kamar59 Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Ma hamulce Avid Juicy 3 w rowerze http://unibike-flite.blogspot.com/2012/08/moj-rower.html którego kupiłem w 2008r. I przejechałem nim około 8tys km,i nic nie robiłem w hamulcach. I muszę przyznać że nic się nie działo do tej pory. Naciskam klamkę hamulca i wraca wolniej od lewego. Co poszło zapowietrzenie , uszczelka chociaż nic nie cieknie lub tłoczek. Klocki są organiczne nie zjechane 2mm do ścierania zostało. Można je też jak się zużyją na metaliczne wymienić powinny poprawić hamowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Klocki po takim dystansie przydałoby się wymienić Moje metaliki dobrze hamują,a co do problemu to wg mnie zapowietrzenie pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg000 Napisano 2 Września 2012 Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Wyczysc zaciski, odpowietrz, wymien klocki, obejrzyj tarcze moze przyda im sie maly szlif. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Oczywiście winna jest spuchnięta uszczelka w klamce. Najczęstsza awaria w tych heblach. Hamulec z uszkodzoną uszczelką nie musi cieknąć - jest wręcz odwrotnie bo spuchnięte uszczelki lepiej uszczelniają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Dobre To najpierw odpowietrzyć i potem tłoczek wymienić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 A jak zapewnisz odpowiednie odpowietrzenie układu wyjmując tłoczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.