Skocz do zawartości

[Motion Control] kto używa?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno stałem się posiadaczem Reby RLT 2012. Wiadomo, w komplecie... manetka , ale to zwykły Poplock. Czyli korzystanie z Motion Control nie jest możliwe bez zakupu manetki Adjust, pozwalającej na ustawienie wartości pośrednich. Fajne, tylko że ta przyjemność kosztuje ok 200zł !

Standardowe pytanie: Warto? Mam świadomość co to MC, ale nigdy nie miałem. Przyda się przy śmiganiu po lesie czy jest to tylko zbędny "bajer" i niepotrzebny wydatek. Wiele osób twierdzi iż mają, ale nie używają.

Swoje pytanie kieruję do osób którzy mają MC.

Czegoś nie rozumiem przecież maż masz możliwość regulacji kompresji tylko nie poprzez manetkę tylko poprzez pokrętło w goleni wiec nie pisz, że nie możesz korzystać z Motion Control. Mniej to wygodne ale jest. Też mam Rebę i zwykłą manetkę. Raz ustawiłem kwestię kompresji i dla mnie temat zamknięty. To co mnie interesuje to szybkość powrotu samych wideł i kwestia regulacji komór.

Chłopie ale Ty mylisz pojęcia ;)

MC to MC a regulacja kompresji to inna bajka. Motion Control to rodzaj tłumika który pracuje zawsze, nie zależnie od ustawienia tego niebieskiego wichajstra. Regulując kompresję, zmieniasz tylko szybkość działania MC przy ściskaniu. Flood Gate i regulacja szybkości odbicia to też regulacje, jak by na to nie spojrzeć i o tym całym pakiecie wspomniał producent. Jednocześnie sugerując że MC samo w sobie gra w innej lidze niż TK.... a potem wymyślili XX ;)

Nieśmiało jeszcze zasugeruję żeby szczęśliwy właściciel "rybki" w pierwszej kolejności ustawił pod siebie DualAir a potem... po tym miesiącu, zabrał się za pokrętła ;)

Rozłożysz sobie radość z zakładania kolejnych tematów na forum w czasie, a jednocześnie może się uda to ustawić. ;)

Napisano · Ukryte przez durnykot, 1 Września 2012 - Brak powodu
Ukryte przez durnykot, 1 Września 2012 - Brak powodu

...podstępnie nawet wentyl od negatywa schowali...

mistrz:)

Przecież kolega @wirusparasolkowy jest znawcą, Recon gold po prostu nie działał, (a tam wentyl na wierzchu!) ale dual air to sobie ustawi luzem...

Rebe ma od 3 dni, do tego zadaje pytania na poziomie kogoś kto przed chwilą jezdzil na Zoomie Bravo. Czytać i używać szukajki chyba też nie potrafi, a "góra" - a co ich to że koles robi syf ;)

ps. jest postęp bo @UV zaczął używać sprawdzania pisowni w przeglądarce chyba, teraz czas na wiedzę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...