marrik Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Witam. Mam problem z wyborem oświetlenia na przód i po długich poszukiwaniach znalazłem coś takiego jak w temacie ale nie wiem czy to dobry wybór. Lampki potrzebne mi są do jazdy po drogach asfaltowych w mieście (zdarza się, że nieoświetlonych) jak i bocznych (nieoświetlone, z wertepami). Za Sigmą, mimo że ciut droższa (69zł a XLC 59zł), przemawia nieco spłaszczony promień światła co podobno ogranicza oślepianie kierowców i pieszych z przeciwka no i zasięg. Z opisu na opakowaniu wynika, że 25 metrów ale ciekaw jestem jak to wygląda w rzeczywistości. Czy jadąc te 30km/h po nieoświetlonej drodze można dojrzeć dziury z daleka? Co do drugiej lampki to nie mogę zbytnio znaleźć opini poza powielanym opisem producenta. Jest natomiast mniejsza i baterie dłużej wytrzymują ale niestety nigdzie nie ma napisanego jej zasięgu i jasności. Czy ktoś z Was użytkuje te lampki i może o nich coś powiedzieć lub polecić ewentualnie coś innego do 80zł? Z góry dzięki i pozdrawiam.
PoleK Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 chyba komuś się pomyliło, te lampki mają zasięg 25cm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.