Azazel78 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Trzykrotnie wykonałem odpowietrzanie na podstawie tego filmu i za każdym razem efekt ten sam- miękka klamka.Czy powodem może być zużycie klocków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Może minimalnie bardziej miękka niż na nowych ale nie jestem pewien. No ja bym Wam Panowie radził to zastąpić odpowietrznikiem bo przy tym to można pewnie dostać cholery albo dać do serwisu - niech się męczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Nie ma zdjęć w tym temacie, wygasły chyba, czy coś. Wrzuć ktoś te zdjęcia, będzie lepiej Właśnie zamówiłem olej mineralny i będę brał się za te hamulce i przydadzą mi się instrukcje szczegółowe, z resztą nie tylko mi xd Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Borsuczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeKa86 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Ale po co zdjęcia? Przeczytałem wątek z nudów i serio nie wiem w czym problem. Obejrzałem film instruktażowy raz. Posiłkując się samoróbkowym zestawem do odpowietrzania poszło bez problemu. Klucz oczkowy, żeby było wygodniej i heja! Najlepiej w dwie osoby, co by zamknąć obwód niemal jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZapytajnikMateusza Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Mam pytanie jak mam ustawic hamulce tektro aby mi sie klamka nie zapadla tzn moge ja nacisnac do samego gripa. Sent from my iPhone using Tapatalk widze ze nie tylko mnie cholera bierze z miekka klamką. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Hemel zapowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZapytajnikMateusza Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 co masz na mysli? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huberto20 Napisano 15 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Witam, jaki odpowietrznik do klamki i zacisku m285/275? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca Wiem, że to odkopywanie zwłok ale gdyby ktoś chciał samemu odpowietrzać hamulce Tektro, to spokojnie ogarnie to popularnym zestawem EZ z alledrogo (i jemu podobnymi pod innymi nazwami zapewne także) z wymiennymi końcówkami. Nie trzeba do tego ani nie wiadomo jakiej wprawy, bo na filmikach z YT jest wszystko opisane, ani też drugiej osoby - chociaż faktycznie jest nieco łatwiej, bo jedna pilnuje klamki, a druga zacisku. Płyn też wystarczy kupić uniwersalny "mineralny do Shimano Tektro". Polecam tylko zaopatrzyć się w ręczniki papierowe i/lub szmatkę, bo nawet niechcący można sobie ubabrać olejem wszystko dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Czerwca Udostępnij Napisano 13 Czerwca To chyba pierwsza wersja, trochę się zmieniło od tamtego czasu - na lepsze. 1. Lejek jest obecnie przezroczysty - to pomaga. 2. podpinany jest do adapterów za pomocą złącza z szybkozamykaczem - bardzo pomaga to w obsłudze przy odpowietrzaniu - nie jest potrzebna zatyczka 3. adaptery w nowej wersji są metalowe - wkręcają się łatwiej i są trwalsze niż te z plastikowymi gwintami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 14 Czerwca Udostępnij Napisano 14 Czerwca (edytowane) Ja mam akurat starszą wersję z ilustracji, tylko bez tej zawieszanej buteleczki i kluczy. Z przezroczystym lejkiem faktycznie byłoby o tyle prościej, że pracując przy zacisku widać ilość pozostałego płynu przy klamce i ewentualne banieczki powietrza, a trwałość metalowych gwintów też będzie większa niż plastikowych. Niemniej wszystko pasuje, a sama procedura odpowietrzenia spokojnie jest do ogarnięcia nawet przez amatora* według instrukcji na jutubie. Co najwyżej trzeba będzie jeszcze raz przetłoczyć przez układ trochę oleju, jeżeli po pierwszej jeździe okaże się, że gdzieś w zagięciu przewodu jednak pozostało powietrze i całość nie pracuje tak, jak powinna. W sumie najbardziej trzeba uważać właśnie na takie złośliwe zapowietrzenie i rozlanie płynu - to nie DOT, więc niczego nie zeżre, ale i tak późniejsze odtłuszczanie tarcz czy klocków będzie cokolwiek upierdliwe. *przy czym nie mylmy amatora z kompletną lebiegą, co ma dwie lewe ręce i nie ogarnia nawet wymiany dętki, bo w takim przypadku naprawdę lepiej zapłacić serwisowi. Jednak układ hydrauliczny to nie linka w pancerzyku. Edytowane 14 Czerwca przez MrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi