Skocz do zawartości

[cannondale] raven-czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A rozumiesz co to znaczy stara nie produkowana, nietypowa obecnie wersja ?

Zamiast się pytać na Forum bądź tak miły i zapytaj w serwisie, a jak się dowiesz to daj nam znać.

Napisano

Kolega serwisowal sam - da sie to zrobic ale wymaga pewnych umiejetnosci. Czegos nie rozumiem. Chcesz dac za ten zabytek 5k zl, nastepnie wrzucic do niego od razu pelna grupe xtr czyli jakies 1,5k zl (bez korby i hampli) i zmienic damper co daje nastepne powiedzmy 1k zl. Do tego jeszcze serwis tego czegos co bedzie kosztowac powiedzmy 500zl. Licze licze i widze ze chcesz wywalic ok. 8 tysi na szrot ktory w kazdej chwili moze sie rozleciec i ledwo przypomina rower. Za taka kwote to juz kupisz nowego Canona albo jakas porzadna uzywke nawet na allegro (albo w GB jak sugeruje Ivan). Piszesz do tego ze rocznie robisz ok. 10 tys. Km - to duzo, bardzo duzo dlaczego wiec chcesz pchac sie w cos co moze nie wytrzymac 1 sezonu?

Czuje sie troche winny - niepotrzebnie pisalem o pracy lefta ale wez poprawke ze to moje subiektywne odczucie. Dla mnie pracuje on swietnie ale nie az tak swietnie zeby kupowac to... cos. Ja jezdzilem na kolegi Rize 5 i tam bylem wniebowziety, ale cos za cos - na tym rowerze siedzi sie mocno glowa w dol, przy nacisnieciu klamki rower bardzo nurkowal no i jego cena jest wysoka.

Przemysl kwestie, posluchaj rad tych, ktorzy maja troche doswiadczenia i przede wszystkim = nie napalaj sie, chlodna glowa najwazniejsza!

Ps. brak polskich znakow bo pisze z telefonu. Przepraszam ;)

Napisano

A jaka jest cena serwisu leftyego? Tak chociaż mniej wiecej.

Mam serwis w mieście więc chyba nie byłoby dużego problemu

Taki wiek,że wiem lepiej :P

A jest juz elektroniczny prototyp leftyego i z tego co wiem,to mozna przerobic leftyego na inny system blokady z elektroniki...?

Wiesz że nic nie wiesz, kropka.

Wytargałeś z netu specyficzny rower, nie masz jednak pojęcia jakie są koszty obsługi, no bo serwis jest.

Lubię takich zakupowiczów (tak jak z samochodami) - mój kolega kupił subaru ale bladego pojęcia nie ma ile kosztuje choćby klocek hamulcowy, czy pióro do wycieraczki. SŁYSZAŁ, że PODOBNO nie jest tak źle.

Nie rozśmieszaj ludzi, plis. Pytasz na forum ile może kosztować serwis lewusa... Ooo matko. Mam zadzwonić do twojego serwisu? Znaleźć ci info w necie i podesłać w poście, łaskawco?....

No i bardzo śmieszne jest to że założyłeś dwa tematy dotyczące tego samego bajka. W pierwszym nie przekonano cię dostatecznie mocno że to świetny zakup? ;)

Napisano

Już pisałem wcześniej - rower to nie tylko rower i jego cena zakupu ale też koszty eksploatacji.

Dla mnie jest zupełnie bez sensu kupowanie drogiego sprzętu a potem okazuje się że ktoś szuka najtańszych klocków hamulcowych albo improwizuje przy setce innych problemów.

Rower chcesz kupić na raty, ten jest bez gwarancji.

Jak cię stać na taki układ to kup.

Poza tym jest to rower do czegoś zupełnie innego niż raven. Tłumik ma jakieś 7-9 lat, i nie był używany, bo rower jest nowy.

Czy "zakup na raty" oznacza zakup z własnych środków czy ze środków rodzicielskich? Pisałeś coś o swoim młodocianym wieku. Ja jako rodzic przy zakupie sponsorowanym nie zgodziłbym się na wiekowe używki ani rowery bez gwarancji.

Napisano

Ze środków własnych i rodziców.sprzedam swój rower koledze a resztę dołoży rodzice.a co daje mi gwarancja?

Mam kiepskie doświadczenia z takowa :( albo ze źle użytkowałem,albo coś.co ona by mi dała? A nowy cannon z leftym i gwarancją to min 8500 :(

Napisano

No dobrze, to kup.

Widzę jednak że nie chodzi o zakup roweru do określonego celu tylko o zakup cannona. RAVEN A PROPHET to rowery do różnych zastosowań.

Napisano

...albo coś miało wadę fabryczną. Albo dystrybutor jest dobry i chociaż coś jest Twoją winą, naprawi za darmo lub za pół ceny.

Haki przerzutki do Cannondale to od 100zł wzwyż, łożyska sterów 200zł, gumowa harmonijka na Lefciaka 90zł, łożyska do Lefty (które padają jak muchy) 250zł.

Powiedzmy, pada Ci harmonijka, błoto robi syf w łożyskach. 340zł za same części. A i przy okazji od razu przydałoby się wymienić olej... i tak dalej.

Jeśli masz kasę na ewentualne serwisy, bierz. Jeśli nie, albo daj sobie spokój z Lefty, albo później płacz, że nie masz pieniędzy, a chcesz jeździć. Ech... że też nie potrafię być wredny :P

Napisano

Nic mu nie padnie ponieważ będzie nim jeździł po asfalcie ... że też na siłę chcecie uszcześliwiać dobrymi radami ... człowiek najlepiej uczy się na własnych doświadczeniach.

Napisano

Ooooo matko.... :laugh:

Mizernie u ciebie z wiedzą, niezaprzeczalnie.

Chcesz sam widelec to kup lefciaka i zamontuj go z redukcjami do normalnej ramy.

Napisano

W tym sęk, że się nie uczysz. Wszyscy ci wybijają z głowy głupi zakup, a ty i tak wiesz lepiej. Za te pieniądze możesz mieć porządny rower z pewnego źródła, na bezproblemowym osprzęcie, więc jeżeli szukasz poparcia dla zakupu dziwnych wynalazków, to tu go raczej nie znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...