Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie :)

Z racji tego, że jeżdżę teraz głównie dłuższe trasy postanowiłem wybrać bidon do mojego hexagonka ;D

Chcę bidonu do jakiś 40-45zł(najlepiej z przesyłką :), z koszykiem.Co bylibyście w stanie mi polecić? Dużą popularnością cieszą się na Allegro taki bidon Meridy:http://allegro.pl/zestaw-merida-bidon-0-7l-koszyk-sport-black-rz-o-i2575211090.html albo coś takiego Kellysa:http://allegro.pl/zestaw-kellys-bidon-0-7l-ant-koszyk-ozz-sil-i2576963198.html Czy byście mogli mi je polecić? Bo mi się wydaje, że są ok jakościowo i cenowo :) 0,7L to akurat dla mnie pojemność ;-) Jeszcze jest coś takiego:http://allegro.pl/bidon-merida-0-7l-koszyk-2-kolory-super-cena-i2584462159.html Tylko boję się jak to jest z tym koszykiem? czy czasem bidon nie wyleci?

Mam koszyk podobny do tego z 3 linka, którego kupiłem... za 5zł w supermarkecie. :D Żadnych problemów, jak coś to po prostu to możesz go podgiąć jeśli bidon jest luźny. Co do bidonu to mam isostary i nie narzekam. Na Twoim miejscu wziąłbym ten trzeci zestaw.

A tak jeszcze myślałem, bo oddzielnie kupując taki zwykły koszyk+bidon isostara, bo nie wiem jak jest z Meridami? może ktoś kto ma niech się wypowie....Ale wracając do tego zestawu koszyk+bidon isostara wyszłoby taniej jak nawet ten zestaw trzeci Meridy :P

Generalnie sam przez parę lat miałem bidon i koszyk Meridy, co do bidonu nie narzekałem, ale koszyk mnie bardzo wkurzał, ponieważ miałem taki jak podałeś w 2 linku, i podczas pedałowania w krótkich spodniach to nogawka zahaczała o koszyk i się krzywił i nieestetycznie wyglądał. Także odradzam takie koszyki ;). Na chwilę obecna posiadam koszyk jak w linku 3 i bidon isostara i jestem bardzo, bardzo zadowolony. :D

Mam dokładnie ten sam zestaw kellys od dokładnie tego samego sprzedawcy . Mam go już jakiś miesiąc użytkuję dość sporo głównie wlewam do niego wodę , ew tymbark ale nie zbyt często bo trzeba myć a ja leniwy jestem . Bidon trochę poobdzierany od wkładania do koszyka ale generalnie ok . Nie śmierdzi plastykiem i ładnie wygląda.

Generalnie sam przez parę lat miałem bidon i koszyk Meridy, co do bidonu nie narzekałem, ale koszyk mnie bardzo wkurzał, ponieważ miałem taki jak podałeś w 2 linku, i podczas pedałowania w krótkich spodniach to nogawka zahaczała o koszyk i się krzywił i nieestetycznie wyglądał. Także odradzam takie koszyki ;). Na chwilę obecna posiadam koszyk jak w linku 3 i bidon isostara i jestem bardzo, bardzo zadowolony. :D

Aha :P Tylko, że gdybym kupował oddzielnie koszyk i Isostara 600ml to bym miał chyba trochę mało, bo w zestawie Meridy jest 700ml :) A to troszkę jednak jest :D Więc już nie wiem....A co myslicie o koszyku jak z 3 linku i Isostara ale 650ml? Stykło by i wszystko byłoby ok? Bo tak to by mi wystarczyło wtedy :P I nawet gdzies jak obliczyłem wszystko ( bidon+koszyk) z przesyłką 23zł a więc wręcz super cena, kupując oddzielnie a jak u jednego sprzedawcy może by się udało to już w ogóle. tanio... ;)

PS.Aha, czy do Isostarów dodają przykrywki? Bo kurczę na tym też by mi zależało :) I teraz to jest jeszcze małym problemem :P

EDIT:Dobra wiem, że są różne wersje Isostarów :) To jak myślicie, dałoby radę 650ml Isostar + koszyk jak z 3 linku?

Jak pisałem, obecnie mam Isostara 500ml i koszyk niejakiego producenta Alustal :D i bidon wchodzi na styk i wiem że na pewno nie wypadnie ze zjazdów, podjazdów bo tak dobrze wchodzi ;). Wg. mnie taki bidon powinien wejść to takiego koszyka, ale nie jestem na 100% pewny, nie się wypowie jakaś osoba która używa takiego połączenia.

Jak pisałem, obecnie mam Isostara 500ml i koszyk niejakiego producenta Alustal :D i bidon wchodzi na styk i wiem że na pewno nie wypadnie ze zjazdów, podjazdów bo tak dobrze wchodzi ;). Wg. mnie taki bidon powinien wejść to takiego koszyka, ale nie jestem na 100% pewny, nie się wypowie jakaś osoba która używa takiego połączenia.

Alu-star chyba tak dla jasności :P

Kumpel podpowiada mi, że średnica jest taka sama czy 600ml czy 1000ml a więc chyba wezmę te 650ml :) i powinno styknąć właśnie z koszykiem alu stara :)

ooo Alu-star'a właśnie sorki :D

To skoro Ci mówią że jest ok to jest ok :D. Powodzenia w kupnie, i daj znać jaki wybrałeś, i jak się spisuje :).

A więc tak właśnie przed chwilą wpłaciłem od razu przez mtransfer za isostara 650ml ( 600ml był 2zł droższy :w00t: od 650ml, więc nawet się nie zastanawiałem :P ) ;-)

A co do koszyka to właśnie przypomniałem sobie, że mam coś jeszcze po starym bidonie, może tamten podpasuje bo to też taki zwykły jest...A jak nie to najwyżej zamówię koszyk i tyle ;) A więc dzięki za rady :thanks: Pozdrawiam i szerokości życzę, Wojtek.

Jeśli chodzi o ten bidon meridy to na plus że ma tą osłonkę dziubka, bo bidon kellysa tego nie ma. Przydatne jest w błocie i i piachu, nie musimy bać się o to, że ustnik się zabrudzi. Na dodatek gdyby bidon wypadł np do piachu otwieramy osłonę i pijemy bez problemu. Co prawda za każdym razem trzeba tą osłonkę zamykać i otwierać, ale ja już to robie odruchowo nie patrząć się jedną ręką.

niedługo będziecie się zastanawiać jaki kolor spodni kupić na czerwony/czarny rower, no ludzie, mam isostara 700ml i elite 500ml i nie widze między nimi różnicy, bidon to bidon, co do uchwytu to się zgodze, należy wybrać taki w który bidon wchodzi w miare ciasno żeby nie wypadał na zjazdach :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...