wojszat95 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam wszystkich serdecznie Z racji tego, że jeżdżę teraz głównie dłuższe trasy postanowiłem wybrać bidon do mojego hexagonka ;D Chcę bidonu do jakiś 40-45zł(najlepiej z przesyłką , z koszykiem.Co bylibyście w stanie mi polecić? Dużą popularnością cieszą się na Allegro taki bidon Meridy:http://allegro.pl/zestaw-merida-bidon-0-7l-koszyk-sport-black-rz-o-i2575211090.html albo coś takiego Kellysa:http://allegro.pl/zestaw-kellys-bidon-0-7l-ant-koszyk-ozz-sil-i2576963198.html Czy byście mogli mi je polecić? Bo mi się wydaje, że są ok jakościowo i cenowo 0,7L to akurat dla mnie pojemność ;-) Jeszcze jest coś takiego:http://allegro.pl/bidon-merida-0-7l-koszyk-2-kolory-super-cena-i2584462159.html Tylko boję się jak to jest z tym koszykiem? czy czasem bidon nie wyleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Mam koszyk podobny do tego z 3 linka, którego kupiłem... za 5zł w supermarkecie. Żadnych problemów, jak coś to po prostu to możesz go podgiąć jeśli bidon jest luźny. Co do bidonu to mam isostary i nie narzekam. Na Twoim miejscu wziąłbym ten trzeci zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 A tak jeszcze myślałem, bo oddzielnie kupując taki zwykły koszyk+bidon isostara, bo nie wiem jak jest z Meridami? może ktoś kto ma niech się wypowie....Ale wracając do tego zestawu koszyk+bidon isostara wyszłoby taniej jak nawet ten zestaw trzeci Meridy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kato39 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 moim zdaniem wybierz który ci się bardziej podoba bidon to bidon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 moim zdaniem wybierz który ci się bardziej podoba bidon to bidon Tak...Ale słyszałem, że bidony Kellysa lubią pękać...A jak jest z Meridami wiecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cameleon Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Generalnie sam przez parę lat miałem bidon i koszyk Meridy, co do bidonu nie narzekałem, ale koszyk mnie bardzo wkurzał, ponieważ miałem taki jak podałeś w 2 linku, i podczas pedałowania w krótkich spodniach to nogawka zahaczała o koszyk i się krzywił i nieestetycznie wyglądał. Także odradzam takie koszyki . Na chwilę obecna posiadam koszyk jak w linku 3 i bidon isostara i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Mam dokładnie ten sam zestaw kellys od dokładnie tego samego sprzedawcy . Mam go już jakiś miesiąc użytkuję dość sporo głównie wlewam do niego wodę , ew tymbark ale nie zbyt często bo trzeba myć a ja leniwy jestem . Bidon trochę poobdzierany od wkładania do koszyka ale generalnie ok . Nie śmierdzi plastykiem i ładnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Generalnie sam przez parę lat miałem bidon i koszyk Meridy, co do bidonu nie narzekałem, ale koszyk mnie bardzo wkurzał, ponieważ miałem taki jak podałeś w 2 linku, i podczas pedałowania w krótkich spodniach to nogawka zahaczała o koszyk i się krzywił i nieestetycznie wyglądał. Także odradzam takie koszyki . Na chwilę obecna posiadam koszyk jak w linku 3 i bidon isostara i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Aha Tylko, że gdybym kupował oddzielnie koszyk i Isostara 600ml to bym miał chyba trochę mało, bo w zestawie Meridy jest 700ml A to troszkę jednak jest Więc już nie wiem....A co myslicie o koszyku jak z 3 linku i Isostara ale 650ml? Stykło by i wszystko byłoby ok? Bo tak to by mi wystarczyło wtedy I nawet gdzies jak obliczyłem wszystko ( bidon+koszyk) z przesyłką 23zł a więc wręcz super cena, kupując oddzielnie a jak u jednego sprzedawcy może by się udało to już w ogóle. tanio... PS.Aha, czy do Isostarów dodają przykrywki? Bo kurczę na tym też by mi zależało I teraz to jest jeszcze małym problemem EDIT:Dobra wiem, że są różne wersje Isostarów To jak myślicie, dałoby radę 650ml Isostar + koszyk jak z 3 linku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cameleon Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jak pisałem, obecnie mam Isostara 500ml i koszyk niejakiego producenta Alustal i bidon wchodzi na styk i wiem że na pewno nie wypadnie ze zjazdów, podjazdów bo tak dobrze wchodzi . Wg. mnie taki bidon powinien wejść to takiego koszyka, ale nie jestem na 100% pewny, nie się wypowie jakaś osoba która używa takiego połączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jak pisałem, obecnie mam Isostara 500ml i koszyk niejakiego producenta Alustal i bidon wchodzi na styk i wiem że na pewno nie wypadnie ze zjazdów, podjazdów bo tak dobrze wchodzi . Wg. mnie taki bidon powinien wejść to takiego koszyka, ale nie jestem na 100% pewny, nie się wypowie jakaś osoba która używa takiego połączenia. Alu-star chyba tak dla jasności Kumpel podpowiada mi, że średnica jest taka sama czy 600ml czy 1000ml a więc chyba wezmę te 650ml i powinno styknąć właśnie z koszykiem alu stara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cameleon Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Alu-star chyba tak dla jasności ooo Alu-star'a właśnie sorki To skoro Ci mówią że jest ok to jest ok . Powodzenia w kupnie, i daj znać jaki wybrałeś, i jak się spisuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojszat95 Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 ooo Alu-star'a właśnie sorki To skoro Ci mówią że jest ok to jest ok . Powodzenia w kupnie, i daj znać jaki wybrałeś, i jak się spisuje . A więc tak właśnie przed chwilą wpłaciłem od razu przez mtransfer za isostara 650ml ( 600ml był 2zł droższy od 650ml, więc nawet się nie zastanawiałem ) ;-) A co do koszyka to właśnie przypomniałem sobie, że mam coś jeszcze po starym bidonie, może tamten podpasuje bo to też taki zwykły jest...A jak nie to najwyżej zamówię koszyk i tyle A więc dzięki za rady Pozdrawiam i szerokości życzę, Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja używam koszyk Topeak Modula Cage Ex + dwa bidony Isostara: 1l oraz 650ml i bardzo sobie chwale. Wszystko zakupione w Go Sporcie za jakieś +/- 40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja mam bidon Elite i koszyk standa ten zestaw mogę ci śmiało polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jeśli chodzi o ten bidon meridy to na plus że ma tą osłonkę dziubka, bo bidon kellysa tego nie ma. Przydatne jest w błocie i i piachu, nie musimy bać się o to, że ustnik się zabrudzi. Na dodatek gdyby bidon wypadł np do piachu otwieramy osłonę i pijemy bez problemu. Co prawda za każdym razem trzeba tą osłonkę zamykać i otwierać, ale ja już to robie odruchowo nie patrząć się jedną ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artois Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Mam bidon Isostara 1l - daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 1 Września 2012 Udostępnij Napisano 1 Września 2012 niedługo będziecie się zastanawiać jaki kolor spodni kupić na czerwony/czarny rower, no ludzie, mam isostara 700ml i elite 500ml i nie widze między nimi różnicy, bidon to bidon, co do uchwytu to się zgodze, należy wybrać taki w który bidon wchodzi w miare ciasno żeby nie wypadał na zjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.