Skocz do zawartości

[Komórka] Jaki telefon- nawigacja gps w lesie

sewer231

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety wielu się to nie udało bo blaszka pękała. Ja się przed tym modem powstrzymałem.

Po zabawach z romami widzę że bardzo dużo robi oprogramowanie. Co do GPS'u w Samsungach to chyba faktycznie jest słaby bo nawet na SGS3 bywają problemy.

Czytałem o problemach z pękającą blaszką, ale postanowiłem zaryzykować, bo mój GPS był bardzo słaby. Fixa łapał kilka/kilkanaście minut i to leżąc nieruchomo pod gołym niebem. Nie było szans, żeby złapał go w ruchu. Do tego bardzo często gubił sygnał w trakcie jazdy. Teraz jest już znacznie lepiej, ale do ideału sporo brakuje.

Napisano

Nie było szans, żeby złapał go w ruchu.

A to dziwne, bo GPS lapie szybciej gdy jestes w ruchu... ;)

rzuciliście się na super telefony, które tak naprawdę G oferuja, w windowsie mogę ustawić co tylko chce odnośnie GPS, jak w każdym porządnym odbiorniku:)

Napisano

A to dziwne, bo GPS lapie szybciej gdy jestes w ruchu... ;)

rzuciliście się na super telefony, które tak naprawdę G oferuja, w windowsie mogę ustawić co tylko chce odnośnie GPS, jak w każdym porządnym odbiorniku:)

Możliwe, że łapie szybciej w ruchu, natomiast te w Samsungach są dosyć słabe.

Odnośnie telefonów na windowsie, to miałem kilka razy okazję bawić się takim (fakt, że nie z tym najnowszym windowsem) i na pewno bym go nie kupił. Przerabiałem też Iphony, ale najbardziej podpasował mi Android. Inna sprawa, że Windowsa nie używam, albo staram się ograniczać jego używanie, dla zasady :)

Napisano

Ja od siebie mogę polecić nawigacje z iphona . Ostatnio po lesie pod porajem o 23 doprowadziła mnie na imprezie na działkach . Znała wszystkie szlaki po lesie .

Napisano
Czy ktoś z forumowego grona używa BB + BB aps jako rowerowego narzędzia do nawigacji itd. itp. ?

Z powodzeniem od wiosny 2012 używam BB 9780 wraz z Endomondo. Wcześniej używałem z GPS Logger'em.

Obydwa programy działają wybornie. Fix jest łapany w kilka chwil, a moduł GPS w BB 9780 trzyma ślad bardzo stabilnie, las czy nie las, telefon w plecaku lub sakwie, a nic się nie gubi i po powrocie do domu wszystko jest zapisane jak należy.

Generalnie bardzo polecam taki zestaw, ale BB to telefony rzadziej spotykane. Mamy raczej wszędobylskiego Samsunga, który masowo tłucze urządzenia średniej jakości jak widać powyżej, lub IPhone'a i zasadniczo nasz rynek należy do tych producentów.

W razie potrzeby jakiejś pomocy w konfiguracji BB służę pomocą... :)

A Endomondo? Przecież jest również dla rowerzystów...

Z powodzeniem może służyć zarówno jako tracker, jak i nawigacja po wgrywanych śladach GPS czy innych trasach. Tak więc nie bardzo rozumieniem tej wątpliwości czy jest to program "dla rowerzystów"?

Napisano

Noo to super :) Bardzo mnie cieszy fakt że nie muszę rezygnować z BB na rzecz Samszajsu. Wielkie dzięki Herodot :) już zaczynam Ci spamować PW :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...