Skocz do zawartości

[Plyn hydrualiczny] jaki do tarczowek TEKTRO AURIGA COMP

Bajkowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Wczoraj pytałem o klocki

Dzisiaj pytam jaki płyn hamulcowy do moich hamulców?

Nie musi być jego duża ilosc ale zeby był dobry

Niewiem ile będzie to kosztować 20zł?100zł?

Napisano

mam wrażenie, że już było na forum

albo oryginalny olej mineralny albo olej mineralny do układu citroena 16 zł za litr chyba < bardziej opłacalna opcja

Napisano

Możliwie najtańszy, większość jest z jednej fabryki, tylko etykietkami się różni. Przy takich hamulcach zaryzykowałbym LHM+ od cytrynek, a jak nie, to płyn od siemano bądź finish line

• Mod Team
Napisano

To zalej oryginałem Shimano i zobaczysz ze jest różnica. Kombinowanie z LHMem było zrozumiałe kiedy 50ml oryginału można było kupić tylko w oryginale za 35-40pln. Teraz, kiedy kupienie rozlewki za kilkanaście pln nie jest problemem po prostu nie warto kupować LHMa. Butla 1l kosztuje 30pln. Co z tego że mnóstwo zostaje, skoro płyn zmienia się raz na 2-3 lata? Już lepiej kupić 50kę oryginału, starczy na 2 hamulce, wydamy mniej i hamulce będą lepiej działać.

Napisano

masz je odpowietrzyć nie dolać ;)

ja na LHM jeździłem też na ów tektro i nic, znajomy jeździ na Shimano na LHM, wcześniej zalewał oryginalnym i różnicy nie widzi ;)

Napisano

Tak,tak...kupiłem Shimanowski chyba 50ml za 48 zł ponad rok temu,wystarcza na hamulce moje i mojego syna.Jak wymieniasz płyn 3 razy w roku można szukać oszczędności,przy normalnym użytkowaniu hampli płynu masz na długi okres czasu.Pewnie że można kombinować z innymi ale w skali kilku lat ile zaoszczędzisz???100 zł..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...