Bajkowiec Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam! Wczoraj pytałem o klocki Dzisiaj pytam jaki płyn hamulcowy do moich hamulców? Nie musi być jego duża ilosc ale zeby był dobry Niewiem ile będzie to kosztować 20zł?100zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 mam wrażenie, że już było na forum albo oryginalny olej mineralny albo olej mineralny do układu citroena 16 zł za litr chyba < bardziej opłacalna opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach34 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja do swoich Aurig użyłem oleju mineralnego shimano do hydraulików. Rozlewany z 1l butli to buteleczek 50ml --> allegro Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Możliwie najtańszy, większość jest z jednej fabryki, tylko etykietkami się różni. Przy takich hamulcach zaryzykowałbym LHM+ od cytrynek, a jak nie, to płyn od siemano bądź finish line Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 nie ma co ryzykowaćsprawdzony przez sporo os. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 LHM zamula hamulce. Biorąc pod uwagę że można kupić rozlewki płynu Shimano za kilkanaście pln inwestowanie w LHMa jest nieopłacalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 a ten do citroena to do hamulców czy do czego dokładnie? bo mam do hamulców do citroena xsara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 LHM jest do zawieszeń. Nie polecam go bo pogarsza pracę hampli tak jak pisał sznib. Podejrzewam, że Xsara jeździ na standardowym DOT4 czyli się nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K0ras Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 2i Mam zwykły lhm (nie plus) i nic nie zamula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 To zalej oryginałem Shimano i zobaczysz ze jest różnica. Kombinowanie z LHMem było zrozumiałe kiedy 50ml oryginału można było kupić tylko w oryginale za 35-40pln. Teraz, kiedy kupienie rozlewki za kilkanaście pln nie jest problemem po prostu nie warto kupować LHMa. Butla 1l kosztuje 30pln. Co z tego że mnóstwo zostaje, skoro płyn zmienia się raz na 2-3 lata? Już lepiej kupić 50kę oryginału, starczy na 2 hamulce, wydamy mniej i hamulce będą lepiej działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 to biore oryginalny shimano http://allegro.pl/olej-mineralny-shimano-do-ham-hydraulicznych-50ml-i2579356583.html taki starczy ile włać do jednego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach34 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 to biore oryginalny shimano http://allegro.pl/ol...2579356583.html taki starczy ile włać do jednego? Tyle ile będzie układ potrzebował Na koniec dolewasz płynu do zbiorniczka uzupełniającego przy klamce do pełna. Mi do wymiany płynu z przodu i z tyłu wystarczyło jakies 25ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Jeszcze jedno pytanie mam dolać do zbiorniczka przy klockach i przy klamkach tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 masz je odpowietrzyć nie dolać ja na LHM jeździłem też na ów tektro i nic, znajomy jeździ na Shimano na LHM, wcześniej zalewał oryginalnym i różnicy nie widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Znaczy chodziło mi żeby wylac stary odpowietrzyc i wlać nowy bo chyba ten stary nie wyparowywuje ? no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 przeczytaj jak się odpowietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 http://www.cyklotur.com/pl-PL/produkt/106831/287/Olej-mineralny-do-hamulcow-TEKTRO-butelka-50-ml-XLC-TRCKSTUFF mam takie cos u siebie w pokoju, nie widze roznicy w porownaniu do oleju shimano, mam tym olejem tektro zalane hamulce xt dawno temu mialem tektro zalane plynem shimano tylko przeplacilem sporo za ten plyn : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bajkowiec Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 chyba pojade do wsół sportu seeebcio wiesz ile to moze kosztować bo widze ze z kielc jestes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Tak,tak...kupiłem Shimanowski chyba 50ml za 48 zł ponad rok temu,wystarcza na hamulce moje i mojego syna.Jak wymieniasz płyn 3 razy w roku można szukać oszczędności,przy normalnym użytkowaniu hampli płynu masz na długi okres czasu.Pewnie że można kombinować z innymi ale w skali kilku lat ile zaoszczędzisz???100 zł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seebcioo Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 nie wiem ile u Wsóła biorą i nie chcę wiedzieć ;X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Panowie - temat był już kilka razy przewałkowany na forum. Sory. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.