mewek Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam wszystkich bajkerów! Wybieram się na kurs naukowy związany z proekologicznymi rozwiązaniami w zakresie transportu i muszę opracować kilka zagadnień. Między innymi interesuje mnie ile szacunkowo jest rowerzystów w Polsce? jaki procent Polaków w ogóle posiada rowery? Ile kilometrów mamy w Polsce ścieżek rowerowych? Czy ścieżki te stale są rozbudowywane, dobrze oznaczone? Czy jest ich wystarczające ilość? Czy powstają jakieś projekty mające na celu ułatwienie życia rowerzystom? Czy mamy w Polsce coś w rodzaju parkingu na rowery? Czy powszechnie używa się rowerów elektrycznych? Jak dużo osób używa takich rowerów? Wiem, że konkretnych liczb nikt mi nie poda, ale interesują mnie mocno przybliżone wartości. Odpowiedzi na powyższe pytania są mi potrzebne do opracowania części prezentacji dotyczącej rowerów, którą muszę przygotować w przeciągu tego tygodnia. Będę wdzięczna za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Oficjalne liczby są w rocznikach GUS. Ale te, co są dostępne bez problemu są dość stare (chyba sprzed 4 lat). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 są już takie opracowania, wystarczy wpisać w google - ilu jest w polsce Rowerzystów - kliknąć pierwszy link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 No to problem się rozwiązał. A propos tego tematu znalazłem też całkiem fajną akcję z łodzi: http://polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105126,10855176,Pierwszy_licznik_rowerow_w_Polsce.html Może takie coś pomoże w tym żeby ludzie mniej chodzili po drogach rowerowych. A co do rowerów elektrycznych to naprawdę zarejestrowałem całkiem niezły wzrost w tym roku. W sensie częściej je widuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.