Player77 Napisano 4 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Generalnie cena jest wieksza niż zakładane 250- ale tak jak to ze wszystkim:) jeszcze rozmiar -hassanbey- mam 183 cm/ 88kg-klatka 110 i 90 pas- to l czy XL?- nie ma w Płocku gdzie takiej kurtki zmierzyć dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Player77 Napisano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ciekawe czy to by się nadało- cena Endury Winchill http://www.wolfgang.pl/?p=shop&product_id=391 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 5 Października 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Października 2012 śli miałbym wybierać między tymi dwiema? Jeśli miałbym ograniczone środki to odpowiedź brzmi: żadna. Bo to wyrzucone - jak DLA MNIE - pieniądze. Nie wiem czego do tej pory używałeś, do czego masz porównanie, jak zachowuje się twój organizm. Mnie "zalewa" w ciuchach dużo lepszych w warunkach całkiem nieekstremalnej eksploatacji. Wspomnianą kurtkę tego producenta eksploatowałem tylko w mieście i raczej nie wyobrażam sobie co by się działo w warunkach bardziej wymagających. Podsumowanie z mojej strony: JA tego typu ciuchów - o takiej konstrukcji i takich parametrach ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. @Tobo - skutecznie mnie zniechęciłeś co do tych kurtek Rogelli. Ale nie tylko Ty. Poczytałem, poszukałem i podjąłem decyzję. Wybór padł na Endura Gridlock + inwestycja w dobrą, ale dosyć drogą bieliznę termoaktywną. W moim przypadku będzie to długi rękaw Brubeck Thermo. Taki zestaw powinien się w miarę dobrze spisywać w niewielkim deszczu, przy niedużym wietrze i do temperatur oscylujących w granicach 0st.C. Jak będzie chłodniej [poniżej zera], zacznę pewnie kombinować z jakąś trzecią warstwą [może jakiś cienki, dobry polarek pod kurtkę] - bo też lubię pośmigać po lesie w ujemnych temp. przy ładnej słonecznej pogodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 5 Października 2012 Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Spokojnie i przy większym deszczu i większym wietrze też będzie się dobrze sprawować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Player77 Napisano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Wybór padł na Endura WindChill- oczywiscie w 250 zł sie nie zmieszczę jak wypróbuję to napiszę kilka słów. dzięki za podpowiedzi pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bdk1985 Napisano 8 Października 2012 Udostępnij Napisano 8 Października 2012 @Tobo z tego co zrozumiałem (jeśli zrozumiałem źle to wybacz) posiadasz Montane i Pakajak-a , czy to nie są kurtki o podobnym jeśli nie identycznym zastosowaniu, jeśli posiadasz obie może wypowiesz się która jest lepsza, jakie mają mocne i słabe strony bo rozważam zakup jednej z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.