Skocz do zawartości

[kurtka] oddychająca jesień/ciepła zima- do 250 zł

Player77

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
śli miałbym wybierać między tymi dwiema? Jeśli miałbym ograniczone środki to odpowiedź brzmi: żadna. Bo to wyrzucone - jak DLA MNIE - pieniądze. Nie wiem czego do tej pory używałeś, do czego masz porównanie, jak zachowuje się twój organizm. Mnie "zalewa" w ciuchach dużo lepszych w warunkach całkiem nieekstremalnej eksploatacji. Wspomnianą kurtkę tego producenta eksploatowałem tylko w mieście i raczej nie wyobrażam sobie co by się działo w warunkach bardziej wymagających. Podsumowanie z mojej strony: JA tego typu ciuchów - o takiej konstrukcji i takich parametrach ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.

@Tobo - skutecznie mnie zniechęciłeś co do tych kurtek Rogelli. Ale nie tylko Ty. Poczytałem, poszukałem i podjąłem decyzję. Wybór padł na Endura Gridlock + inwestycja w dobrą, ale dosyć drogą bieliznę termoaktywną. W moim przypadku będzie to długi rękaw Brubeck Thermo. Taki zestaw powinien się w miarę dobrze spisywać w niewielkim deszczu, przy niedużym wietrze i do temperatur oscylujących w granicach 0st.C. Jak będzie chłodniej [poniżej zera], zacznę pewnie kombinować z jakąś trzecią warstwą [może jakiś cienki, dobry polarek pod kurtkę] - bo też lubię pośmigać po lesie w ujemnych temp. przy ładnej słonecznej pogodzie.

@Tobo

z tego co zrozumiałem (jeśli zrozumiałem źle to wybacz) posiadasz Montane i Pakajak-a , czy to nie są kurtki o podobnym jeśli nie identycznym zastosowaniu, jeśli posiadasz obie może wypowiesz się która jest lepsza, jakie mają mocne i słabe strony bo rozważam zakup jednej z nich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...