Skocz do zawartości

[rama] rama z chin

Waler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zamierzam prawdopodobnie nabyc chinczyka 29'

http://www.e-hongfu-bikes.com/index.php?main_page=product_info&cPath=68&products_id=285&zenid=9a90c88c0d2769b46a234495567198fc

Jednak mam pare pytan do osob ktore juz sciagaly cos z HONGFU.

Jak wyglada forma platnosci, rozumiem ze raczej chinczyk nie wysyla za pobraniem :bye2: . Jezeli decyduje sie na zakup rozumiem ze musze przelac okreslona kwote, tylko w to jeszcze wchodzi przesylka i cło. Jakiego rzedu sa to koszta ? Ile trzeba czekac na przesylke.

Jezeli ktos cos kiedys stamtad zamawial prosze niech napisze w temacie badz priv.

Z gory dziekuje

Napisano

Płatność tradycyjnym przelewem lub pay pal. Trzeba pytać o dostępność i koszt przesyłki.

Czas dostawy - jeśli produkt jest dostępny - od kilku dni do 2 tygodni.

Tracking paczki dostępny w internecie.

Cło o podatki mogą być ale nie muszą, sprzedawca wpisał w dowodzie nadania "gift".

Napisano

Przy okazji, czy widzieliście ramę jak 29er tylko w małej kiszce? Chciałbym by miała główkę tapered, wew. prowadzenie kabli i inne dupersztyki.

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

O widzisz widzisz, tylko ten nie ma pełnego prowadzenia pancerza wewnątrz ramy. Może jest możliwość zamówienia w hong-fu takiej ramy, w końcu nie jest to nic ponad ich siły. :)

Napisano

Początkiem tego sezonu kupowałem kamerę z Chińskiego kraju, zrobiłem przelew na konto w raz z kosztami przesyłki, czas dostarczenia do mnie tej kamerki to 3 tygodnie.

Znajomi zamówili w sierpniu latarki rowerowe, płatność w ten sam sposób czas wysyłki 2,5 tygodnia, latarka pali oczy i się dziwię że nie jarają się drzewa i krzaki w lesie bo ma chyba z milion lumenów :)

Myślę że inne przedmioty też można kupić w ten sposób.

Napisano

Chińczycy bardzo dbają o dobre imię i jest to brane za punkt honoru by klient był zadowolony.

Napisano

Z tym dbaniem o imię to trzeba być ostrożnym, tak jak z punktem honoru.

Te same ramy są wystawiane na ebajcu, tak jest bezpieczniej.

Faktem jest natomiast że dwa razy konwersowałem z chińskim sprzedawcą i dostawałem wyczerpujące odpowiedzi.

Wewnętrzne prowadzenie linek to fajny patent, ale tylko na obrazku :) Ja z powodu pracy go do szpiku kości nienawidzę.

Ramy mają taperowane główki, można wybierać standard suportu, bb30 i bsa. Sprzedawcy oferują stery (za dopłatą) i redukcje do widelców (też dopłata).

Rama ze wskazanej oferty waży 1060 gram w rozmiarze 20 cali. Oferowane są różne opcje wykończenai powierzchni, 3k, 12k, ud.

Rama tak kosztuje z wysyłką do Polski ok 1500 zł.

Napisano

Wiem o czym mówisz, nawlekanie linek jest wybitnie upierdliwe ale zachowuje jednak tę część napędu w czystości i jest bardziej estetyczne.

Napisano

Większość chińskich ram ma klasyczną mufę z gwintem, zamiast badziewnych pressfitów, to duży plus.

Nawlekanie linek nie jest problemem - w ramie jest założony wężyk (widać na zdjęciu), przy wymianie linki wciągasz go na starą i tyle, służy kolejny raz jako prowadnica. Gorzej z czyszczeniem i smarowaniem pancerzy - tego się na szybko nie da zrobić.

Na tą ramę z linka się zamierzam, może w przyszłym roku, jeśli nie odbije mi w innym kierunku :) od mojej lżejsza ponad 250 gram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...