Waler Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam, Zamierzam prawdopodobnie nabyc chinczyka 29' http://www.e-hongfu-bikes.com/index.php?main_page=product_info&cPath=68&products_id=285&zenid=9a90c88c0d2769b46a234495567198fc Jednak mam pare pytan do osob ktore juz sciagaly cos z HONGFU. Jak wyglada forma platnosci, rozumiem ze raczej chinczyk nie wysyla za pobraniem . Jezeli decyduje sie na zakup rozumiem ze musze przelac okreslona kwote, tylko w to jeszcze wchodzi przesylka i cło. Jakiego rzedu sa to koszta ? Ile trzeba czekac na przesylke. Jezeli ktos cos kiedys stamtad zamawial prosze niech napisze w temacie badz priv. Z gory dziekuje
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2012 Tobo kupował rame chińczyka na ebay powinien coś wiedzieć.
tobo Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Płatność tradycyjnym przelewem lub pay pal. Trzeba pytać o dostępność i koszt przesyłki. Czas dostawy - jeśli produkt jest dostępny - od kilku dni do 2 tygodni. Tracking paczki dostępny w internecie. Cło o podatki mogą być ale nie muszą, sprzedawca wpisał w dowodzie nadania "gift".
ukaniex Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Przy okazji, czy widzieliście ramę jak 29er tylko w małej kiszce? Chciałbym by miała główkę tapered, wew. prowadzenie kabli i inne dupersztyki. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
tobo Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Czy widzieliśmy w necie? Czy na żywca? http://www.alibaba.com/product-gs/565087116/super_light_weight_UD_gloss_carbon.html
ukaniex Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 W necie. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
ukaniex Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 O widzisz widzisz, tylko ten nie ma pełnego prowadzenia pancerza wewnątrz ramy. Może jest możliwość zamówienia w hong-fu takiej ramy, w końcu nie jest to nic ponad ich siły.
emilio3 Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Początkiem tego sezonu kupowałem kamerę z Chińskiego kraju, zrobiłem przelew na konto w raz z kosztami przesyłki, czas dostarczenia do mnie tej kamerki to 3 tygodnie. Znajomi zamówili w sierpniu latarki rowerowe, płatność w ten sam sposób czas wysyłki 2,5 tygodnia, latarka pali oczy i się dziwię że nie jarają się drzewa i krzaki w lesie bo ma chyba z milion lumenów Myślę że inne przedmioty też można kupić w ten sposób.
ukaniex Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Chińczycy bardzo dbają o dobre imię i jest to brane za punkt honoru by klient był zadowolony. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
tobo Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Z tym dbaniem o imię to trzeba być ostrożnym, tak jak z punktem honoru. Te same ramy są wystawiane na ebajcu, tak jest bezpieczniej. Faktem jest natomiast że dwa razy konwersowałem z chińskim sprzedawcą i dostawałem wyczerpujące odpowiedzi. Wewnętrzne prowadzenie linek to fajny patent, ale tylko na obrazku Ja z powodu pracy go do szpiku kości nienawidzę. Ramy mają taperowane główki, można wybierać standard suportu, bb30 i bsa. Sprzedawcy oferują stery (za dopłatą) i redukcje do widelców (też dopłata). Rama ze wskazanej oferty waży 1060 gram w rozmiarze 20 cali. Oferowane są różne opcje wykończenai powierzchni, 3k, 12k, ud. Rama tak kosztuje z wysyłką do Polski ok 1500 zł.
Nevermore Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 A taki mały off top. Czym różnią się włókna 3k, 12k, UD? Poza wyglądem?
ukaniex Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Wiem o czym mówisz, nawlekanie linek jest wybitnie upierdliwe ale zachowuje jednak tę część napędu w czystości i jest bardziej estetyczne. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
tobo Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Większość chińskich ram ma klasyczną mufę z gwintem, zamiast badziewnych pressfitów, to duży plus. Nawlekanie linek nie jest problemem - w ramie jest założony wężyk (widać na zdjęciu), przy wymianie linki wciągasz go na starą i tyle, służy kolejny raz jako prowadnica. Gorzej z czyszczeniem i smarowaniem pancerzy - tego się na szybko nie da zrobić. Na tą ramę z linka się zamierzam, może w przyszłym roku, jeśli nie odbije mi w innym kierunku od mojej lżejsza ponad 250 gram.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.