mmuman Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam Serdecznie. Niedawno zacząłem odczuwać luzy na supporcie. Postanowiłem się z tym rozprawić i zobaczyłem, że prawa miska jest jakby krzywo wkręcona(podejrzewam że nie była ona odkręcana od ok 30 lat,nie jestem jej pierwszym właścicielem), Podczas próby jej odkręcenia urwałem miskę suportu . Czy istnieje jakiś sposób na wykręcenie pozostałej części miski? Myślę , że młotek i próby wybijania nie są odpowiednie bo to uszkodziło by gwint. Myślałem o nacięciu resztek miski. Rower to już ok 30-letnia szosówka z ramą ze stali cromo. Nie jest to mój podstawowy rower ale mam do niego duży sentyment. Czy można jeszcze uratować ramę? Proszę o pomoc. Oto zdjęcia: Zdjecie1 Zdjecie2
Greg000 Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Pilka do metalu powinna rozwiazac problem, Natnij i wyciagnij resztki. Bedziesz musial i tak przegwintowac suport. I jak robisz zdjecie kolejnym razem to rob zdjecie suportu a nie trawy w tle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.