piotrekbe Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 W starszych Torach górna laga od Motion Control jest zakończona z dołu plastikowym kapslem. O ile wiem potem zrobili tam segera, ale mniejsza o to. Robię dziś serwis i się zastanawiam czy ten kapsel nie wypadł mi co nieco. Co prawda siedzi mocno, nie jest poluzowany, ale wizualnie wygląda jakby mógł być dociśnięty głębiej. Oto fotki, można powiększyć: ogólna: http://img255.images...1/dsc01379s.jpg i z bliska: http://img821.images.../dsc01378zh.jpg Nie pamiętam jak to było przy ostatnim serwisie. Generalnie problemów nie ma, nic nie cieknie, raczej nie stało się to przy zdejmowaniu dolnych lag, więc skłaniam się, że wszystko jest OK, ale może ktoś kojarzy na bank. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 właśnie nie dawno robiłem serwis identycznego modelu Tory masz rację, że ten kapsel Ci się wysunął, wbij go najlepiej gumowym młotkiem (tylko wcześniej wyciągnij ten "pręt" z goleni - blokuje on możliwość całkowitego wbicia - lub wyciągniąj tłumik MotionControl to wtedy się ten "pręt" schowa); to jest bardzo dziadowskie rozwiązanie (sam kapsel bez segera) ze strony RS, kolega miał taki problem, że za każdym razem jak wpadał do dziury z zamkniętą blokadą to mu ten korek z goleni wyrywało (w najlepszym przypadku nie działała mu blokada, w najgorszym korek blokował się w dolnej goleni, a tym samym blokował cały skok amortyzatora), w końcu wkleiliśmy go klejem epoksydowym i na razie jest OK powiedz mi jeszcze kolego czy w goleniach dolnych w tym amortyzatorze masz między uszczelką kurzową a olejową gąbkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekbe Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Szlag by trafił ten kapsel. Gąbek nigdy nie miałem. W Torach chyba ich nie wrzucali. Edit: No i wbiłem. Ale czuję, że będą z tym problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Jak najbardziej wrzucali, jedynie gdzie sie spotkalem gdzie ich nie bylo , to w Torach z demontazu Krossow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekbe Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ciekawe info. Moja Tora, a jakże, z Krossa. Ale swego czasu na mtbr był temat, gdzie gość pisał o braku gąbek w jego Torze, inny potwierdził ich brak w swojej, więc mylnie przyjąłem, że ten typ tak ma. Oczywiście nie chodziło o Krossy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 mi chodzi o Torę z Meridy, nie ma w niej gąbek, więc na pewno nie chodzi wyłącznie o Krossy (ewentualnie co możliwe to to, że w nowszych modelach zaczęli je stosować), piotrekbe dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilq Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 A to ciekawe bo ja w moim krossie z 2008 roku i torze z 2007 roku mam gąbeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.