Skocz do zawartości

[licznik] Cateye Velo 8

Thrall

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam sie nad zakupem licznika Cateye Velo 8. Posiada bardzo konkretna funkcjonalnosc w tej cenie. Jednak sprzedawca w sklepie go odradza jako ze ponoc byly problemy z licznikami z tej serii (a konkretnie Velo 2 i Velo 5). Czy ktos uzywa tego licznika lub poprzednich z tej serii ? Bo chcialbym sie upewnic czy mi przypadkiem nie wciskaja kitu.

Proponuja mi Cateye Tomo XC. Wiem ze jest to bardzo solidny licznik, jednak jest nieco ubozszy w funkcje niz Velo 8 i chyba mimo wszystko preferowalbym ten drugi.

Z góry dzieki za pomoc.

Napisano

hej,

mam Cateye Velo 8 już od ponad roku. Funkcje jakie ma, zapewne znasz, więc nie będę pisała. Co do działania, to generalnie bez zarzutów. Zaliczył kilka upadków na twarde powierzchnie i poza paroma rysami nic mu się nie stało. Jeździłam z nim gdy było strasznie ciepło (około 30*) i podczas mrozów (około -10*), a także w śniegu i deszczu i cały czas działa.

Wady:

1. Jeśli wyczerpią się baterie, lub jakimś innym sposobem wykasuje Ci się przebieg całkowity, to nie ma możliwości wprowadzenia tego od nowa. (Tą opcję ponoć mają Sigmy).

2. Podkładka - raz na jakiś czas trzeba ją lekko dogiąć, by licznik był pewnie zamocowany i byle uderzenie w niego ręką nie powodowało poluzowania się licznika na podkładce i przerwania działania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.