Glexab Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Zamierzam kupić kask i strój http://allegro.pl/kask-rowerowy-kellys-rebus-4-kol-model-2012-m-l-i2575203866.html http://allegro.pl/specialized-komplet-rowerowy-koszulka-spodenki-i2572506023.html Chciał bym się dowiedzieć czy warto brać te co podałem i jaki rozmiar koszulki brać jeśli obwód klatki mam 99, to lepiej brać rozmiar L czy M? Pierwszy raz kupuję taki strój i nie wiem czy może być luźny czy lepiej napięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ten strój to chińszczyzna, żaden specialized. Chłopaki na forum pisali, że rozmiarówka jest nieznormalizowana i np kupisz zestaw w rozmiarze M - koszulka pasuje, a spodenki są tak wielkie jakby to było XXL. Daruj sobie, kup coś lepszego, a jeszcze lepiej przymierz przed zakupem. Za 230zł można już coś wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Nikt za Ciebie nie zadecyduje.....aby później nie było "A TY mi poleciłeś to i tamto" Na początku (jak wielu z nas) wpierw kupiło ciuchy z Lidla lub coś tańszego. Pojeździło, pomierzyło i wtedy dopiero szukało coś lepszego. W niektórych przypadkach (i taki Ci polecam) pójdź do sklepu ,przymierz a później szukaj w necie. Osobiście mam 3 komplety ciuchów i każdy w innym rozmiarze od XL do XXL.....co producent to inna rozmiarówka. Robimy teraz ciuchy forumowe w wersji jesiennej, może na nie się skusisz. Tutaj na pewno Ci pomogą koledzy z forum bo sporo różnych rozmiarów było brane. Z kaskiem to samo, wpierw przymierz. Każdy kask będzie inaczej leżał. Uważaj na wiele podróbek w necie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Co do kasku, to się nie wypowiem, ale ten strój to przekręt jakich wiele na alledrogo. Sprzedający bierze od Ciebie pieniądze i zamawia taki strój np. tutaj podając Twój adres jako odbiorcy, dlatego czas oczekiwania na przesyłkę podaje 10-21 dni. Porównaj sobie ceny, dodatkowo sprzedający pobiera 39,00 PLN za przesyłkę, podczas gdy zamawiając bezpośrednio na Wschodzie za przesyłkę nie płacisz nic. Krótko mówiąc przepłacasz ponad 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glexab Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Więc jakiej firmy warto kupić ubiór? Najlepiej z allegro, mieszkam na takim odludziu, że w pobliżu ciężko było by znaleźć cokolwiek i co do kasku, to też jakiś bubel, czy może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Jedź do Decathlona, zabierz się z kimś, zrzuć na paliwo, etc. W D możesz kupić niemal każdy sprzęt sportowy. Tak więc możesz skrzyknąć większą ekipę, niekoniecznie rowerową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glexab Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Trudno znaleźć chętnych, więc nadal będę trzymał się zakupów przez internet. Ten komplet będzie już lepszej jakości niż ten pierwszy? MIMO DESIGN - spodenki rowerowe na szelkach BDY - MikeSport.pl ROGELLI STILO koszulka rowerowa - MikeSport.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 roggeli jak i Mimo to sa zle firmy ale co do spodenek polecam szelki z siatki np firmy Quest; sa na pewno inny ale nie znam w koszulkach przydaje sie zamek na calej dlugosci ale jak bedziesz mial 1/3 albo 1/2 to nie bedzie tragedi. Zalezy jeszcze ile bedziesz jezdzil rocznie w tym bo jak nie duzo to tez nie ma co szalec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Jakbyś chciał replikę stroju ekipy zawodowej to polecam tego urzytkownika http://allegro.pl/li...p?us_id=4453422 Osobiście kupiłem kilka strojów w rozmiarze M (obwód kladki 96cm) i pasują idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Chińskie stroje team-owe nie są wcale takie złe. Szczególnie koszulki spełniają swoją rolę. Gorzej jest ze spodenkami. W moim przypadku strasznie niedopasowana pieluszka, która zamiast pomagać - przeszkadza i uwiera. Ja mówię o chińczykach z Łodzi http://www.vika-sport.pl/ Kask polecam taki http://allegro.pl/li...=giro indicator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ja mówię o chińczykach z Łodzi To nie chińczyki, tylko rodzima produkcja - Top Print z Łodzi. Co do spodenek i wkładek, to się zgadzam - porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Można zawsze wykonać strój własnego projektu w firmie http://questsport.pl (koszulka, zamek na całej długości + spodenki = cena 320 zł) Zamówiłem u nich jeden strój, który zaprojektowałem i muszę powiedzieć że wkładka w spodenkach super (masz 4 opcje wyboru wkładki jaka ma być wszyta). Strój Quest Sport oraz oryginalny Meridy pod względem zastosowanych w nich wkładek spisują się najlepiej. Co do chinczyków (domyślam się ze te z linku co polecałem sa chińskiej produkcji) to wkładki sprawują się róznie. Czasem podczas dłuższych treningów uwiera, trzeba poprawiać no i siedzenie boli Wiadomo oryginalne stroje kosztuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 A ja mam dokładnie taki strój i szczerze mówiąc ze spodenek jestem bardzo zadowolony, co prawda przejechałem w nim nie dużo i nie wiem jak długo wkładka będzie się sprawdzała ale na razie jest ok. Co do koszulki, mam lepsze ale tragedii też nie ma. Dla mnie główną wadą tych koszulek jest zamek, nie da się go rozpiąć jedną ręką jak jest zapięty pod szyję i bardzo mnie to boli. Wiadomo że nie jest to produkt wysokiej jakości więc trzeba być tego świadomym ale nie znaczy to że kupić nie można Zależy jakie masz wymagania Co do rozmiaru to ta tabelka raczej jest ok i można się do niej stosować, wiadomo że nie ma jak przymierzyć ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.