Amok Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam. Chciałbym zamówić sobie spodenki i koszulkę Endura Hummvee tylko nie wiem jaki rozmiar dobrać. Może użytkownicy tej odzieży mogliby mi coś podpowiedzieć. Mam 179cm wzrostu, waga 67kg, w klatce piersiowej 98cm, w pasie 83cm, generalnie jestem dość szczupły. Ze spodenkami nie będzie raczej problemu, myślę że M (48) będą odpowiednie (mam mały tyłek). Problem jest z koszulką. Na co dzień noszę koszulki w rozmiarze L, ale są one dość luźne, chociaż niektóre po praniu zrobiły sie takie na styk. Odzież rowerowa powinna chyba bardziej przylegać do ciała, także zastanawiam sie czy rozmiar M nie byłby lepszym wyborem. Boję się tylko, że będzie trochę ciasna w klatce, za krótka i może krepować ruchy. Mierzyłem rożne koszulki, Endury niestety nie miałem okazji i większość M-ek była na styk, niektóre były za wąskie, niektóre pasowały całkiem nieźle. Jak założę L-kę, to mam więcej materiału pod pachami, który troche lata czyt. koszulka jest luźniejsza i gorzej dopasowana. Jak myślicie wziąć L-kę, która będzie pewnie trochę powiewać czy zaryzykować z tą M-ką? Musze zamówić przez internet i nie chciałbym później odsyłać z reklamacją. :< Rozmiary tych koszulek wyglądają tak: KOSZULKA HUMMVEE M Obwód u dołu: 108cm Obwód pod pachami: 110cm Długość tył: 80cm KOSZULKA HUMMVEE L Obwód u dołu: 112cm Obwód pod pachami: 114cm Długość tył: 82cm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg000 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Rozmiarowka jest troche ciasnawa. Ich L (36-38) ledwie sie na mnie dopina a normalnie spodnie 36 moglbym zdjac bez rozpinania http://www.endura.co.uk/Dept.aspx?dept_id=150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDL Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Brałbym rozmiar L , ten model koszulki nie ma być dopasowany ma lużniejszy krój. Przy moich 190 cm wzrostu 110 w klatce noszę xl i leży idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Moje parametry to 182 cm / 80 kg i L są na mnie idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analog82 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Bierz M-ke. Ja przy 186cm i 81kg nosze L i jest troche luzna. Zdaje sobie sprawe ze taki jest po prostu kroj, ale duzo lepiej lezala jak mialem 85-87kg, teraz mam wrazenie jakby troche wisiala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Uważaj też na spodenki. Chyba że je gdzieś mierzyłeś. Ale jeśli bazujesz na ich tabeli wymiarów to nie ma się ona nijak do rzeczywistości. Ja się idealnie wpasowywałem w L-kę. Jak spodenki przyszły okazało się że ten rozmiar całkowicie i nawet na siłę się nie nadaje dla mnie. Były za małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris77 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 178 cm wzrostu, ok. 83 w pasie, klatka ok. 96 cm - koszulkę wziąłem M bez mierzenia w sklepie internetowym i leży bardzo dobrze, w L-ce chyba bym zginął. Spodenki i bluzę Jetstream też M i miałem już tutaj wątpliwości. Spodenki troszkę mnie uciskają w pasie bo mają ściągacz, wkładka też nie wiem czy nie lepiej jakby była ciut większa. Bluza jest dosyć obcisła i przylegająca, a założona na koszulkę odrobinę krępuje. Także, koszulke na pewno M, spodenki weź w obu rozmiarach i niech sklep na własny koszt odbierze te niewłaściwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Spodenki noszę na co dzień w rozmiarze S/M, także M-ki powinny być dobre biorąc pod uwagę, że będę miał jeszcze wkładkę. Z koszulką to nie wiem... kusi mnie ta M-ka, nie latałaby jak szalona, ale boje się, że będzie mi krepowała ruchy i może być za krótka. L-ka będzie na bank luźna, nie wiem czy chcę jeździć z takim żaglem. M-ki już mierzyłem i niektóre były całkiem niezłe, chociaż paru nie mogłem ściągnąć, takie były ciasne. W sumie mam podobne wymiary jak twoje kris77, skoro M-ka Ci pasuje, to może warto zaryzykować. W tych co mierzyłem denerwowało mnie to, że były takie napięte na klacie i w okolicach pach. Czy po praniu nic się z taką koszulką nie stanie? Bo jak wezmę M i się skurczy, to będzie smutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris77 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja się nie czuję w niej skrępowany. Może przy L-ce rękawki byłyby nieco inaczej skrojone (szersza w barkach), ale nie czuję jakiegoś dyskomfortu. Za krótka na pewno nie będzie - z przodu sięga mi po kość łonową ,z tyłu zakrywa niemal całkiem tyłek (w końcu taki ma krój - rowerowy) Prałem za pierwszym razem w rękach, za drugim dwa dni później w pralce przy 30 st. i nie wydaje mi się żeby zmalała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.