nwro21 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam! Takie coś dzieje się z moimi oponami są nowe, kupiłem je i założyłem i takie coś się stało , wie ktoś może czym jest to spowodowane ? proszę o szybko odpowiedź .
Foxi Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 masz źle ułożoną dętkę, załóż jeszcze raz albo napompuj sprężarką
Gromosmok Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 1.Krzywo założone opony. 2,Tylna opona powinna być odwrotnie założona.
Fenthin Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Mógłbyś wyjaśnić, w jaki sposób odwrotne założenie opony miałoby wpłynąć na jej krzywe ułożenie?
Rulez Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napompuj max dopuszczalne ciśnienie, spuść powietrze, postukaj kołem bez powietrza o podłogę (na całym obwodzie) i napompuj ponownie. Jeśli nie pomoże musisz wyciągnąć dętkę i założyć od nowa. Przed założeniem możesz posypać talkiem. Dętkę mam nadzieję wkładasz lekko napompowaną ?
nwro21 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Napisano 29 Sierpnia 2012 Dzięki jutro spróbuje i dam znać jak działa.
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2012 Talk sie powinno stosować zawsze, mam ta oponę i dętkę należy wkładać tak : otwieramy koło, jedną stronę, pompujemy wstępnie dętkę tak by była w miarę sztywna, wkładamy, zamykamy oponę zaczynając od wentyla. Teraz najważniejsze w całej operacji jest by wentyl dętki nie był już dokręcony do obreczy, tylko był niemal że wypchnięty z niej, to pozwoli ładnie umieścić oponę na właściwym miejscu. obracamy kołem i naciągamy oponę tak by była w miare równa zapchana za rant obreczy. ostatecznie pompujemy i dokręcamy nakrętkę wentyla. Zanim stosowałem ta metodę tez miałem krzywo telepało i ciężko było tego NN ustawić tak by było dobrze.
kamfan Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 mam te same opony, one się ciężko układają na obręczy (przynajmniej mojej), nasmaruj brzegi opony wodą z płynem do naczyń i napompuj do maksymalnego ciśnienia
nwro21 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Napisano 30 Sierpnia 2012 A była by różnica gdybym napompowal je bez dentek ?
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2012 Ciekawe jak chcesz to zrobic?
nwro21 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Napisano 30 Sierpnia 2012 w serwisie okazało się że opony są fabrycznie wadliwe. Dzieki za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2012 Fakt faktem NN do dobre gumy o ile są ... dobre ale swchalbe strasznie podupadło na jakości ostatnio ...
nemo2009 Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 okazało się że opony są fabrycznie wadliwe. NN do dobre gumy o ile są ... dobre ale swchalbe strasznie podupadło na jakości ostatnio ... Niestety.Dwa miesiące temu kupiłem Schwalbe Table Top i też oddałem sprzedawcy,bo była krzywa. Puklus,żadne zabiegi nie pomogły.
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2012 Dlatego napisałem ze jest dobra ... o ile dobra czyli nie krzywa lub z felerem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.