Skocz do zawartości

[opony] Schwalbe nobby nic - nieznany problem

nwro21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Takie coś dzieje się z moimi oponami są nowe, kupiłem je i założyłem i takie coś się stało , wie ktoś może czym jest to spowodowane ?

proszę o szybko odpowiedź .
Napisano

Napompuj max dopuszczalne ciśnienie, spuść powietrze, postukaj kołem bez powietrza o podłogę (na całym obwodzie) i napompuj ponownie.

Jeśli nie pomoże musisz wyciągnąć dętkę i założyć od nowa. Przed założeniem możesz posypać talkiem. Dętkę mam nadzieję wkładasz lekko napompowaną ?

• Mod Team
Napisano

Talk sie powinno stosować zawsze, mam ta oponę i dętkę należy wkładać tak : otwieramy koło, jedną stronę, pompujemy wstępnie dętkę tak by była w miarę sztywna, wkładamy, zamykamy oponę zaczynając od wentyla. Teraz najważniejsze w całej operacji jest by wentyl dętki nie był już dokręcony do obreczy, tylko był niemal że wypchnięty z niej, to pozwoli ładnie umieścić oponę na właściwym miejscu. obracamy kołem i naciągamy oponę tak by była w miare równa zapchana za rant obreczy. ostatecznie pompujemy i dokręcamy nakrętkę wentyla.

Zanim stosowałem ta metodę tez miałem krzywo telepało i ciężko było tego NN ustawić tak by było dobrze.

Napisano

mam te same opony, one się ciężko układają na obręczy (przynajmniej mojej), nasmaruj brzegi opony wodą z płynem do naczyń i napompuj do maksymalnego ciśnienia

Napisano
okazało się że opony są fabrycznie wadliwe.
NN do dobre gumy o ile są ... dobre ale swchalbe strasznie podupadło na jakości ostatnio ...

Niestety.Dwa miesiące temu kupiłem Schwalbe Table Top i też oddałem sprzedawcy,bo była krzywa. Puklus,żadne zabiegi nie pomogły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...