Skocz do zawartości

[klub mtb] co zrobic zeby dolaczyc? propozycje klubow.

axium0121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam 15 lat i uprawiam kolarstwo gorskie. Od pewnego czasu myslalem o dolaczeniu do jakiegos klubu MTB w ktorym bede mogl poznac ludzi i z nimi trenowac. Chcialbym zeby ktos napisal mi co trzeba zrobic zeby dolaczyc do danego klubu, badz co trzeba miec.. Interesuje mnie takze czy jesli jest sie w klubie ktory ma sponsora, to czy place cos za zawody, maratony i inne imprezy czy tez nie? Prosze o napisanie do jakiego klubu moglbym probowac dolaczyc i czy nie bedzie mnie to duzo kosztowac.. pozdr.

Napisano

cos mi się te wypowiedzi pokrywają . . . "Witam. Chcialbym sie dowidziec czy jesli jezdze na rowerze gorskim przez wiele km ale jeszcze nie startowalem w maratonach (mam zamiar startowac) to czy mam szanse dolaczenia do ktoregos z klubow? Nie koniecznie cyclo korona lub ssc, w gre wchodza takze inne kluby MTB. Jesli ktos sie na tym zna prosze o pomoc i najlepiej o nr kontaktowy badz adres klubu. Z gory dziekuje."

Napisano

cos mi się te wypowiedzi pokrywają . . . "Witam. Chcialbym sie dowidziec czy jesli jezdze na rowerze gorskim przez wiele km ale jeszcze nie startowalem w maratonach (mam zamiar startowac) to czy mam szanse dolaczenia do ktoregos z klubow? Nie koniecznie cyclo korona lub ssc, w gre wchodza takze inne kluby MTB. Jesli ktos sie na tym zna prosze o pomoc i najlepiej o nr kontaktowy badz adres klubu. Z gory dziekuje."

Fakt.. Zapomnialem ze mialem podobny temat, ale nie ten dotyczy roznych klubow.

A czemu na signie by mnie nie wzieli? Dobrze mi sie jezdzi na tym rowerze wiec nie widze problemu..

Napisano

to wg. mnie w tamtym temacie mogłeś dopytać . . .

dobrze mi się jeździ - przejedź trase maratonu mierząc sobie czas i porównaj go z wyniki dostępnymi na stronie www.mtbcrossmaraton.pl

Napisano

Jechalem w maratonie na 33km i mialem czas 1:27:79, jestem poczatkujacy, rewelacji sie nie spodziewam, ale jesli bedzie trzeba to bede kombinowal ze zmiana roweru. Na razie mi on nie przeszkadza.

Napisano

Jeśli startowałeś w różnych imprezach i tam nikt nie dostrzegł Twojego talentu, to najwidoczniej nie jesteś wystarczająco dobry w tym co robisz, sorry taka jest prawda.

Jeśli ktoś ma talent do kolarstwa to ma dużo propozycji z klubów i rzadko kiedy musi czegoś szukać.

Napisano

Piksel nie do końca się zgodzę ;P chociaż w Polsce zazwyczaj tak jest

tylko co mi dało to, że podałeś czas i ilość km? sam przemyśl, które miałeś miejsce w open, które w kat., czy byłeś zmęczony, czy uważasz, że mógłbyś pojechać lepiej. Po za tym sądzę, że jeżeli chodzi o zmianę roweru względem maratonów to źle idziesz - http://www.forumrowerowe.org/topic/118884-zmiana-ramy-kross-sign-ds-na-jakas-z-damperem-propozycje/page__view__findpost__p__1114890 chyba, że plany się zmieniły.

Napisano

2i

Zmeczony za bardzo nie bylem bo trenuje regularnie i 33km to robie 2 a czasami nawet 3 razy dziennie. Owszem, moglem pojechac lepiej, ale to byl moj pierwszy start, bylem bardzo zestresowany, pogoda nie sprzyjala... Z ta rama fr1/2 musze temat usunac, bo dawniej chcialem jezdzic fr/dh, lecz to nie dla mnie.. Zdecydowanie wole MTB.

• Mod Team
Napisano

Podstawowe pytanie nie brzmi "Co ja mogę mieć od klubu?", lecz "Co ja mogę klubowi dać?". Więc?

A i zwolnij trochę z dodawaniem tym tematów, bo polecą %. Taki wątek spokojnie mogłeś kontynuować w poprzednim temacie.

Napisano

Widzę 10 postów pod tematem, ale za to żaden nawet nie próbuje odpowiedzieć na pytanie autora... No więc tak. Pytasz co trzeba robić. Przede wszystkim jeździć, startować w zawodach, ale to już chyba wiesz i nawet robisz. Co trzeba mieć? Myslę że rower wystarczy :D Dobrze by było żeby ten rower pozwalał Ci na rywalizcję z innymi. Mówisz że dobrze Ci się jeździ na Signie i oczywiście wierze że to prawda, ale czy jeździłeś kiedyś na rowerz stricte do XC? Dostosowanie sprzętu do dyscypliny to jednak ważna kwestia i faktycznie zawodnik jadący na maratonie na rowerze do FR wygląda raczej mało poważnie (żeby nie powiedzieć śmiesznie). Ktoś napisał: "(...)Jeśli ktoś ma talent do kolarstwa to ma dużo propozycji z klubów i rzadko kiedy musi czegoś szukać.". Guzik prawda, główną ideą większości klubów kolarskich jest zrzeszanie ludzi o tej samej pasji - kolarstwie. I tak jak napisałeś: "w którym będę mógł poznawać ludzi i z nimi trenować", a o to przede wszystkim chodzi. Sponsoring na zawodach to sprawa drugorzędna, wiąże się ze startowaniem w koszulce sponsora itp. To czy płacisz za zawody to indywidualna sprawa każdego klubu i podejrzewam nawet że może też zależeć od konkretnego zawodnika. To o czym pisał Piksel dotyczy przede wszystkim klubów w których ludzie jeżdżą zawodowo, kluby powiedziałbym komercyjne, a takich jest mniejszość. Jeżeli masz jakiegoś znajomego jeżdzącego w klubie to popytaj go czy była by możliwośc jeżdżenia w jego barwach. Jeżeli w Twoim mieście ma siedzibę jakiś klub, to możesz podejść i powiedzieć że chciałbyś jeździć w ich barwach.

Pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam. Mam 15 lat i uprawiam kolarstwo gorskie od kilku miesiecy. Pewnego dnia pomyslalem ze moge rozejzec sie za jakims klubem. W sieci nie znalazlem zadnych stron z klubami dlatego pisze tutaj. Jak na razie startowalem jedynie w mazovi mtb na etapie skarzyska ale bede startowal w innych(kolejny w kielcach). W kategori FIT FMJ bylem 12/17, w FIT open bodajze 170/257. Jesli jakis team jest mna zainteresowany prosze o kontakt, wtedy bede mogl powiedziec cos wiecej. ;) pozdr. Adam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...