axium0121 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam. Mam 15 lat i uprawiam kolarstwo gorskie. Od pewnego czasu myslalem o dolaczeniu do jakiegos klubu MTB w ktorym bede mogl poznac ludzi i z nimi trenowac. Chcialbym zeby ktos napisal mi co trzeba zrobic zeby dolaczyc do danego klubu, badz co trzeba miec.. Interesuje mnie takze czy jesli jest sie w klubie ktory ma sponsora, to czy place cos za zawody, maratony i inne imprezy czy tez nie? Prosze o napisanie do jakiego klubu moglbym probowac dolaczyc i czy nie bedzie mnie to duzo kosztowac.. pozdr.
seebcioo Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 cos mi się te wypowiedzi pokrywają . . . "Witam. Chcialbym sie dowidziec czy jesli jezdze na rowerze gorskim przez wiele km ale jeszcze nie startowalem w maratonach (mam zamiar startowac) to czy mam szanse dolaczenia do ktoregos z klubow? Nie koniecznie cyclo korona lub ssc, w gre wchodza takze inne kluby MTB. Jesli ktos sie na tym zna prosze o pomoc i najlepiej o nr kontaktowy badz adres klubu. Z gory dziekuje."
seebcioo Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Dery tylko ja nadal wracałbym do tematu roweru autora na Signie to raczej go nie wezmą
axium0121 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Napisano 29 Sierpnia 2012 cos mi się te wypowiedzi pokrywają . . . "Witam. Chcialbym sie dowidziec czy jesli jezdze na rowerze gorskim przez wiele km ale jeszcze nie startowalem w maratonach (mam zamiar startowac) to czy mam szanse dolaczenia do ktoregos z klubow? Nie koniecznie cyclo korona lub ssc, w gre wchodza takze inne kluby MTB. Jesli ktos sie na tym zna prosze o pomoc i najlepiej o nr kontaktowy badz adres klubu. Z gory dziekuje." Fakt.. Zapomnialem ze mialem podobny temat, ale nie ten dotyczy roznych klubow. A czemu na signie by mnie nie wzieli? Dobrze mi sie jezdzi na tym rowerze wiec nie widze problemu..
seebcioo Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 to wg. mnie w tamtym temacie mogłeś dopytać . . . dobrze mi się jeździ - przejedź trase maratonu mierząc sobie czas i porównaj go z wyniki dostępnymi na stronie www.mtbcrossmaraton.pl
axium0121 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Napisano 29 Sierpnia 2012 Jechalem w maratonie na 33km i mialem czas 1:27:79, jestem poczatkujacy, rewelacji sie nie spodziewam, ale jesli bedzie trzeba to bede kombinowal ze zmiana roweru. Na razie mi on nie przeszkadza.
Piksel Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Jeśli startowałeś w różnych imprezach i tam nikt nie dostrzegł Twojego talentu, to najwidoczniej nie jesteś wystarczająco dobry w tym co robisz, sorry taka jest prawda. Jeśli ktoś ma talent do kolarstwa to ma dużo propozycji z klubów i rzadko kiedy musi czegoś szukać.
axium0121 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Napisano 29 Sierpnia 2012 Wystartowalem na razie tylko 1 raz, kolejny bedzie we wrzesniu na ŚLR, tam sie jeszcze sprawdze..
seebcioo Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Piksel nie do końca się zgodzę ;P chociaż w Polsce zazwyczaj tak jest tylko co mi dało to, że podałeś czas i ilość km? sam przemyśl, które miałeś miejsce w open, które w kat., czy byłeś zmęczony, czy uważasz, że mógłbyś pojechać lepiej. Po za tym sądzę, że jeżeli chodzi o zmianę roweru względem maratonów to źle idziesz - http://www.forumrowerowe.org/topic/118884-zmiana-ramy-kross-sign-ds-na-jakas-z-damperem-propozycje/page__view__findpost__p__1114890 chyba, że plany się zmieniły.
axium0121 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Napisano 29 Sierpnia 2012 2i Zmeczony za bardzo nie bylem bo trenuje regularnie i 33km to robie 2 a czasami nawet 3 razy dziennie. Owszem, moglem pojechac lepiej, ale to byl moj pierwszy start, bylem bardzo zestresowany, pogoda nie sprzyjala... Z ta rama fr1/2 musze temat usunac, bo dawniej chcialem jezdzic fr/dh, lecz to nie dla mnie.. Zdecydowanie wole MTB.
Piksel Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 MTB to bardzo szerokie pojęcie obejmujące dyscypliny od XC do DH.
seebcioo Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 pisałem "sam przemyśl" jak robisz po 100 km dziennie to Cię podziwiam
axium0121 Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Napisano 29 Sierpnia 2012 100km to tylko czasami.. Glownie to po 60-70.. Troche odbiegamy od tematu, bo chcialem sie dowiedziec cos o klubie a nie rowerze
Mod Team Franio Napisano 29 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2012 Podstawowe pytanie nie brzmi "Co ja mogę mieć od klubu?", lecz "Co ja mogę klubowi dać?". Więc? A i zwolnij trochę z dodawaniem tym tematów, bo polecą %. Taki wątek spokojnie mogłeś kontynuować w poprzednim temacie.
Vardal Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Widzę 10 postów pod tematem, ale za to żaden nawet nie próbuje odpowiedzieć na pytanie autora... No więc tak. Pytasz co trzeba robić. Przede wszystkim jeździć, startować w zawodach, ale to już chyba wiesz i nawet robisz. Co trzeba mieć? Myslę że rower wystarczy Dobrze by było żeby ten rower pozwalał Ci na rywalizcję z innymi. Mówisz że dobrze Ci się jeździ na Signie i oczywiście wierze że to prawda, ale czy jeździłeś kiedyś na rowerz stricte do XC? Dostosowanie sprzętu do dyscypliny to jednak ważna kwestia i faktycznie zawodnik jadący na maratonie na rowerze do FR wygląda raczej mało poważnie (żeby nie powiedzieć śmiesznie). Ktoś napisał: "(...)Jeśli ktoś ma talent do kolarstwa to ma dużo propozycji z klubów i rzadko kiedy musi czegoś szukać.". Guzik prawda, główną ideą większości klubów kolarskich jest zrzeszanie ludzi o tej samej pasji - kolarstwie. I tak jak napisałeś: "w którym będę mógł poznawać ludzi i z nimi trenować", a o to przede wszystkim chodzi. Sponsoring na zawodach to sprawa drugorzędna, wiąże się ze startowaniem w koszulce sponsora itp. To czy płacisz za zawody to indywidualna sprawa każdego klubu i podejrzewam nawet że może też zależeć od konkretnego zawodnika. To o czym pisał Piksel dotyczy przede wszystkim klubów w których ludzie jeżdżą zawodowo, kluby powiedziałbym komercyjne, a takich jest mniejszość. Jeżeli masz jakiegoś znajomego jeżdzącego w klubie to popytaj go czy była by możliwośc jeżdżenia w jego barwach. Jeżeli w Twoim mieście ma siedzibę jakiś klub, to możesz podejść i powiedzieć że chciałbyś jeździć w ich barwach. Pozdrawiam
axium0121 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Napisano 30 Sierpnia 2012 W koncu ktos mi dokladnie wszystko opisal. Dzieki Vardal.. No popytam sie jeszcze kumpli odnosnie klubow, i moze wy polecilibyscie jakies?
dery Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Tak jak mówiłem polecam Ci DEK, myślę że bardzo szybko się tam dorobisz sporych pieniędzy
axium0121 Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Napisano 30 Sierpnia 2012 2i regulaminu Co masz na mysli mowiac "bardzo szybko się tam dorobisz sporych pieniędzy"?
seebcioo Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 człowieku moderator Ci napisał, że łamiesz regulamin, a ty znów to robisz . . .
axium0121 Napisano 20 Września 2012 Autor Napisano 20 Września 2012 Witam. Mam 15 lat i uprawiam kolarstwo gorskie od kilku miesiecy. Pewnego dnia pomyslalem ze moge rozejzec sie za jakims klubem. W sieci nie znalazlem zadnych stron z klubami dlatego pisze tutaj. Jak na razie startowalem jedynie w mazovi mtb na etapie skarzyska ale bede startowal w innych(kolejny w kielcach). W kategori FIT FMJ bylem 12/17, w FIT open bodajze 170/257. Jesli jakis team jest mna zainteresowany prosze o kontakt, wtedy bede mogl powiedziec cos wiecej. pozdr. Adam.
axium0121 Napisano 24 Września 2012 Autor Napisano 24 Września 2012 Dodam jeszcze ze w ŚLR w Kielcach na dystansie FAN bylem 3 w kat. MM, a w open 88. ;]
dery Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 Pochwal się zdjęciem na podium Dużo jest z dekoracji na forum maratonu Jaki miałeś czas?
Mod Team Franio Napisano 24 Września 2012 Mod Team Napisano 24 Września 2012 Jak jechałeś na Signie, to świetnie miejsce. Zmieniaj rower i następny sezon twój.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.