IwanMT Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Siemanko, jak mogę rozpoznać jakiego rodzaju są klocki hamulcowe? Kumplowi się dzisiaj zalały, gdy psikaliśmy sprayem coby nasmarować amortyzator i przestało hamować. Tarcze wygrzejemy, ale nie wiem czy jest sens, bo jeśli ma żywiczne klocki ( czy jakoś tak ), to w sumie już i tak nic z nimi nie zrobimy ( prawda ?). Lub może powiem, że ma Level a5 z tego roku. A nóż ktoś z Was będzie wiedział co tam siedzi w środku ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Jeśli kupował rower w tym roku i sam nie zmienił okładzin na inne to za pewne ma klocki żywiczne od shimano. Jeśli klocki są zalane olejem, smarem, lub innym badziewiem (tłustym) niech je wymieni na jakieś półmetaliczne. Tarczy hamulcowej nie musicie grzać bo wystarczy dobrze ją przetrzeć szmatką z benzyną ekstrakcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Lepiej odrazu w metal iść, przynajmniej problemów z olejem nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IwanMT Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 No właśnie...ja mam też problem ze swoimi klockami ( też przód ) i zastanawiam się kiedy wymienić i na jakie. Półmetaliczne czy metaliczne? Wiem, że z metalicznymi nie będzie problemów w podobnych sytuacjach jak miał kolega, ale czy poza tym nie ma większych różnic miedzy wymienionymi przeze mnie klockami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.