purgalm Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 Szanowni Forumowicze, powoli robi się coraz chłodniej i dojazdy do pracy zaczynają się odbywać w długich spodniach Szukam czegoś do ochrony nogawek przed zabrudzeniem i wkręceniem się w napęd roweru. Co możecie polecić do takiego celu? Czy opaski odblaskowe z rzepem się do tego nadadzą czy to będą zbyt wąskie?
rowerzysta01 Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 na rzepy najlepsze, bo te Sprężynowe/samozaciskowe, są trochę za krótkie do spodni, w prawdzie nigdy mi nie zleciały (MacTronic RB-SP) ale mimo wszystko rzepy są najlepsze
mklos1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 Skuteczny lek na wszelkie bolączki to ubranie rowerowe - przez prezydenta Sopotu zwane lajkrą dla podstarzałych kolarzy. Minus - trzeba mieć szatnię - kabina w szalecie jest średnim rozwiązaniem Ja na szatnię zaanektowałem w pracy serwerownię PS. Rozwiązuje częściowo także inne problemy, takie jak przesiąkanie potem.
mariusz231 Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 A może coś takiego OPASKA ODBLASKOWA 4 Diody LED,Jogging,Nordic,Rower (2577568913) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dodatkowo led zwiększają bezpieczeństwo, kiedyś kupiłem w carrefour z ciekawości, były po 14 złotych za dwie sztuki Użytkowałem, co prawda tylko raz, ale sprawdziły się.
purgalm Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Napisano 28 Sierpnia 2012 Skuteczny lek na wszelkie bolączki to ubranie rowerowe - przez prezydenta Sopotu zwane lajkrą dla podstarzałych kolarzy. Minus - trzeba mieć szatnię - kabina w szalecie jest średnim rozwiązaniem Ja na szatnię zaanektowałem w pracy serwerownię PS. Rozwiązuje częściowo także inne problemy, takie jak przesiąkanie potem. Przebieranie się odpada, nie ma sensu. Do pracy jadę jakieś 10-15 minut. Przebieranie przed i po trasie zajmie mi prawie tyle samo czasu Wybiorę w takim razie jakieś opaski na rzep - dzięki!
PoleK Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 @mariusz231 - mam takie, i są bdb:) jak jeździłem w jeansach, używałem i było git.
dymcio111 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja jak jeżdżę w długich spodniach to używam takiej opaski OPASKA ODBLASKOWA odblask TAŚMA NA ROLKI ROWEROWA (2592242718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. są trochę za długie i trzeba przyciąć, kupiłem same czarne z odblaskiem. Chyba teraz jakbym miał kupować to bym wziął te mactronic, bo te moje troche materiał się poprzecierał w sensie ta farba odblaskowa.
CoZaBzdura Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 To którą wybrać spreżynową czy na rzep? http://allegro.pl/super-opaska-ostrzegawcza-mactronic-rb-sp-i2577819757.html or http://allegro.pl/super-opaska-ostrzegawcza-mactronic-rb-sp-i2572308752.html
dymcio111 Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 bierz na rzep, bo sprężynowa raczej dobrze spodni nie będzie trzymać, to bardziej dodatek odblaskowy rzepem zapniesz spodnie to się trzyma i nic nie przesuwa
CoZaBzdura Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 za tą cene to zamówiłem oba. Zobaczymy jak się sprawdza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.