Skocz do zawartości

[opaska]Jaka ochrona nogawek spodni?

purgalm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni Forumowicze,

powoli robi się coraz chłodniej i dojazdy do pracy zaczynają się odbywać w długich spodniach ;) Szukam czegoś do ochrony nogawek przed zabrudzeniem i wkręceniem się w napęd roweru.

Co możecie polecić do takiego celu? Czy opaski odblaskowe z rzepem się do tego nadadzą czy to będą zbyt wąskie?

Napisano

Skuteczny lek na wszelkie bolączki to ubranie rowerowe - przez prezydenta Sopotu zwane lajkrą dla podstarzałych kolarzy. Minus - trzeba mieć szatnię - kabina w szalecie jest średnim rozwiązaniem :laugh: Ja na szatnię zaanektowałem w pracy serwerownię :)

PS. Rozwiązuje częściowo także inne problemy, takie jak przesiąkanie potem.

Napisano

Skuteczny lek na wszelkie bolączki to ubranie rowerowe - przez prezydenta Sopotu zwane lajkrą dla podstarzałych kolarzy. Minus - trzeba mieć szatnię - kabina w szalecie jest średnim rozwiązaniem :laugh: Ja na szatnię zaanektowałem w pracy serwerownię :)

PS. Rozwiązuje częściowo także inne problemy, takie jak przesiąkanie potem.

Przebieranie się odpada, nie ma sensu. Do pracy jadę jakieś 10-15 minut. Przebieranie przed i po trasie zajmie mi prawie tyle samo czasu ;)

Wybiorę w takim razie jakieś opaski na rzep - dzięki!

Napisano

Ja jak jeżdżę w długich spodniach to używam takiej opaski OPASKA ODBLASKOWA odblask TAŚMA NA ROLKI ROWEROWA (2592242718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

są trochę za długie i trzeba przyciąć, kupiłem same czarne z odblaskiem. Chyba teraz jakbym miał kupować to bym wziął te mactronic, bo te moje troche materiał się poprzecierał w sensie ta farba odblaskowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...