Kuba1b1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, mam takie pytanie, co jecie przed maratonami ? Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Dobrze jest ryż, makaron duża dawka węglowodanów. Owoce, aminokwasy i witaminy. Oraz coś z błonnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 2 godz przed wode lub coś innego by nawodnić dobrze organizm ,15 min przed startem pic małymi łykami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 A co dają małe łyki że się tak spytam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulek93 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 4-5h przed wyścigiem ryż/makaron + wpc, a później co godzinę żel i na 30 min przed startem porcja carbo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Rano na kilka godzin przed startem makaron, sporo ( + trochę sosu, żeby dało się to zjeść). Raz około godziny 10 wypakowując się z auta przed maratonem na dystansie ok 60km podsłuchałem rozmowę ludzi, którzy stali obok i dyskutowali o jedzeniu w dzień maratonu. Jeden facet stwierdził, że nie powinno się nic jeść tego dnia żeby nie obciążać organizmu i tak właśnie robi. Biorąc pod uwagę, że na metę mógł dojechać powiedzmy około 13 to naprawę "super" pomysł. Nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathmed Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ostatnio pisałem trochę o jedzeniu u siebie na blogu, wkrótce powstanie więcej notek na ten temat i będę musiał jakoś to poukładać. Póki co są tylko dwie większe, o nawadnianiu też kilka innych. Odżywianie : 1. Odżywianie i dieta w sporcie. Przygotowanie do zawodów sportowych. 2. Odżywianie i dieta w sporcie wydolnościowym. Ogólne aspekty. Nawadnianie: 1. Wypromieniowanie ciepła i homeostaza płynowa podczas wysiłku fizycznego. 2. Odwodnienie organizmu u sportowców i jego wpływ na wydolność. Biegi górskie 3. Reakcje organizmu podczas ćwiczeń w warunkach wysokiej temperatury otoczenia. Mam nadzieję, że nie obrazicie się za wklejkę, ale nie ma sensu kopiować całej treści, jeśli ktoś będzie chciał to wejdzie i poczyta, bo tytuły zdają się być dość opisowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 wklejaj wklejaj, dobry stuff masz tam u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.