Skocz do zawartości

Kuba1b1

Rekomendowane odpowiedzi

Rano na kilka godzin przed startem makaron, sporo ( + trochę sosu, żeby dało się to zjeść).

Raz około godziny 10 wypakowując się z auta przed maratonem na dystansie ok 60km podsłuchałem rozmowę ludzi, którzy stali obok i dyskutowali o jedzeniu w dzień maratonu. Jeden facet stwierdził, że nie powinno się nic jeść tego dnia żeby nie obciążać organizmu i tak właśnie robi. Biorąc pod uwagę, że na metę mógł dojechać powiedzmy około 13 to naprawę "super" pomysł. Nie polecam :D

Ostatnio pisałem trochę o jedzeniu u siebie na blogu, wkrótce powstanie więcej notek na ten temat i będę musiał jakoś to poukładać. Póki co są tylko dwie większe, o nawadnianiu też kilka innych.

Odżywianie :

1. Odżywianie i dieta w sporcie. Przygotowanie do zawodów sportowych.

2. Odżywianie i dieta w sporcie wydolnościowym. Ogólne aspekty.

Nawadnianie:

1. Wypromieniowanie ciepła i homeostaza płynowa podczas wysiłku fizycznego.

2. Odwodnienie organizmu u sportowców i jego wpływ na wydolność. Biegi górskie

3. Reakcje organizmu podczas ćwiczeń w warunkach wysokiej temperatury otoczenia.

Mam nadzieję, że nie obrazicie się za wklejkę, ale nie ma sensu kopiować całej treści, jeśli ktoś będzie chciał to wejdzie i poczyta, bo tytuły zdają się być dość opisowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...