Madison Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam, od 2 dni jestem posiadaczem nowego roweru. Niestety z niewiedzy zanim założyłem przednie koło, nacisnąłem klamkę hamulca kilka razy. Z otrzymanych informacji chodzi o zapowietrzenie. Czy mogę coś zrobić nie odpowietrzając aby tarcza nie ocierała o klocki podczas jazdy ? Klamka "chwyta" bardzo szybko, po prostu klocki są zbyt blisko tarczy. Już nie wspomnę o tym, że koło przy delikatnym zcentrowaniu w ogóle nie bedzie się kręcić. Proszę o radę czy mogę coś sam zrobić, jakoś rozszerzyć te klocki, bez wizyty w serwisie przynajmniej na razie, bo to pewnie nieuniknione. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Płaskim śrubokrętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madison Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Płaskim śrubokrętem. coś więcej ? mogę je tak po prostu rozepchać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Tak, po prostu. Tylko uważaj, by nie pokruszyć klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madison Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Tak, po prostu. Tylko uważaj, by nie pokruszyć klocków. użyję plastikowych noży, one są pogrubiane więc pod kontrolą będzie, zaraz napiszę czy coś lepiej No więc wygląda to tak, rozepchałem te klocki i po włożeniu tarcza ociera naprawdę minimalnie, byłoby OK ale jak nacisnę hamulec to to klocki nie odbiją do tej samej pozycji i dalej ociera. Może trochę mniej niz na początku ale uciążliwe to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krolik13 Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam Powiem Ci , że mam podobnie. Na początku było tak , że hamulec się zaciskał i nie odbijał. Teraz to minimalnie odbija ale cały czas ociera. Klocki demontowałem i rozpychałem je. Wygląda to tak, że zaciski nie odbijają. Już nie wspomnę, że delikatnie wygina tarcze przy zaciskaniu hamulca. Zastanawiam się nad wymianą tarczy z przodu na 180 ( bo na standardzie dali 160 ) . Tylko na razie martwi mnie to ocieranie. Pewnie tylko wizyta w serwisie pomoże, chyba że ktoś ma jakąś rade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.