Skocz do zawartości

[rama] Scott Reflex 50

sero2004

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszystko zależy m.in. od tego za ile byś ją miał, gdzie będziesz jej używał oraz wysokość Twojego budżetu.

Mam tego Scotta juz 3 lata i zastanawiam się czy dalej inwestować w ta rame czy wymienic ją na coś innego

Napisano

Jesli rama stala sie niewygodna lub chcesz zaczac jezdzic w ciezszym terenie wtedy nowa rama. Jesli dalej ci pasuje i jest OK to po co masz inwestowac w nowa. Zawsze mozesz przelozyc osprzet jak zajdzie potrzeba (albo wiekszosc osprzetu).

Napisano

j.w. Jeżeli nie ma żadnych oznak pęknięć i nie jest zbytnio wyeksploatowana i jest nadal wygodna to zostaw sobie ją.

A co masz na myśli inwestować? Rower używasz do jazdy rekreacyjnej?

Części już wysiadają??

Napisano

j.w. Jeżeli nie ma żadnych oznak pęknięć i nie jest zbytnio wyeksploatowana i jest nadal wygodna to zostaw sobie ją.

A co masz na myśli inwestować? Rower używasz do jazdy rekreacyjnej?

Części już wysiadają??

Tak rekreacyjna jazda po miescie i czesto w lesie. Czesci juz niestety do wymiany bardzo wyeksplatowane. Myśle nad wymiana calego napewdu hamulcow i widelca oraz oczywiscie kół. Polecicie mi jakis niezbyt drogi a wydajny komplet napedu i hamulców

Napisano

Co zlego z hamulcami czy widelcem?

vbrakei tekto już na wykonczeniu a widelec xcr w podobnym stanie. Gorsza sprawa z kaseta przezutka tylnia i przednia oraz z korba

Napisano

V-brake komplety kupisz za nie duze pieniadze (Clarks, Ashima etc). Serwis moze tchnac nowe zycie a amortyzator. Cos mi sei wydaje ze ten twoj rower nie jest w takim zlym stanie od jazdy rekreacyjnej i mozna go szybko doporwadzic do porzadku. Chyba ze poprostu masz kase i chcesz ja koniecznie wydac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...