Skocz do zawartości

[rower xc] 0d 2000 do 2500 złotych...

maciej30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Na początku tego sezonu rowerowego, po 10 latach bez dwóch kółek zakupiłem kross hexagon x3. Teraz już wiem jaki duży błąd popełniłem. Okazało się że jeżdżę głównie po lesie (średnio i bardzo trudnym terenie) a w przyszłym sezonie chciał bym zacząć starty w pobliskich maratonach. Mierzę 190 cm ważę 90kg i nie mam pojęcia jaki rower wybrać mój budżet to od 2000 do 2500 złotych, jak będzie potrzeba to dołożę jeszcze 500 zł :). Czym więcej tematów czytam tym większy mętlik w mojej głowie. Rozważam zarówno 29r jak i typowego 26. Pomocy drodzy koledzy!

Napisano

witaj! Ja zrobiłem dokładnie to samo, tylko świadomie ;) w ub roku kupiłem Hexagona V2, by sprawdzić czy w ogóle inwestować w lepszy i droższy rower. Okazało się że jeżdże 200km tyg i przyda mi się jednak coś lepszego

Od 4 dni jestem posiadaczem Unibike Flite. Za krótko go posiadam by cokolwiek powiedzieć więcej, ale różnica pomiędzy nimi spora, warta wdania kasy.

Podzwoniłem też trochę po sklepach z unibikami i w jednym zaproponowali mi Experta 2011 za 3100. Jak jesteś zainteresowany, info na PW

Napisano

Wygoda siedzenia na rowerze to już kwestia gustu. Do tematu trzeba podejść indywidualnie. Moja przygoda z rowerami ograniczała się tylko do Cuba. Zaczynałem właśnie od tego modelu, potem była seria LTD, a teraz Reaction. Najlepiej byłoby go przetestować w takim terenie, w którym będziesz go używał. Ponieważ testowanie roweru XC na parkingu przed sklepem rowerowym mija się z celem :)

Napisano

Wygoda siedzenia na rowerze to już kwestia gustu. Do tematu trzeba podejść indywidualnie. Moja przygoda z rowerami ograniczała się tylko do Cuba. Zaczynałem właśnie od tego modelu, potem była seria LTD, a teraz Reaction. Najlepiej byłoby go przetestować w takim terenie, w którym będziesz go używał. Ponieważ testowanie roweru XC na parkingu przed sklepem rowerowym mija się z celem :)

I tu się zgodzę parking przed sklepem to jakaś popierdułka a nie test roweru.

Szukając podpowiedzi w poszukiwaniach trafiłem na czeską stronę Krossa zobaczcie sami....

http://www.krossbike.cz/horska-kola-zavodni/

...chyba warto poczekać na A6 i B6, cenowo powyżej mojego budżetu ale wydaje mi się że wyposażone są bardzo uczciwie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...