Skocz do zawartości

[sklep] MaxxBike - proszę o opinie o sklepie

Miliron

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ło, matko... ich sklep i serwis spełniają moje kryteria więc się nie czepiam.

W sklepie bywam po różne rzeczy od kolorowanek po części większego kalibru typu amor czy korba. Chociaż te drugie to jednak częściej w necie nabywam. Jedyny zgrzyt jaki w kwestii zakupów jestem w stanie znaleźć to to, że przy amorze jeden z tamtejszych panów pomylił się co do jego skoku.

Co do serwisu- tam się pojawiam albo jak nie mam narzędzi(vide nabicie gwiazdki) albo bardzo nie chce mi się czegoś robić albo żeby po mnie poprawili:D. I jak na razie niczego mi nie popsuli, a parę rzeczy odratowali- jako jedyni np. byli w stanie wyregulować przednią, niedobraną do korby, przerzutkę tak że śmigała idealnie.

Edit: dobra znalazłam coś 'do' serwisu- teoria na temat tego, ze podkładki mocujące klocek hamulcowy powinny byc rozłożone parzyście i w żaden inny sposób.

Przy czym tu spotkałam się ogólnie z dwiema wersjami poglądów i za zgrzyt mogę to uznać tylko dlatego, ze ja jestem zwolenniczka drugiej wersji czyli tego, że wraz z zużyciem okładziny można je przekładać.

Żeby nie było podobnie dobre zdanie mam o serwisie p. Kudry.

Bo widzisz- ja już mam klucz z czym gdzie idę żeby było dobrze oraz listę miejsc gdzie moja noga(a tym bardziej kapcie mojego roweru) nie postanie.

W efekcie nie mogę się czepiać i mam ogólnie dobre samopoczucie:P

Napisano

Skoro tak piszesz to może jednak sklep jest nieskazitelny ... :D Ciekawe czy ktoś jeszcze coś może o nim powiedzieć :) ?

Ja osobiście znam gorsze (dużo), i lepsze, ale te lepsze nie serwisują Alfine ;-) więc dla mnie wybór jest prosty... Są OK, może warto potargować się o ceny i czasem nacisnąć na termin ale to drobiazgi. Wszystko zależy co chcesz zrobić z rowerem. Rower to dość proste dzieło inżynierii więc i zepsuć można niewiele...

BTW Sójka to zwinął biznes czy tylko urlop ma, od paru dni ciągle zamknięte...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...