Skocz do zawartości

[koło qr 15mm] amortyzator pod qr 9mm - przejściówka?

TommyTommy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mozesz kupic reduktory np Mavic robi cos takiego. Raczej podwojne (po jednym z kazdej strony) bo chyba szerkosc jest rozna wiec pojedynczy moze nie pasowac.

Napisano

Mozesz kupic reduktory np Mavic robi cos takiego. Raczej podwojne (po jednym z kazdej strony) bo chyba szerkosc jest rozna wiec pojedynczy moze nie pasowac.

no właśnie się zastanawiałem, czy jakaś firma produkuje takie reduktory, czy trzeba we własnym zakresie tokarza męczyć :)

Napisano

wg mnie meczyc tokarza, to nie takie trudne,wiec sobie da rade ;)

szerokość 15 i 9 jest taka sama :)

http://wyslijto.pl/plik/s3p7a2dwb1

wg mnie powinno to wygladac tak, ewentualnie odchudzone na odcinku miedzy koncem 15 a kolnierzem... i tak na obie strony

tyle ze tam powinno myc pasowanie mieszane... bo jak tokarz zrobi za luzne to nie bedzie ok...

Napisano

wg mnie meczyc tokarza, to nie takie trudne,wiec sobie da rade ;)

szerokość 15 i 9 jest taka sama :)

WyslijTo.pl - Za duży załącznik? Problemy z pocztą? WyslijTo.pl :))) Przesyłanie i hosting plików.

wg mnie powinno to wygladac tak, ewentualnie odchudzone na odcinku miedzy koncem 15 a kolnierzem... i tak na obie strony

tyle ze tam powinno myc pasowanie mieszane... bo jak tokarz zrobi za luzne to nie bedzie ok...

boję się właśnie tego, że tokarz kasę zgarnie a okaże się, że tulejka jest w jakiś sposób trefna :/

Właśnie dzwoniłem do tego sklepu Legion na modzelewskiego i powiedzieli, że mogą sprowadzić za 45zł, zdziwiło mnie tylko pytanie sprzedawcy do jakich kół, od razu odpowiedziałem, że wiem o maviku który daje takie przejściówki ale mam inne koła. Mam nadzieję, że ta przejściówka pasować będzie do mojej piasty

• 2 tygodnie później...
Napisano

słuchajcie znalazłem takiego gościa który wykonuje zagramanicą take przejściówki. Mam znajomego z profesjonalnym sprzętem i może mi to od ręki zrobić...ha, byle bym znał wymiary. Czy jesteście w stanie określić jakie muszą być wymiary poszczególnych miejsc ?

http://classifieds.mtbr.com/showproduct.php?product=78105&cat=500

http://ifotos.pl/zobacz/Kopia-15m_xhxsshh.JPG/ - na tym zdjęciu są wymiary o które pytam

Napisano

sprawdz szerokosc swojej piasty

jak ma 100mm to adapter nie pomoze :P

czemu nie pomoże? z tego co czytałem na forach to te adaptery pasują właśnie pod 100mm.

moja piasta to AUTHOR Helium Disc 32 otwory

Napisano

będzie ok, trzeba jedynie wyciągnąć te fabryczne "konusy" i mozna wkladac adapter, powinien być taki żeby mocowanie tarczy było w tej samej odległości od miejsca styku piasty z amorkiem co przy oryginale, czytaj, taka sama szerokość kołnierza który zaznaczyłeś, jak tego który wyjmiesz z piasty.

Oba standardy mają 100mm więc bedzie ok.

Napisano

ha, no właśnie...boję się, że mierząc to domowymi sposobami mogę mieć duży błąd w obliczeniach i potem nie będzie mi wchodziła tarcza w zacisk :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...