Tomciaz Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, mam problem. Założyłem sobie korbę Suntour PFF XCR 44x32x22 na kwadratowym suporcie 113mm VP cośtammejdinczajna (taką wymaganą długość suportu podaje producent korby) no i zaczęły się jaja. Przednia przerzutka nie lubi się z tym zestawem, ponieważ ciągle "wyjeżdża" o połowę długosci za daleko, choć zapewniano mnie w sklepie że "tak" że "owszem" i że "uhm". Próbowałem bawić się w podciąganie linki ale nic to nie daje. Czy ktoś może mi pomóc, podsunąć jakieś jeszcze propozycje zgrania tego złomu? Przerzutka przednia to Shimano Tourney RD-TX51, wcześniej działała sprawnie, luzów brak. EDIT: chodziło oczywiście o przerzutkę FD-TZ30
nemo2009 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Przerzutka przednia to Shimano Tourney RD-TX51 chodziło oczywiście o przerzutkę FD-TZ30 Obie nie będą prawidłowo obsługiwć korby 44z.
djmolo Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 A probowales ustawic na nowo przerzutkę. Mam na myśli mocowanie do ramy, ustawienie przerzutki a nie regulacje samej linki. Wysłane z mojego HTC Sensation
Tomciaz Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Napisano 28 Sierpnia 2012 Obie nie będą prawidłowo obsługiwć korby 44z. Dlaczego? Coś bliżej na temat? A probowales ustawic na nowo przerzutkę. Mam na myśli mocowanie do ramy, ustawienie przerzutki a nie regulacje samej linki. Tak, kilkakrotnie. Nadal nie wiem o co może chodzić. Jeżeli już udało mi się ustawić wychylenia skrajne, to środkowe jest niepoprawne.
rn6 Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 http://www.shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/tourney_test.download.-Par50rparsys-0001-downloadFile.html/Komponenty%20TOURNEY.pdf to przerzutka do 42
Tomciaz Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Napisano 28 Sierpnia 2012 W 3 niezależnych sklepach powiedziano mi, że ta "tezetka" da radę z 44z... Ale nie rozumiem dlaczego przerzutka tylna miałaby nie współpracować z korbą? (vide nemo2009)
PoleK Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 w jaki sposob: wyjezdza za daleko? nie rozumiem tego w ogole... te przerzutki to ogolne dno, ale dzialac jakos powinny...
nemo2009 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Ale nie rozumiem dlaczego przerzutka tylna miałaby nie współpracować z korbą? (vide nemo2009) Nic nie napisałem o przerzutce tylnej.Chodziło o przerzutki przednie TZ i TX.
Tomciaz Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Napisano 30 Sierpnia 2012 Nic nie napisałem o przerzutce tylnej.Chodziło o przerzutki przednie TZ i TX. A to sorki, nie ten kontekst w jaki sposob: wyjezdza za daleko? nie rozumiem tego w ogole... te przerzutki to ogolne dno, ale dzialac jakos powinny... Nie daje się ustawić dobrze na środkowym blacie, bo zawsze gdzieś ociera. Wychylenia skrajne jeszcze jak cie mogę (choć też trze), ale na 32z po prostu się nie daje wyregulować. Pokazałem problem serwisantowi ze sklepu rowerowego to stwierdził "no kicha".
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja miałem a nawet mam TY-10 na przód nie wiem czy one wie w ogole czymkolwiek różnią ale lajtersko 44 obsługiwała. i tamte tez powinny. Ciekawe bo w pdfach shimano ty10 jest na 48 a moja jest pod 42
PoleK Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 1 - serwisant nic nie wyszło 2 - Ty nie jestes z ostrowa? Mateusz moze by Ci pomogl:) 3 - zmien przerzutke na moje Alivio:D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.