Piotrek383 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Meteora 250 jedynie oglądałem z ciekawości, raczej się nie zdecyduje, choć kusi wyglądem i rozmiarem A może coś w ten deseń? http://allegro.pl/lampa-rowerowa-halogen-led-cree-xm-l-1xt6-aku-1502-i6647930186.html Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Piotrek383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Też go widziałem i wybrałem Voyagera, choć to dla mojego młodego, sam wolę Mactronica Trippera, ale to już wyższa półka cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Mam porządną ładowarkę mikroprocesorową, więc nie będzie problemu z ładowaniem. Tak z ciekawości jaką masz ładowarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Redox Beta V2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 To nie wiem, czemu myślisz nad jakimiś świecidełkami typu AA, AAA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 AA czy AAA zawsze można łatwo zastąpić akumulatorkami Chyba jednak zdecyduję się na coś lepszego, do 150 zł... Może nie warto bawić się w półśrodki... Czy dostanę coś lepszego do 150 zł niż Prox Dual Power 2 x Cree XM-L2 T6? Jest to najlepsza w tej kwocie jaką mogę nabyć na miejscu, potem jest Mactronic Noise 02 za 270 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Jak lubisz dodatkowe kable i oddzieln akumulator gdzieś jeszcze mocowany... swoja drogą nieźle, zaczynasz od świetlików za 50 zł a tu dwururkę wytaczasz Jak lubisz nocne jazdy, a nie tylko zdarzaja sie od przypadku do przypadku, to zawsze warto coś lepszego. To wyglądna niexle w tej cenie... po za wyżej wspomnianymi utrudnieniami z dodatkowymi kablami i mocowaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (edytowane) No chyba jasnym jest, że mając taką ładowarkę ładujesz akumulatorki. Convoy S2+ x2 szt. Byłby dla mnie takim półśrodkiem. Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Track Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 A jak wypada taki Prox z zewnętrznym akumulatorem w porównaniu do np. Voyagera? 1300 lumenów w przypadku Proxa może być prawdziwe? Akumulator i kable nie przeszkadzają, ma być po prostu moc Za podobną cenę mam tego malutkiego Meteora 250 lm, ale to chyba nieco inna klasa mocy, mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Przepraszam chodziło mi mi odnośnik do Twojego posta http://allegro.pl/lampa-rowerowa-halogen-led-cree-xm-l-1xt6-aku-1502-i6647930186.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Test na sucho naprawdę robi wrażenie Test na sucho można sobie... W sklepie stoisz i masz czas na przyjrzenie się co latarka oświetli, jadąc na rowerze tego czasu nie masz. W ręce latarka może robić wrażenie, bo ma mocne skupienie i wydaje się bardzo jasna. Na drodze lub w lesie będziesz miał jasny placek i nic więcej, to jak jazda patrząc przez dziurkę od klucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 No to skoro już mamy 150pln i wyklarowało się, że latarka na AAA nie ma najmniejszych szans osiągnąć 500lm to możemy przejść do konkretów. Convoy S2+ od Dariusza, jeśli do lasu to z kolimatorem 20x60*, jeśli na asfalt i bardzo szybką jazdę to z refem. I masz maleństwo które ma taki wygar, że się trawa na poboczu pali. Tak, Prox może bez problemu mieć 1300lm, pytanie tylko czy rzeczywiście zastosowane komponenty tyle dają. No i te 1300 to strumień z diod a nie na drogę, w takich lampkach same szkiełka słabe jakościowo tłumią 8% strumienia. No i wszystkie klony X2 mają tę wadę, że są mocno skupione, dużo osób przerabia optyki z jednej strony na kolimator właśnie bo fabrycznie mamy efekt przepalonego placka na środku i czarnej dupy dookoła. Stąd moja sugestia o S2+ z kolimatorem. Równomiernie rozłożone światełko nawet słabsze daje o wiele większe pole widzenia a chyba o to chodzi żeby nie mieć kropki przed rowerem białej tylko żeby widzieć też obszar w którym MOŻNA się znaleźć za moment. Tutaj moje porównanie optyk ref i 15x90* w pętli kolimator-ref-oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Convoy z pewnością byłby dobry, ale... nie podoba mi się - szukam czegoś mniejszego, a z zewnętrznym akumulatorem i mniej "latarkowego". Preferowałbym zakup na miejscu, a zbyt dużego wyboru tu nie mam - skłaniam się do zakupu Proxa Dual Power, powinno zaspokoić moje potrzeby, mimo że pole widzenia mogłoby być szersze. Z drugiej strony to do tej pory nie zapuszczałem się często po zmroku w las, nic dziwnego skoro nie miałem odpowiedniego oświetlenia - zmierzam do tego że jestem dopiero początkującym nocnym rowerzystą Z pewnością nie będę całej nocy spędzał na dwóch kółkach w lesie, latarka będzie służyła głównie w sezonie zimowym, gdy dzień wcześnie się kończy i brakuje czasu na przyzwoity wypad w teren. Czy Prox będzie odpowiedni do takich zastosowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Mysle, że do takliej jazdy spoko Ci starczy, a jak złapisz nocnego bakcyla, zwłaszcza na cieplejsze noce... to dojdziesz, co Ci potrzebne i na co warto wydać Skoro do tej pory nie jeździłeś za bardzo nocą, bo było brak oświetlenia to przy tym i tak bedzie szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Mniejlatarkowe z kablem i mydelniczką na aku to jakie mają zalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Nie trzeba się zatrzymywać żeby zmienić aku Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 S2 w trybie 1A świeci prawie 4h, 3h bez zauważalnego spadku jasności. Jeździsz dłużej niż 3h bez przerwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Mi to absolutnie nie przeszkadza. Jeżdżę praktycznie na takim zestawie jak Ty tylko na 1,5A. W czasie jazdy 1 raz zmieniam aku i tyle. Ktoś się zapytał jakie są zalety, to mu odpowiedziałem. Przynajmniej ta wydaje mi się największa aczkolwiek trochę naciągana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Nie mogę przestać się śmiać. Niemodowana. http://allegro.pl/convoy-s2-latarka-rower-ogniwo-samsung-18650-fv-i6524773711.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abermon Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Poniosło ich solidnie Tapnięte z s7 edge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Nie mogę przestać się śmiać. Poniosło ich solidnie Nie wiem co tu dziwnego w tej aukcji ? Akurat technos ma dosyć dobre ceny,to normalna praktyka na cenę zaporową przy brakach magazynowych. Aukcja podczymana,a jak się trafi przypadkiem jeleń,to jego problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mageek Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Nie wiem co tu dziwnego w tej aukcji ? jak dla mnie (i chyba nie tylko) to cena jest "dziwna " Akurat technos ma dosyć dobre ceny,to normalna praktyka na cenę zaporową przy brakach magazynowych. Ta aukcja z pewnością tego nie potwierdza .czyli rozumiem, że " 15 osób kupiło 17 sztuk" bierze się stąd, że kupili je w "rozsądnej" cenie, po czym wystawiający zmienił cenę na tą z kosmosu, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Miał 15 czy ileś tam latarek po normalnej cenie,ludzie wykupili i dał zaporową cenę żeby utrzymać aukcję. Ta aukcja z pewnością tego nie potwierdza . Nie moje małpy,nie mój cyrk,po prostu tak to działa. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Quell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Sprzedaje się podstawionym osobom aby rozkręcić sprzedaż. Taka praktyka też działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Convoya S2 za 500pln. No, jest co rozkręcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi