znajomy Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Witam Co ile rozkręcanie lampkę Convoy S2+ w celu naładowania akumulatorka? Czy boicie się wyrobienie gwintu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Po każdej jeździe. Mam akku 3400mAh, jeżdżę po 2 godziny w trybie 32% czyli 1A w led. Wracam, wyciągam akumulatory i ładuję. Nie pamiętam kiedy kupiłem lampki ale już ze dwa i pół jak nie trzy lata za nami, 200 jak nie 400 rozkręceń. Wygląda i działa jak nowa, nie tylko gwint ale i całe lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 ja osobiście szukałem lampi która by mi pomogła w śmiganiu do pracy szukałem u nas znalazłem SolarStorm X2 jednak nasze ceny na najpopularniejszym serwisie aukcyjnym powalają szukałem i znalazłem https://www.aliexpress.com/item/SolarStorm-X2-CREE-XM-L-U2-5000Lm-Waterproof-LED-Bicycle-Light-Led-Headlight-Lamp-Flashlight-With/32270370040.html?spm=2114.13010608.0.0.ZOz79B trzy tygodnie i dotarła świeci naprawdę świetnie i nie trzeba przepłacać polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Wydaje z siebie dźwięki ? Te jedno soczewkowe po przełączeniu na tryb oszczędny piszczą. (podobno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 No napis podobny ale potem się okazuje, że te po 18 dolków mają powietrze pod diodami i akku o połowę słabsze. Od lat się trąbi, że jest masa podrób X2 - ale rzeczywiście, po co przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 inforobert co do lampki nie piszczyt w trybie oszczędnym jak na razie nic się z nią nie dzieje ale zobaczymy minie czas poczuje więcej wilgoci deszczu wtedy dam znać czy się z nią coś stało puki co dział i świeci naprawdę rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Wyrobienie gwintu? No bez przesady... To jest z metalu zrobione a siła dokręcania praktycznie żadna. Nawet jak się wyrobi po 10 tys zakręceń to co? :-) Co do piszczenia. Mam w kolekcji kilka (a kolejne kilka przeszły mi przez ręce) różnych latarek, tańszych, droższych... Mam też dwa convoye s2 - w jednym driver piszczy tym mocniej im latarka jest w słabszym trybie. Piszczy tak już od roku i nic się nie dzieje. Miałem też drivery "luzem" i też niektóre piszczały ale nie było to oznaką rychłego padnięcia. Uważam, że driver piszczeć nie powinien no ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Co do eneloopów to Panasonic kupił markę i klepie to w China. Fabrykę w Japonii kupiło Fujitsu i ich aku to taki nowy "eneloop" made in Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Hej, co polecacie z _bardzo_tanich_ lampek na tył? Nie jezdze poza miastem, nie potrzebuje pro lampek, nie chcialbym kolosa, bo mam lekką szosę Myślałem o jakichś kopiach Walle z Aliexpress (dwie takie same diody 0,5W) albo dwie rozne (jedna 1W a druga jakas slabsza znacznie). Ktos uzywa takich kopii Walle z Aliexpress? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Ja szukałem coś dla siebie i znalazłem oraz mam w swoim MTB którym śmigam do pracy Lampkę Kellys Element bardzo dobrze świeci widać z daleka co jest dobrym plusem i jej cena to 36.90 wiec nie jest jakaś bardzo wygórowana cena Osobiście polecam Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Jeśli szukacie lampek na tył to szukajcie takie co maja wymagane prawem polskim nawet w dzień światło odblaskowe. Większość tych błyskających wynalazków nie tylko z Chin może być używane niestety jako światło dodatkowe a odblask i tak powinien być oddzielnie. Ja szukałem i właśnie którąś z kls kupiłem. Ma odblask i pod nim dwie słabe diody i jedna mocna diodę za szkiełkiem. Świeci super. Widoczna z bardzo dużej odległości nawet w dzień. A przy tym solidna i nawet ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Odblask może być zintegrowany z lampą w jednym kloszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Oczywiście że może. Niestety większość świecidełek na baterie nie ma odblasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbc Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Odblask może być zintegrowany z lampą w jednym kloszu.Odblask ma byc na rowerze rowniez w dzien (skoro juz chcemy byc przepisowi). No chyba, ze ktos caly dzien z lampka jezdzi to wtedy faktycznie odblask na niej to fajna sprawa. Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Dlatego napisałem wcześniej o tym. Nie ma potrzeby zdejmować lampkę z roweru w dzień. Dlatego właśnie zależało mi na zintegrowanej z odblaskiem. Używam akumulatorków wiec nie szkoda mi jej używać nawet w dzień. Znacząco poprawia to moje bezpieczeństwo w ruchu miejskim lub na trasie. Mrugające mam w dzień zarówno z tyłu jak i z przodu. Dzięki temu ktoś jadący puszką wcześniej mnie zauważa np w lusterku i rzadziej mam przypadki zajechania drogi itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 A jaka dokładnie kupiłeś? Bo takiej kopii Walle z odblaskiem nie znalazłem na Aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Moja to Kellys Rippy Przy cenie ok 22 pln nie ma konkurencji raczej. Wiec chyba nie ma sensu nawet zamawiać przez Aliexpress. Tania jak barszcz ładna i świeci super. Więcej nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Mnie z tyłu, wystarczy że świeci, migające czy knight rider nie używam + zapasowa w silikonie. Edytowane 5 Października 2016 przez inforobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 A co z odblaskiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Z tego co widzę to ta Kellys Rippy ma odblask z tyłu, wygląda bardzo sensownie i ma bdb cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Odblask ma jako jedna z niewielu na naszym rynku. Kupiłem ją w sumie na szybko z nastawieniem ze jak będzie lipa to coś powolutku sobie znajdę. Na zdjęciach nie wyglada może super zachęcająco ale na żywo jest lepiej. Ale świeci na tyle mocno i jest na tyle solidna (mocowana na pasku plastikowym z zaciskiem śrubowym) ze nie bede puki co nic innego szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 A co z odblaskiem???Zintegrowany jest. Jeśli mnie pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Women Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 A co myślicie o Lumina OLED 600 & Sabre? Chodzi mi o lampkę od 300 do 400 zł Znalazłem na Allegro fajna ładowana przez USB mocny Led i co tego tył i przód. http://allegro.pl/swiatla-rowerowe-led-mocne-usb-gratis-zapiecie-i6504037712.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemcio Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Wydaje mi się ze szału nie będzie. Jedynie gadżet z wyświetlaczem. Za te pieniądze śmiało idzie kupić coś o wiele mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Ciekawe ile dłużej by świeciła, gdyby nie moc potrzebna jeszcze na ekranik A tak w ogóle to ile świeci na jakim trybie? Nie mogłem doczytać, są czasy ładowania, a przyblizone świecenia? Co do "mocy" światła też jakos nie wiem...chyba sporo sie płaci za bajer tego ekraniku... a co to nie wystarczyły by 3-4 diody wskazujące naładowanie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi