ml1 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Niestety wszystkie kiepskie. Do 100zl w tym tygodniu będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Dokładnie. Za stówkę da się convoy z osprzętem zanabyć, ale trochę czasu potrzeba na przesyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 http://en.jd.com/product/706110.html Czy miał ktoś z tym styczność? Jak myślicie, za 2.72$ (10zł) warto? (Mam kod zniżkowy -10$ - do pobrania w temacie o zniżkach w sklepach internetowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domingez Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Hmm czy warto? Jezeli rzeczywiscie za niecale 3 dolce, to moze i warto ale pod warunkiem, ze masz juz w domu 2 akumulatory 18650 oraz ladowarke. Jedno jest pewne - to nie ma 1600lumenow, maksymalnie polowa tego ( najprawdopodobniej < 700 ). Ze wzgledu na ta soczewke rozklad swiatla moze tez byc dziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Ja polecam Sigma Buster 200. Świeci rewelacyjnie i żadne ciemności nie są groźne. Dodatkowo można sobie ją doładować ładowarką, czy powerbankiem. Jedynie wadą jest czas działania. Maksymalnie 2 h podziała, potem szybko słabnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 A warto zakupic Sigme Illux? Czy oswietli mi ona droge? Mam male lampki pozycyjne kellys i potrzebuje jedna, aby oswietlila mi kilka km dojazdu do domu. Kellys tez troszke oswietla droge, ale jednak za slabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Jeśli w obszarze zabudowanym w mieście to OK. Jeśli miejsca, gdzie jest kompletnie ciemno, to nie będzie większej różnicy niż to co masz obecnie. Lepiej zainwestuj w lampkę z dioda CREE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Dojazd do domu jest calkiem ciemny, nie ma zadnych swiatel. Jaka lampka do 50 zl spelni moje oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Musisz dorzucic, za 50zl nie kupisz nic ciekawego. Tutaj masz juz fajny zestaw: http://www.forumrowerowe.org/topic/192260-latarka-convoy-s2-900lm-28a/ , lampka plus ogniwo plus uchwyt i zmiescisz sie w 100zl. Edytowane 29 Października 2015 przez GajekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tfc Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Używam Sigmy Illux i jestem z niej mega zadowolony. Tylko, że jest to światło pozycyjne. I jako takie, za te pieniądze (można znaleźć egzemplarze w okolicach 35 zł) jest idealne, białe światło, widoczne z daleka, dobre mocowanie. Nie ma co spodziewać się po niej rozpraszania mroków nocy. W całkowitej ciemności rozświetli skrawek drogi przed kołem, na tyle aby telepać się te mniej niż 10 km/h. Ale to nie jest jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vicher Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Wczoraj testowałem convoy s2+. Powiem tak - REWELACJA. Jazda w ciemności to przyjemnośc, adrenalinka tylko wzrasta jak jakis zwierzak narobi hałasu obok drogi, bądz sarna przebiegnie 30m przed Toba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Kupiłem taką Future Head 5 -> http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampka-przednia-head-5-futura,12642.html?skad=ceneo Tyle że w pobliskim sklepie i nie za 50, a za 31 zł. Wieczorem gdzieś wyskoczę i zobaczę jak to się sprawuje Jak będzie bardzo źle to mogę przecież oddać Mieli też Sigme Illux, ale za 54 zł. Na pewno jest sporo mocniejsza od Kellysa Twins, na której jakoś tam dało się jechać Edytowane 29 Października 2015 przez Piotrek383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Dojazd do domu jest calkiem ciemny, nie ma zadnych swiatel. Jaka lampka do 50 zl spelni moje oczekiwania? za ok 50 dych czołówka z decathlonlu daje radę w ciemnym lesie przy niezbyt szybkiej jeździe. http://www.decathlon.pl/lampka-czoowka-onnight-210-id_8302505.html Mam taką i czasem, kiedy w nocy jadę przez Las Kabacki, to zabieram. Jest ok w tej cenie. Dla mnie głównym jej przeznaczeniem jest bieganie w nieoświetlonym terenie, ale i na rowerze daje rade. Edytowane 29 Października 2015 przez parmenides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Byłem właśnie sprawdzić Futabe Head 5 w lesie (mieszkam przy lesie) i no muszę powiedzieć że jest super Widoczność przy moim ustawieniu na około 10 metrów, pod kołem również oświetlone. Jak włączyłem Kellys Twins to różnica taka jak w samochodzie - krótkie-długie Ciekawe ile wytrzyma i co ile trzeba będzie wymieniać baterię. Chyba bardzo dobrze wydałem te 31 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobe24la Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Słuchajcie, a czy ktoś może doradzić jaką lampkę kupić, do kierownicy tego typu http://image.dhgate.com/albu_241145065_00-1.0x0/ems-ness-full-carbon-fiber-road-integrated.jpg Mam bardzo podobną, chciałbym coś nabyć, ale nie mam pojęcia co, bo większość lampek ma obejmy do okrągłych kierownic. Może coś polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Myślisz że standardowy chiński uchwyt nie da rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 (edytowane) Słuchajcie, a czy ktoś może doradzić jaką lampkę kupić, do kierownicy tego typu http://image.dhgate.com/albu_241145065_00-1.0x0/ems-ness-full-carbon-fiber-road-integrated.jpg Mam bardzo podobną, chciałbym coś nabyć, ale nie mam pojęcia co, bo większość lampek ma obejmy do okrągłych kierownic. Może coś polecicie? Do kierownicy tego typu szukałbym jakiejś lampki, którą można zamontować za pomocą gumowego oringu. Edytowane 29 Października 2015 przez siemalysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobe24la Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Tylko, że większość producentów podaje, że oring pasuje do kierownic 31,8mm. Trzeba by ryzykować, dlatego pytam, bo może ktoś z was ma kierownicę podobnego typu i używa jakiegoś konkretnego oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Ale oring można założyć większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Może coś takiego: http://www.banggood.com/Solarstorm-2xCREE-XM-L-LED-T6-Bike-Bicycle-Headlight-Headlamp-p-989260.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Byłem właśnie sprawdzić Futabe Head 5 w lesie (mieszkam przy lesie) i no muszę powiedzieć że jest super Widoczność przy moim ustawieniu na około 10 metrów, pod kołem również oświetlone. To masz bardzo małe wymagania lub koloryzujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 29 Października 2015 Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Nie mam dużych wymagań od lampki za 35 zł Spodziewałem się że będzie gorzej. Wjechałem w ciemny las i lampka oświecała na tyle, że widziałem gdzie jadę i nie bałem się, że wpadnę w jakąś dziurę Nie wiem jak to udowodnić, ale naprawdę jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercov Napisano 30 Października 2015 Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Witam! Moglibyście mi polecić jakąś lampkę z allegro z całym osprzętem niezbędnym do zamontowania na rower (czyli mocowanie, bateria, ładowarka), która dawałaby porównywalne światło do lampki mactronic noise 500. W tej chwili mam taką u siebie i jest ok, ale żona ma u siebie mactronic scream 300 i jest bardzo słabo jak wjedzie się do lasu. Budżet w jakim chciałbym się zmieścić to 150 zł. Ogólnie wyczytałem, że w tej kwocie polecany jest convoy s2+, co o tym myślicie? http://allegro.pl/latarka-na-rower-convoy-s2-ogniwo-uchwyt-kolimat-i5750844450.html Ten będzie ok? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ml1 Napisano 30 Października 2015 Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Zajrzyj do sklepu solarforce.eu albo szukaj użytkownika cafel na allegro. Dwóch różnych sprzedawców, ale raczej sprawdzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercov Napisano 31 Października 2015 Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Przejrzałem ofertę z solarforce.eu i wziąłem pod uwagę dwie latarki: Convoy S2+ Premium i Solarforce L2. Jeśli dobrze rozumiem to wersje z program.noPWM, posiadają dodatkowe możliwości konfiguracji - których osobiście nie potrzebuje. Który z podanych wyżej modeli bardziej nadaje się na rower - chyba bardziej zależy mi na równomiernym oświetleniu bliżej roweru - niż świecenie na jakiś bardzo odległy dystans. Jeszcze kwestia mocowania lampki do roweru - na w/w stronie są tylko takie proste mocowania za parę złotych. Zastanawiam się czy na leśnych nierównych drogach nie będzie problemu z luzowaniem się lampki? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi