Skocz do zawartości

[Lampka] Co kupisz jak masz 50 a co jeśli masz 150zł

PoleK

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Nemrod82 napisał:

Nie znam nic takiego na 21700.

Co do lampki: https://allegro.pl/oferta/lampka-rowerowa-led-przod-bardzo-mocna-usb-c-15219112403

To nie trzeba tam przedłużki kierownicy. Lampkę mocuje się dwoma obejmami które są w komplecie a ich rozstaw zmienia się przesuwając na szynie,która znajduje się z tyłu lampki.

Mam wersję z Ali 3x tańszą, ale tylko z 3 diodami (mi i tak wystarcza), tam mocowanie jest takie samo, ale z jedną obejmą. Mam problem bo mocowanie zarówno to obejmy do kierownicy jak i to lampki do szyny poluzowują się w czasie jazdy. Też masz coś takiego? Jakoś to ogarnąłeś?

Edytowane przez michalab

21 godzin temu, Nemrod82 napisał:

Ponoć bateria też wzrosła z

4600 mAh ( 4000 mAh) do 5000 mAh. Powinienem mieć sztukę nowego wypustu w przyszłym tygodniu.

Ogólnie lampki poszły do przodu. A Chińczycy chyba najszybciej rozwijają swoje produkty.

Dziękuję, nie kwestionuję, że Chińczycy rozwijają produkty, ale wiem też, że opisy są często dalekie od rzeczywistości, stąd moje pytanie.

Czekam z niecierpliwością na Twoją nową dostawę za tydzień.

Masz może konto na buycoffee.to

Do licznika dostałem w promce lampkę Xoss 800lm i wrzuciłem ją do szosy profilaktycznie. Do MTB mam bezkonkurencyjne convoye od Rambolbambol no ale wiadomo..

Odpalam tego xoss bo zastał mnie zmrok na powrocie podmiejską trasą a tam mryga mi jeden za drugim na mijance. Co jest, przecież lampka rowerowa?!

Co zrobić, dokupić jakiś daszek? Jak za bardzo pochylę to niezauważę łosia wyskakującego z lasu :)

Edytowane przez pierotez

15 godzin temu, PLANETA napisał:

To doradzi ktoś co mam kupić, jaką lampkę do roweru przednią ?

To zależy czego chcesz?

Mój znajomy zauważył że mam fajne chińskie elnee które może nie oświetlają dobrze ale już na najniższym trybie są widoczne z kilometra jak nie więcej 😊

Zamów mi takie, tył OK! ale na przód nie wie czego chce?! Sygnalizy nieoślepiającej typu Ion, czegoś co oświetli pół lasu czy przerobionego szperacza (rambolbambol 😁)

Do dzisiaj jeździ bez bo mała za mała, duża za droga a szperacz nie ten-tego 😉

Elnee vs Xoss (który dostałem do licznika Cycplus)

Elneeprzednia.jpg.60776ad7ad0ba97c97e081f74eeb5f16.jpg     xoss1200.jpg.cf9acbb0003c7a669e74f4654607ce62.jpg

Obie świecą trupim, zimnym światłem i padają bez uprzedzenia (100% mocy po około godzinie).

Dla mnie najlepszy sprzęt do świecenia na rowerze to przeróbki od Rambolbambol. Zawsze oświetla pobocza! a nie korony drzew 🙃, światło jest zawsze mega przyjemne w odbiorze!

Ktoś napisał że świecą relatywnie słabiej od tych chińskich. Wydaje się ponieważ barwa światła jest ciepła i tak dobrana że w nocy widać wszystkie kolory drzew itd. Subiektywnie jaśniejszy chińczyk wali na wprost i oślepia nawet użytkownika. Wszystko się zlewa bo ostra barwa światła nieprzyjemna i męczy oczy ;)

Chińszczyznę biorę tylko na szosę wrazie czego i używam na małej mocy.

Od siebie polecę modyfikacje Rambolbambol-a czyli latarkę z wymienionym sterownikiem i diodą, oraz z kompletem ogniw 18650 która dla mnie jest bezkonkurencyjna do wszystkiego.

Mam już w planach do-zamówić jeszcze jedną szeroką i może szperacza na szybkie trasy jako dodatek do szerokiej ;)😊

W dniu 8.11.2024 o 18:50, xnx3000 napisał:

Dziękuję, nie kwestionuję, że Chińczycy rozwijają produkty, ale wiem też, że opisy są często dalekie od rzeczywistości, stąd moje pytanie.

Czekam z niecierpliwością na Twoją nową dostawę za tydzień.

Masz może konto na buycoffee.to

Patrząc w instrukcję to faktycznie teraz bateria ma 5000 mAh a strumień wzrósł do 1800 lumenów.

Jest możliwość mocowania zarówno nad jak i pod kierownicą. Są nawiercone otwory na mocowanie od góry i dołu.W sumie nawet dwa mocowania dali także da się oba naraz przykręcić.

Co najciekawsze zmienił się rozkład w długich światłach. Teraz dodawana jest druga dioda a nie następuje całkowite przełączenie na nią. Dla mnie na plus.