Lextalionis Napisano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Pytanie odnośnie zestawu Moon Storn na przód i Moon Cerberus na tył. Ktoś testował te modele? Kupiłem Prox Wega na tył właśnie i wkurza mnie mnogość trybów. Trzeba się naklikać żeby wybrać odpowiedni. W cerberusie wygląda to chyba lepiej. Zależy mi żeby tylna lampka była drobna, pionowa i chowała się w obrysie sztycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemrod82 Napisano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Co do Cerberusa to to chowa się w obrębie sztycy ale jakiś super drobny to nie jest. Ogólnie bardzo dobra lampka. Mocna, z dobrym trybem dziennym, widocznością boczną i spoko baterią. Jest tež tryb ręczny w którym możesz wybrać tryb i co do lumena określić moc strumienia. Wady ? Przycisk jest słabo wyczuwalny i wymaga nieco siły. W czasie jazdy kiepsko się go obsługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszczak0 Napisano 7 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Jako ze nie mam ani licznika ani lampki czy takie coś może być przydatne macie jakieś opinie na ten temat https://allegro.pl/oferta/licznik-rowerowy-lampka-na-rower-lcd-klakson-3w1-10468345418?reco_id=2208c9cc-97b8-11eb-ae4d-40a6b7281220&sid=4ff40c840cdcf178556a07ba43c6f454bd9bac0cb20532ba39776a525078097b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid29er Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Używa ktoś tych lampek? Warto na rower szosowy? ZESTAW LAMP KNOG BLINDER X TWINPACK https://www.sportpoint.pl/pl/zestawy-oswietlenia-rowerowego/34142-zestaw-lamp-knog-blinder-x-twinpack-12292-9328389029469.html?gclid=CjwKCAjw07qDBhBxEiwA6pPbHk7GSz7-rlcxZszylrPngrHrTFQ_Zpn0HvfJZ_YW0-VBF9rIA8bKzxoCXEcQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 W dniu 7.04.2021 o 17:53, pszczak0 napisał: Jako ze nie mam ani licznika ani lampki czy takie coś może być przydatne macie jakieś opinie na ten temat https://allegro.pl/oferta/licznik-rowerowy-lampka-na-rower-lcd-klakson-3w1-10468345418?reco_id=2208c9cc-97b8-11eb-ae4d-40a6b7281220&sid=4ff40c840cdcf178556a07ba43c6f454bd9bac0cb20532ba39776a525078097b Nie spodziewał bym się żeby ta lampka była wstanie oświetlić drogę podczas przejazdu nocą w lesie ale jako zwykła pozycyjna w mieście spełni wymagania kodeksu. Co do licznika to gdzieś widziałem opinię, że ciężko sprawdzić wyświetlane wartości ze względu na kąt pod jakim jest ustawiony wyświetlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Pod aukcją jest link do innej https://allegro.pl/oferta/licznik-rowerowy-lampka-na-rower-lcd-klakson-3w1-10487133973?reco_id=f37e2e2f-98fe-11eb-a9bd-b026284983f0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Ta juz wydaje się sensowniejsza, diody 5W - pewnie muszą nieźle świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
345872 Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Cytat @CoolBreezeOne Odnośnie kopi Walliego, to z własnego doświadczenia mogę polecić Prox Gemma do wyrwania za ok dwie dyszki plus przesyłka. nalezy zauwazyc, ze ta konkretna lampka jest przeznaczona do montowania w poziomie, nie nadaje sie do chowania za sztyca ze wzgledu na polozenie lamelek w lewym reflektorze. takie i podobne lampki na baterie swieca na swiezych bateriach/akku mocno i dobrze, ale wraz z czasem napiecie spada i lampka swieci moze i dlugo ale coraz slabiej. dlatego, przy wszystkich swoich wadach, baterie litowe maja tutaj przewage - trzymaja napiecie prawie do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Cytat ta konkretna lampka jest przeznaczona do montowania w poziomie, nie nadaje sie do chowania za sztyca ze wzgledu na polozenie lamelek w lewym reflektorze. Bardzo to skomplikowane. W pionie nie będzie świecić? Brak polskich liter - dobra, może nie umiesz zainstalować polskiej klawiatury, ale co się stało do choinki z wielkimi literami? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
345872 Napisano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 lamelki rozpraszaja swiatlo w poziomie, dla lepszej widocznosci bocznej. ustawisz w pionie lampka bedzie swiecic na boki, ale gora/dol generalnie rzecz biorac, ta cala branza "lampkowa" ma problem z opisywaniem swoich produktow, moze zreszta o to chodzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid29er Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Poszukuje przedniej lampki do jazdy w nocy. Tylko do jazdy szosowej. Zależy mi żeby wytrzymała letnie noce na jednym ładowaniu lub działała podczas ładowania powerbankiem . Budżet powiedzmy około 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Lumintop B01. A czy ktoś z Was poleci mi lampkę (dobrze gdyby była na USB) tylną na rurę skośną (wahacz, tylny trójkąt) za 50-80 zł. Pod siodłem jest torba. A nie chcę świecić w niebo. Myślałem o EYEN Augon 50. Jazda dzienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Izochietka Napisano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Używam takiej lampki przedniej w formie małej latareczki, świecą niemiłosiernie mocno, to co pokazane w linku jest realne tak u mnie wygląda oświetlenie trasy kiedy włączę swoją https://militarniak.pl/pl/p/Latarka-Cree-XML2-T6-900-lm-kpl-rowerowy-mod-8600/102 Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Izochietka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Polećcie mi proszę dobrą lampę do przodu z aliexpress (optymalizacja ceny). Głównie do jazdy po bezdrożach, rzadziej po asfalcie, zasilanie najlepiej z zewnętrznego akumulatora 7.4V, może być solo bez aku i ładowarki. Ofert jest od groma, dlatego proszę o jakąś rekomendację sprawdzonego produktu. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez frobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 W dniu 23.04.2021 o 16:43, Izochietka napisał: Używam takiej lampki przedniej w formie małej latareczki, świecą niemiłosiernie mocno, to co pokazane w linku jest realne tak u mnie wygląda oświetlenie trasy kiedy włączę swoją https://militarniak.pl/pl/p/Latarka-Cree-XML2-T6-900-lm-kpl-rowerowy-mod-8600/102 Faktycznie jest się czym chwalić. Takich "mądrych inaczej" codziennie praktycznie spotykam na drogach - wypalają oczy mnie i innym z naprzeciwka, bo muszą oświetlać czubki drzew przed sobą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogreczek Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Czy ktoś z szanownych ma tylną lampkę prox gemma (taka kopia wall-e) ? Kupiłem jedną i przy mocniejszych wstrząsach sama się wyłącza. (kombinowałem z dogięciem elementów stycznych z bateriami i nie pomogło), wymieniałem baterie na alkaiczne, zwykłe, akumulatorki - nie pomogło. Pomyślałem że to może wina egzemplarza i kupiłem drugą identyczną. Ma ten sam problem przy dużych wstrząsach np. jak wjadę w dziurę w jezdni potrafi się wyłączyć. Strasznie to denerwujące - nie jestem w stanie cały czas kontrolować czy lampka świeci. Reklamować? Może jest jakiś hint na to ? Nie jeździć po wertepach ? (miałem wcześniej jakąś chińska podróbę wallego - i tam był problem odwrotny - jak już ją uruchomiłem to nie chciała się wyłączyć - trzeba było wyciągać baterię ) Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Też tak miałem z Gemmą. Problemem są "luźne" baterie. Zrób sobie "podkładkę" z kawałka papieru (nie za grubo), połóż na baterie i dopiero zatrzaśnij pokrywkę. Sprawdź na sucho, uderzając dłonią, czy zadziałało. U mnie po w/w zabiegu jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogreczek Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 3 godziny temu, CoolBreezeOne napisał: Też tak miałem z Gemmą. Problemem są "luźne" baterie. Zrób sobie "podkładkę" z kawałka papieru (nie za grubo), połóż na baterie i dopiero zatrzaśnij pokrywkę. Sprawdź na sucho, uderzając dłonią, czy zadziałało. U mnie po w/w zabiegu jest ok. Sprawdzę dzisiaj i dam znać myślalełm że one źle stykają z elementem przewodzącym, a nie z obudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 13 Maja 2021 Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Niedługo wybieram się na tygodniową wycieczkę i potrzebuję lampki do jazdy w dzień na przód. Małej migającej z długim czasem pracy na baterii. Latarki do jazdy po lesie już mam więc nie potrzebuję. Musi być ładowanie na USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 13 Maja 2021 Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) @Molekpl Takie maleństwa z Deca: https://www.decathlon.pl/p/lampka-rowerowa-led-cl-500-przednia-tylna-usb/_/R-p-186411?mc=8584259 Uwielbiam je, mam ich chyba z pół kilo - na każdy rower + oświetlenie schowka w samochodzie (nie było fabrycznie). Mam zamiar używać nawet jako oświetlenia w namiocie - właśnie ze względu na rozmiar i wagę. Edyta: W komplecie taniej: https://www.decathlon.pl/p/zestaw-lampek-rowerowych-st-500-przednia-i-tylna-usb/_/R-p-301360?mc=8584245 Edytowane 13 Maja 2021 przez spidelli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daroufo Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Poszukuję zestawu lampek na przód i tył do roweru MTB, do kwoty maksymalnie 200 zł. Zestaw musi być z Polskiego sklepu więc Ali itp. odpada. Czy któryś z poniższych zestawów będzie w porządku: PROX CRATER 880lm + IRIS 50lm ~140 zł PROX HADAR 900lm + GEMMA 2x0.5W ~200 zł Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Daroufo edycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
overk1 Napisano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Jeśli jest to budżet 150, polecam ten model lampki rowerowej, co stanowi równowartość 36 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T4ng10r Napisano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 Dostałem w prezencie latarkę rowerową Acebeam BK10. Mam problem z zamocowaniem jej na kierownicy. Uchwyt z którym przyszła jest na kierownice o dużo większej średnicy niż moja. Albo znajdę, kupię i przytnę pasek grubej gumy by zniwelować różnicę średnic albo znajdę mocowanie w który zdołam wsunąć uchwyt pod spodem tej latarki. Na stronie producent i w menua.pl nie znalazłem nic takiego. Czy wiecie jaki typ uchwytu szukać? Są jakieś standardy? Lub gdzie mogę dostać takie gumy do mocowań? Sklepy budowlane i przeróbki własnymi rękoma to ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 W sklepie rowerowym, może nawet nie będziesz musiał kupować tylko dostaniesz w prezencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 W dniu 15.06.2021 o 12:24, T4ng10r napisał: Albo znajdę, kupię i przytnę pasek grubej gumy Stara dętka Twoim przyjacielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osis25 Napisano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Dobra i mocna na przód do 200zl to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi