MokryxD Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Skoro tak daje po oczach to wezmę tą słabszą wersję, bo często ze mną kumpel jeździ. Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Ta "nowa" ma tylko jeden tryb pracy z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 18 Września 2014 Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Bierz zwykłego, bo wystarczy go skierować odrobinę w dół i już jest po prostu mocną lampką a nie taką wypalającą oczy. Stajesz rowerem niedaleko ściany i ustawiasz tak aby główna plama (spot) zmierzał ku ziemi a nie w kierunku wzroku rowerzysty za Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemexss Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Co ciekawego na przód można kupić tak do 50 zł na aliexpress?Nie przeszkadza mi to, że to będzie podróbka i chińszczyzna jeśli tylko będzie świecić lepiej niż coś co można kupić w Polsce za 50zł. Często robię tam zakupy i zawsze byłem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Convoy S3 (nowa wersja, premiera kilka dni temu) http://www.aliexpress.com/store/product/Convoy-s3-18650-edc-small-hard-oxygen-t6-u2-strong-light-flashlight/330416_826041434.html Mniej więcej w budżecie o ile masz ładowarkę i ogniwo. Jeśli nie masz to trzeba będzie ciut dorzucić (~14zł ładowarka z chin i 16zl ogniwo z przesyłką z swiatelka.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemexss Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Niestety nie posiadam niczego więc potrzebowałbym całego zestawu lampka, uchwyt, ogniwo, ładowarka. Jednak ogniw trochę się znalazło (akumulator ze starego laptopa). Teraz pytanie jaką ładowarkę kupić?Jest to obojętne i taka z allegro za 7zł + przesyłka się nada czy lepiej coś z chin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 (edytowane) Ja mam z tyłu Walle - genialna lampa (koniecznie pierwsza wersja a nie Walle II) a z przodu Bocialarkę. Dodatkowo kilka dni temu kupiłem Ghosta od amctronika aby błyskał wtedy kiedy nie potrzebuję świecić Boćkiem - zestaw imho czad. Co do ładowarek do 18650 polecam zdecydowanie Nitecore Intellicharge i2 a co do sklepu ofertę MHUNT: http://www.mhunt.pl/ladowarka-li-ion-ni-mh-nitecore-intellicharge-i2-2014-mikroprocesorowa - genialna obsługa o superszybka wysyłka. Edytowane 19 Września 2014 przez TomHagen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1991 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Jak brać to liitokala a nie Nitecore. Cena podobna, dwa razy więcej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 czy ktos moze takie cacko zamawiał lub testował http://www.aliexpress.com/item/1800-Lumen-CREE-XM-L-T6-LED-Bicycle-bike-HeadLight-Lamp-Flashlight-Light-Headlamp-6400mAh-8/519719047.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzech1991 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Nie otwiera się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 1800lm, taaaa. xm-l z potężnym prądem to 800lm jak nie 700. Strat licz 100lm, masz 600. Ale to przy dużym prądzie, a tutaj masz... 6,4Ah pakiet, 3 godziny czas pracy, czyli 2.2A w diodę. Więc niezbyt duży prąd, a co za tym idzie lumen mniej. Moim zdaniem NIE WARTO. Za te same pieniądze kupujesz coś na XM-l2 z 2,8A sterownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 (edytowane) poleć coś bo te oznaczenia nic mi nie mówią, tylko chciałbym, od razu mieć wszystko w komplecie żebym nie musiał nic domawiać Edytowane 23 Września 2014 przez dominv8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Convoy S2, S3, M2 itp. xm-l oraz xm-l2 to nazwy diod, bierz tylko coś używające tej drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sh1ftry Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Na allegro dużo osób kupuje ten zestaw: http://allegro.pl/latarka-ultrafire-zoom-xm-l2-1200lm-tyl-laser-i4593148603.html. Co możecie o nim powiedzieć? Warto, czy jest to jakiś pic na wodę i lepiej te pieniądze przeznaczyć na coś innego? Ogólnie zależy mi na czymś tanim i szybkim w zamówieniu, więc nie chce mi się bawić w zamawianie na różnych forach i czekanie potem nie wiadomo ile czasu. Jeżdżę las ~30 minut, koło 20 - 25 km/h. PS Jeśli chodzi o sprawy oświetlenia to jestem w tym temacie kompletnym debilem, więc mam nadzieję, że mi szybko pomożecie. Edytowane 25 Września 2014 przez Sh1ftry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzx Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) czy ktos moze takie cacko zamawiał lub testował http://www.aliexpress.com/item/1800-Lumen-CREE-XM-L-T6-LED-Bicycle-bike-HeadLight-Lamp-Flashlight-Light-Headlamp-6400mAh-8/519719047.htmlKupiłem ten sam model (CREE XM-L T6) zanim odnalazłem to forum i poczytałem o co biega w fachowym oświetleniu rowerowym.... Lampka świeci zimnym światłem, bardzo mocnym ale wąskim słupem o dużym zasięgu (na oko 150-200m) , ale nie widzę jak miałbym tego używać na rowerze w terenie, nie mówiąc już o oślepianiu wszystkich w warunkach miejskich... Wyczytałem że można dokupić inną przednią szybę która rozproszy to światło, ale nie wiem czy nie szkoda zachodu.. Czytałem też że można ulepszyć oddawanie ciepła używając pasty.. Ale czy to ma sens? Ktoś podpowie pokrótce czy istnieje jakikolwiek "mod" do tego wynalazku? Sprzedawać to coś jako światło rowerowe to też bezsens, chyba zostawię jako latarkę na piesze wycieczki w góry... Tylko bez ulepszeń to chyba padnie po paru użyciach.. Edytowane 25 Września 2014 przez bzx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekk Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Na allegro dużo osób kupuje ten zestaw: http://allegro.pl/latarka-ultrafire-zoom-xm-l2-1200lm-tyl-laser-i4593148603.html. Co możecie o nim powiedzieć? Warto, czy jest to jakiś pic na wodę i lepiej te pieniądze przeznaczyć na coś innego? Ogólnie zależy mi na czymś tanim i szybkim w zamówieniu, więc nie chce mi się bawić w zamawianie na różnych forach i czekanie potem nie wiadomo ile czasu. Jeżdżę las ~30 minut, koło 20 - 25 km/h. PS Jeśli chodzi o sprawy oświetlenia to jestem w tym temacie kompletnym debilem, więc mam nadzieję, że mi szybko pomożecie. Pic na wodę Zoomy na rower się nie nadają, tym bardziej przesuwane (przód; tył). Już lepszy od tego był zestaw lampek z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 no na pewno zestaw z lidla nie jest lepszy od tej lamki, ja mam drugiego zooma na rowerze i to jakiegoś targowego za 50 zł z diodą cree i żaden znajomek z lampkami z lidla czy decatlonu mi nie podskoczy aż sam jestem zdziwiony, ale drogę poprostu oświetlają zaiście i na biało i cóż z tego że opisy są trochę przekoloryzowane z tymi lumenami, ale te latarki są naprawdę mocne i na pewno do roweru wystarczą aż nad to. ja sam używam o połowe tańśzej http://allegro.pl/latarka-policyjna-swat-led-zoom-cree-2800-lumenow-i4574734075.html i wiele już przeszła deszczów upadków i działa 3 lata, obudowa jest cała z aluminium także na pewno nie rozpadnie się na kawałki po opadku na asfalt jak inne plastikowe lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jupii Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Witam ja mogę polecić lampkę Starry Light BX02 od SolarStorm: http://allegro.pl/lampa-rowerowa-starry-light-bx02-solarstorm-i4643013230.html Podwójny reflektor i zdalne sterowanie sprawdza się w MTB na ulicy też :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sh1ftry Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 To co w takim razie polecacie do 100zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Convoy S2/S3. Zakup w większości z Chin i w ~100pln mieścisz się z całym, porządnym zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sh1ftry Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Jaki chiński sklep możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekm Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 (edytowane) banggood (różny asortyment) albo fasttech (latarki i okolice głównie), a samych sklepów jest sporo więcej. Od razu uprzedzam by raczej nie kupować ogniw w Chinach. Poczty tamtejsze mają kosmiczne restrykcje i np fasttech paczki z ogniwami wysyła przesyłką statkiem (zamiast lotniczą), która trwa kwartał. Edytowane 27 Września 2014 przez arekm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxWayne Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Ja kupowałem na fasttechu jak wysyłali normalnie przez malezje. Dostałem samsung 2600mah za około 9$ 2 sztuki. Banggood dalej wysyła samolotem. Edytowane 27 Września 2014 przez MaxWayne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sh1ftry Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 (edytowane) Kurcze, powiem szczerze, że średnio mi odpowiada kupowanie takiej latareczki w chinach, bo potrzebuję to na teraz i czekanie kilku tygodniu na przesyłkę jest bezsensu. Czy ktoś mi może polecić coś z allegro (albo w jakimś innym polskim sklepie), co będzie przyzwoicie oświetlać las nocą i zmieści się w 100 - 120 zł za cały zestaw? Edytowane 29 Września 2014 przez Sh1ftry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominv8 Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 http://allegro.pl/latarka-rowerowa-xml-t6-cree-1800lum-czolowa-i4628904895.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi